Manuk Swarga (Strelitzia spp)

Strelitzia minangka tanduran kembang sing apik banget

ing Strelitzia Dheweke minangka jinis tanduran sing kembang dadi harta karun nyata kanggo kebon. Dheweke cocog kanggo sudhut tropis sing wis dadi rada mboseni, utawa kanggo menehi sudut hijau sing disenengi. Kajaba iku, adaptasi apik banget kanggo kabeh jinis iklim, kajaba iklim sing adhem banget.

Ana sawetara spesies tanduran sing dikenal minangka manuk swarga, lan nyatane uga ana akeh kebingungan karo sawetara amarga mirip. Nanging aja kuwatir: kita bakal mbukak misteri ing ngisor iki. Opo maneh, kita bakal nerangake kepiye cara ngurus dheweke.

Asal lan karakteristik Strelitzia

Strelitzia minangka tanduran asli ing Afrika Selatan, nganti limang spesies sing beda wis diidentifikasi. Iki yaiku jamu ukuran medium, sanajan ana sawetara sing ngluwihi limang meter kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki. Dheweke duwe sistem oyot sing kasusun saka oyot rhizomatous, sing ora mung landhesan ing lemah nanging uga minangka cadangan panganan. Cadangan iki migunani nalika musim kemarau, lan uga kanggo budidaya nalika disimpen ing papan sing ora udan udan.

Yen ngomong babagan godhonge, godhonge gedhe, lanceolate lan kulit. Nanging dheweke uga duwe petiole sing cukup dawa (petiole minangka batang sing gabung karo sisa tanduran). Dheweke abadi, tegese umure suwe banget. Sanajan Yen ana prekara sing narik kawigaten khusus, yaiku infloresensi, utawa klompok kembang.

Dheweke duwe sawetara bagean yaiku: sepal sing tumindak minangka kelopak (narik pollinator, ing endi kalebu manuk kayata gigitan laba-laba lan sapanunggalane), lan telung kelopak sing dilas karo limang benang sari. Sawise diserbuki, ing njeron woh-wohan mbesuk kita bakal nemokake nganti enem wiji.

Spesies strelitzia

Ana total limang jinis utawa jinis. Kabeh mau bedane umume miturut ukuran sing digayuh, uga warna kembang. Ayo deleng apa sejatine:

Strelitzia alba

La Strelitzia alba, sadurunge nelpon Strelitzia Agustus, minangka jinis paling gedhe. Iki misuwur dikenal minangka manuk putih swarga. Tekan dhuwuré 10 meter, lan biasane mbentuk batang, sanajan kaya genus kasebut uga bisa ngasilake nyedhot. Godhonge amba, dawane 2 meter. Kembang putih lan mekar nalika musim semi. Nolak frosts nganti -2ºC.

Strelitzia caudata

Straudzia caudata gedhe

Gambar - www.zimbabweflora.co.zw

La Strelitzia caudata Iki minangka tanduran sing bisa uga bingung karo S. nicolai lan S. augusta. Tekan dhuwur nganti 6 meter, bisa uga ana sing liya, lan godhonge antara 1,5 nganti 1,7 meter, wernane ijo semu abu-abu. Kembang kasebut kebiruan, lan tuwuh nalika musim gugur. Ora tahan es.

Strelitzia juncea

La Strelitzia juncea Yaiku macem-macem manuk swarga sing dibedakake karo bentuk godhonge: iki wujud jarum, lan ukurane dhuwur nganti 1,20 meter. Kembang mirip banget karo Strelitzia, nanging luwih sensitif marang kadhemen. Ndhukung nganti -1ºC.

Strelitzia nikolai

La Strelitzia nikolai minangka macem-macem jinis S. S.ba, nanging tekan dhuwure »mung» 4-5 meter. Kembang kasebut biru, lan cenderung katon luwih akeh nalika musim panas. Ing spesies iki, cenderung kanggo ngisep nyedhot banget: sanajan wiwit cilik, udakara meter utawa kurang saka meter, kita wis bisa ndeleng sawetara. Bisa tahan nganti -2ºC yen rada lenggah.

