Tanduran endi sing luwih apik: lady of the night utawa melati?

Jasmine minangka tanduran kanthi kembang putih

Gambar – Flickr/Bri Weldon

Ora ana sangsi manawa melati lan lady of the night minangka tanduran sing bisa dadi apik banget, nanging kudu dikandhakake. beda banget lan mulane ora kudu digunakake kanggo sing padha. Kajaba iku, kita uga kudu ngelingi cuaca, amarga gumantung carane iku, kita kudu nyedhiyani karo sawetara care utawa liyane.

Napa Yen sampeyan kepingin weruh apa arep nandur nightshade utawa mlathi ing teras utawa ing lemah, banjur aku bakal ngomong babagan tanduran kasebut. supaya sampeyan dhewe mutusake salah siji saka wong-wong mau adhedhasar raos lan pilihan, nanging uga ing kahanan panggonan ngendi sampeyan pengin sijine.

Ciri-cirine lady of the night lan melati

Kita bakal menehi komentar babagan karakteristik fisik saben tanduran, amarga iku 'bagean sing katon' lan apa, minangka akibat, kita deleng sadurunge mutusake. Dadi ayo ndeleng:

Wengi Lady

Lady of the night minangka semak evergreen

Gambar - Wikimedia / Cary Bass

Punika a grumbulan sing bisa nganti dhuwur 5 meter, nanging bisa tetep luwih murah yen dikarepake, amarga bisa ngidinke pruning kanthi apik. Godhonge semi-deciduous, tegese yen wis teka, mung sawetara sing tiba, ora kabeh. Wektu iku nalika suhu wiwit mudhun, ing musim gugur-musim dingin.

Godhongé umume lanset, yaiku bentuke tombak, dawane antara 10 sentimeter lan ambane 2-3 sentimeter. Kajaba iku, dheweke duwe petiole cendhak sing gabung karo cabang-cabang, sing dadi ijo. Kembang kasebut tubular, putih, lan diklompokaké ing kluster sing thukul ing antarane cabang.. Iki banget wangi, lan mbukak rada ing wayah wengi. Wektu ngembang yaiku musim semi.

Melati

Melati minangka pendaki kanthi kembang putih

Gambar - Wikimedia / Juan Carlos Fonseca Mata

Jasmine minangka genus tetanduran sing, gumantung saka spesies, bisa dadi pendaki utawa grumbulan. Kajaba iku, bisa dadi deciduous utawa semi-deciduous, lan sanajan cuaca cukup anget, bisa tetep ijo. Godhongé ana trifoliate utawa imparipinnate, yaiku, kasusun saka sawetara leaflet utawa pinnae, sing ijo utawa ijo peteng.

Kembang kasebut biasane putih, nanging bisa uga kuning (kaya melati musim dingin, sing jeneng ilmiahe Jasminum mesnyi), utawa mawar (kaya sing Jasminum x stephanense). Iki sprout ing musim semi utawa musim panas, sanajan gumantung saka macem-macem, bisa ditindakake ing musim dingin.

Amarga ana macem-macem jinis - 200, luwih tepat, ora kalebu hibrida - dhuwure uga beda-beda. Dadi, kita duwe conto iki:

  • Fruticans Jasminum: dhuwuré 2 meter.
  • Jasminum mesnyi: dhuwuré 3 meter.
  • Jasminum officinale: dhuwuré 6 meter.
  • Polimerum Jasminum: 7 meter dhuwur maksimum.
  • Sambas Jasminum: dhuwuré 4 meter.

Apa kabutuhan saben?

Kita wis ngomong babagan ciri fisik, nanging saiki kita kudu ngomong babagan kabutuhan, amarga mung yen digatekake, kita bisa duwe wanita sing ayu ing wayah wengi utawa melati sing ayu wiwit dina.

Kabutuhan dhasar saka lady of night

Lady of the night minangka grumbulan kanthi kembang putih

La wengi Lady Iki minangka semak sing biasane dianjurake kanggo dilebokake ing srengenge wiwit wiwitan; ora muspra, perlu kanggo tuwuh kanthi bener, lan uga bisa ngrembaka. Nanging, bisa uga dibayangke, anggere ana akeh cahya ing wilayah kasebut; iku, iku ora bakal dadi apike sing duwe ing panggonan kang peteng.

