Farolitos (Cardiospermun halicacabum)

tanduran menek kanthi kembang sing bunder lan ijo

La Cardiospermun halicacabum tanduran sing ana ing pirang-pirang panggonan ing donya, utamane ing macem-macem wilayah ing Amerika Serikat. Nanging, Uga bisa ditemokake ing wilayah Amerika Selatan, Eropa lan bawana Afrika.

Antarane kulawarga tanduran sing akeh, kita nemokake sing diarani "pendaki", lan  Cardiospermun halicacabum yaiku salah sawijine, yaiku gegandhengan kulawarga sapindáceas lan uga duwe ukuran sedeng. Iki uga dikenal minangka tanduran Globe lan Farolitos.

Fitur

kembang mbukak kanthi telung wiji ireng

Lentera duwe maksimal enem batang ing antarane kembang lan biasane ora gedhe. Nduwe leaflet lanceolate 2 nganti 8 sentimeter dawane 1 utawa 2 cmWoh-wohan iki dawane udakara 3 utawa 4 cm lan wiji ireng duwe diameter kira-kira 4 mm. Kembange, ora duwe akeh informasi babagan babagan iki, mesthine putih, sanajan sing dingerteni yaiku hermaphrodit lan godhonge asem.

Amarga lemah kudu di irigasi kanthi terus, mula kita kudu ngerti banget Cardiospermum supaya ora garing lan tuwuh tanpa ana masalah. Bakal nghias tembok sing anawiwit dadi pendaki, luwih becik nutupi wilayah apa wae.

Care

Lemah sing dibutuhake kudu duwe ciri khusus kanggo pangembangane sing tepat, saliyane bisa dikuras kanthi apik. Kita ngomong babagan apa butuh Ph, netral, asam lan alkali. Yen wedhi lempung lan cukup pasir, bakal tuwuh ing kahanan sing optimal.

Sampeyan mbutuhake mbanyoni pancet, wiwit lemah lempung garing kanthi gampang banget. Mula ing wilayah sing subur subur, cenderung akeh curah udan kanggo nyukupi kebutuhan kasebut. Yen sampeyan mutusake nandur dhewe, sampeyan kudu nyiram kaping loro utawa telu saben minggu lan golek puding.

Gegayutan karo srengenge iku luwih alus lan nuntut. Mbukak cahya langsung suryo srengenge, dadi iyub-iyub ora seneng karo jinis tanduran iki. Ing endi sing arep ditandur, priksa manawa ana wit utawa tembok liyane sing luwih gedhe tinimbang, utawa bakal mengaruhi tuwuh sing gedhe.

Bisa tahan kanthi macem-macem suhu, sanajan ora bisa slamet saka Frost. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing iklim mudhun nganti 0 derajat, sampeyan kudu nglindhungi, yen ora bakal nandhang sangsara, lan bisa uga mati.

Penyakit halicacabum Cardiospermun

Iki minangka salah sawijining kekuwatan, amarga sawise sawetara panliten ditindakake babagan laboratorium sing ditindakake para ilmuwan, ora ditemokake hama utawa penyakit sing ngrusak banget. Sing paling penting yaiku duwe syarat sing dikarepake supaya bisa tuwuh ing kahanan sing optimal.

Nggunakake

cabang sing ditemokake ing antarane semak-semak saka kembang bunder sing digantung

Iki minangka tanduran sing dihargai, mula biasane dibudidayakake lan digunakake kanggo ornamen. Salah sawijining ciri lan keutamaan utamane yaiku duwe sawetara sifat penyembuhan sing digunakake ing macem-macem negara. Ing sawetara sektor Meksiko lan Amerika Serikat nggunakake kanggo penyakit mripat lan kanggo nglawan diare.

Nanging, akeh spesialis industri nuduhake uga duweni unsur diuretik lan asale. Ing wilayah liyane kayata Durango, Meksiko, digunakake kanggo ngilangi jinis jerawat sing katon ing sawetara bagean awak kayata bokong utawa ketiak.

Sawetara laboratorium asring nggunakake sawetara bagean tanduran kanggo nggawe salep, amarga wis dituduhake duwe sipat anti-inflamasi. Iki digunakake kanggo ngobati kelainan kulit kayata eczema lan uga bisa mbantu hidrasi kulit, mula cocog banget kanggo wong-wong sing garing. Tumbuh tanduran obat ing kebon sampeyan minangka ide sing apik banget.

Keuntungan utama sing ditawakake spesies iki yaiku minangka tanduran sing ora ana cathetan sing nandhang penyakit utawa hama. Kaya sing wis diandharake sadurunge, sifat-sifat obat nggawe salah sawijining sing disenengi dening dokter lan masarakat umume. Efek banget kanggo kulit abang lan kobong, mula yen sampeyan teka saka pantai lan ngalami stroke panas, sampeyan bisa nggunakake godhonge kanggo ngenthengake abuh lan abang.

Iki minangka tanduran sing menarik sing duwe akeh mupangate, sanajan kudu dielingi yen mbutuhake sunar terus lan bisa nganti telung meter.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marine Fernandez ngandika

    Halo Tanduran kasebut katon sengaja lan aku duwe ayu banget. Sing ora dakkerteni yaiku nalika lantern tiba supaya ora kelangan wiji. Aku pengin ngerti aspek. Yen diganti warna ijo. Matur nuwun Aku ora ngerti apa-apa bab tanduran kasebut. Aku pengin informasi.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Marine.

      Ya efektif. Saka ijo bakal malih dadi kuning / coklat, padha karo kulit kiwi 🙂

      Matur suwun!