Strelitzia

La Strelitzia, sing luwih dikenal kanthi jeneng Bird of Paradise, mesthi wae sing paling populer ing antarane kabeh. Prewangan bushy, tuwuh ing dhuwur ora ngluwihi siji meter. Godhongé amba, lanceolate, ijo tuwa. Kembange uga bisa digunakake minangka kembang potong. Ndhukung frosts sing ringkih nganti -2ºC.

Kepiye perawatan Strelitzia?

Tanduran iki, sanajan ana macem-macem jinis, dheweke bakal tuwuh kanthi apik ing cahya srengenge lengkap lan cahya bayanganmalah ing jero ruangan kanthi akeh cahya. Nanging ayo ndeleng kanthi luwih rinci babagan carane ngurus:

Lokasi

Strelitzia katon apik banget ing kebon

Gambar kebonku. Strelitzia, bisa uga nicolai, bisa dideleng ing sisih tengen.

Strelitzia yaiku tanduran sing nyembah srengengeAmarga iku, yen bisa, kita kudu golek papan sing padhang kanggo sampeyan. Sanajan bakal dijaga ing njero omah, ruangane sing penting kudu padhang banget.

Sanajan dheweke ngidinke semi-shade, sanajan aku dhewe wis ndeleng S. reginae sing ora nate srengenge langsung lan isih subur, aku uga kudu ujar manawa sing paling mekar yaiku srengenge sing langsung kena srengenge. sawetara jam saben dina.

Lemah utawa landasan

  • Taman: kita ora ngomong babagan nuntut tanduran umume. Nanging kabeh ana ing siji: saluran pembuangan. Dheweke wedi karo banyu, mula kudu bumi bisa nyedhot lan nyaring banyu kanthi cepet.
  • Pot kembang: Yen ditanam ing kontainer, kudu ana bolongan ing pangkalane. Kajaba iku, bakal diisi campuran lumut gambut kanthi perlite kurang luwih ing bagean sing padha.

Kepiye cara banyu Strelitzia?

Irigasi ora bakal asring, yen ora kita bakal banyu saka wektu kanggo wektu. Nyatane, sampeyan kudu ngeculake lemah sadurunge rehidrasi. Nanging ya, sampeyan ora prelu ngombe saka ndhuwur, utawa kanthi metode tray. Strelitzia ora ndhukung panyiraman sing akeh banget, mula yen diwenehake ing pot, lan sijine piring ing sangisore, kita kudu langsung ngombe sadurunge disiram.

Pelanggan

Strelitzia duwe godhong ijo

Yen disimpen ing kebon, ora prelu mbayar; tinimbang, yen ditandur ing pot, bisa mbayar pupuk utawa pupuk cair nuruti prentah pabrike. Contone, guano (didol Kene) utawa siji kanggo tanduran ijo (didol Kene) utawa nganggo kembang (didol Kene) bisa migunani banget supaya tuwuh luwih cepet, lan berkembang.

Multiplikasi

Strelitzia dikalikan karo wiji lan dibagi ing musim semi. Wis rampung ing ngisor iki:

  • Bibit: cukup gampang dikalikan wiji, amarga mung kudu disebar ing pot, kayata, substrat kanggo bibit, lan ditinggalake ing wilayah sing cerah Penting, aja dikubur kakehan, amarga yen ora, dheweke ora bakal germin. Sampeyan mung kudu nyelehake lemah sithik, supaya srengenge ora padhang. Mesthi wae, sampeyan uga kudu ngombe banyu saben wektu, supaya substrat lembab. Mula, dheweke bakal germin udakara sewulan. informasi luwih lengkap.
  • Divisi: iki mung rampung nalika tanduran wis tekan ukuran tartamtu (udakara 50 sentimeter ing cilik saka varietas cilik, lan paling ora 1 meter kanggo ukuran gedhe). Kanthi ukuran kasebut, dheweke wis wiwit ngasilake akeh nyedhot, sing bisa dipisahake sawise ukurane udakara 30-40 sentimeter. Iki ditindakake kanthi mbukak oyot tanduran ibu, lan ngethok pengisap - kanthi oyod- nganggo piso bergerigi. Sawise, hormon rooting ditambahake, lan ditandur ing pot kanthi vermikulit sing sadurunge disiram. Yen kabeh bisa mlaku, bakal ngasilake godhong anyar sajrone 1-2 wulan.

Hama

Dheweke tahan banget, sanajan bisa dideleng:

  • Mealybugs: dheweke bisa dadi pondokan, utawa louse San José. Dheweke mangan ing getah. Sampeyan bisa nyopot kanthi manual, sanajan nganggo selang jet, kaya-kaya pengin ngresiki tanduran kanthi tliti. Babagan liyane sing bisa digunakake kanthi apik yaiku nambahake bumi sing beda-beda (didol Kene) ing ndhuwur. informasi luwih lengkap.
  • Bor oyot lan gulu: yaiku ulat cilik banget, dawane udakara 2 sentimeter, sing ngambah galeri ing sistem oyot lan ing gulu tanduran. Iki diobati kanthi insektisida anti-bor utawa polyvalent sing efektif tumrap ulat, kayata iki.
  • Nematode: yaiku cacing sing ora bisa dideleng saka mripat, sing urip ing lemah lan saka endi panganan ing oyot. Akibate, bisa nyebabake tumors. Bisa diobati kanthi njaga tanduran supaya sehat, disiram kanthi banyu, lan ing papan sing cerah. Yen ana gejala, insektisida nglawan nematoda (kayata ing Kene).

Penyakit

Sing mengaruhi yaiku sing ditularake jamur:

  • Alternasi: nyebabake munculé bintik-bintik kuning ing godhong. informasi luwih lengkap.
  • Fusarium: yaiku jamur sing ditemokake ing lemah, lan ngrusak oyot. informasi luwih lengkap.
  • Gloeosp hall: umume mengaruhi kembang, ing kono kita bakal ndeleng pirang-pirang bintik ireng lan bentuk memanjang udakara 2 milimeter.

Kabeh kasebut diperangi nganggo fungisida polyvalent (kaya iki saka Kene), lan ngindhari ndhelik.

Transplan

Sajrone musim semi, bisa ditanam maneh, ing lemah utawa ing pot sing luwih gedhe.

Artikel sing gegandhengan:
Tanduran transplantasi

Rustitasitas

Strelitzia luwih seneng iklim bebas beku, ing endi suhu dhuwur (antara 30 lan 40ºC ing mangsa panas). Nanging kaya sing wis dingerteni, ana sawetara sing tahan adhem, kayata S. reginae utawa S. nikolai, sing bisa tahan frosts sing ringkih lan sok-sok.

Tuku ngendi?

Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa entuk Strelitzia kanthi ngeklik ing kene:

Lan karo a Strelitzia nikolai saka kene:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Orly Guio ngandika

    Hola
    Aku wis maca artikel Stretlizias lan wis negesake akeh keraguan. Nanging aku duwe pitakon lan apa sampeyan bisa nyebutake sawetara ciri madagascariensis ravenalla nalika isih enom, aku luwih rumit lan kepiye cara mbedakake? kanthi spesies Stretlizia augusta nalika isih enom, duwe batang sing rata lan godhong padha banget.
    Aku bakal matur nuwun kanthi cepet.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Orly.
      Bener, meh padha. Ayo ndeleng manawa foto iki bisa mbantu:

      Ravenala:

      Strelitzia:

      A Salam.