Ing sisih liyane, Bisa disimpen ing pot kanthi bolongan ing pangkalan, nanging kudu dilebokake ing salah sawijining medium tuwuh universal. banyune mili, amarga wedi banjir. Lan ngomong babagan keluwihan banyu, supaya ora, kudu disiram kaping pirang-pirang seminggu ing mangsa panas, lan kurang liyane ing taun. Sampeyan uga kudu njupuk kauntungan saka cuaca apik kanggo fertilize iku, contone karo pupuk organik kayata guano.

Sanalika adhem teka Sampeyan kudu digawa ing jero ruangan yen ana frosts nganti -3.5ºC.

Kebutuhan Dasar Melati

Melati minangka pendaki

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

El melati iku tanduran sing, ora kaya lady of night, kudu ya utawa ya ing panggonan sing cerah. Yaiku, sampeyan ora bisa nyelehake ing iyub-iyub, amarga sanajan padhang banget, kembange bakal langka. Nanging yen ora, sampeyan bisa duwe ing pot utawa ing kebon, anggere tuwuh ing lemah kualitas, sugih ing bahan organik.

Yen kita ngomong babagan irigasi, bakal moderat, dadi luwih kerep ing mangsa panas (lan luwih akeh nalika gelombang panas) tinimbang ing mangsa. Ora tahan kekeringan: godhonge langsung 'lipat' lan kembang, yen ana, bisa tiba sadurunge. Mula saka iku, perlu kanggo mriksa kelembapan lemah saka wektu kanggo wektu, contone kanthi nglebokake tongkat kayu ing ngisor, amarga sanajan kita ndeleng lapisan permukaan sing garing, bisa uga sing ngisor isih teles. lan yen kita banyu luwih saka akun, tanduran pungkasanipun bakal klelep.

Akhire, iku tanduran sing iku umume luwih sensitif kadhemen saka lady wengi. Nyatane, umume spesies ora ngidinke Frost, kajaba iki:

  • Jasminum mesnyi: nganti -10ºC.
  • Jasminum officinale. iki -7ºC.
  • Polimerum Jasminum: nganti -5ºC.
  • Sambas Jasminum: nganti -7ºC.

Oalah, saka pengalamanku dhewe aku bakal ngandhani sampeyan tetanduran nandhang sangsara luwih nalika suhu tetep kurang kanggo sawetara dina saurutan, tinimbang saka Frost siji. Ing tembung liya, yen termometer tetep ana ing antarane 5 lan 10ºC (umpamane), mlathi bakal ngalami wektu sing luwih elek tinimbang yen tetep ing antarane 10 lan 20ºC lan ing sawetara titik mudhun nganti -3ºC.

Apa gunane dama de noche lan melati?

Kanggo ngrampungake, ayo ndeleng carane loro tanduran bisa digunakake kanggo dekorasi. Lan kanggo iki, sing pisanan kudu dieling-eling yaiku wanita ing wayah wengi yaiku grumbulan sing, ya, duwe batang sing dawa, nanging dudu tanduran sing menek; mlathi, ing tangan liyane, akeh varietas sing didol -yen ora kabeh- mundhak. Mulane, panggunaane rada beda:

  • Wengi Lady:
    • pager kurang, ing pinggir contone;
    • tanduran sing tuwuh gratis ing macem-macem wilayah kebon, utawa ing jejere semak liyane;
    • tanduran potted, minangka wit cilik utawa malah minangka bonsai.
  • Melati:
    • kanggo nutupi pager, wire mesh, kisi cilik utawa pergolas;
    • minangka groundcover utawa groundcover ing wilayah non-lalu lintas kebon;
    • tanduran pot, utawa minangka bonsai.

Dadi sing endi sing luwih apik?

Jasmine minangka tanduran kanthi kembang putih

Gambar - Wikimedia / CT Johansson

Aku pribadi luwih seneng melati, amarga menehi dolanan luwih akeh lan kembange uga mbukak, saengga luwih visual, luwih ayu. Kaloro tanduran kasebut ngasilake kembang aromatik lan ngidinke pruning kanthi apik, nanging wanita ing wayah wengi ora bakal nutupi kisi, umpamane., sanajan bakal apik banget minangka pager.

Iki gumantung ing saben wong. Punapa mawon, mugi kula pitutur marang kowe yen sampeyan kuwatir yen melati ora ngidinke iklim Panjenengan, ing melati palsu Iku banget padha nanging tahan Frost luwih apik. Klik ing link yen sampeyan pengin ngerti liyane.

Lan sing luwih disenengi: wanita ing wayah wengi utawa melati?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.