Lavender pot

Bagéan lavender sing paling penting yaiku kembang

Loro saka kaendahan sing luar biasa, lavender duwe macem-macem kuwalitas sing migunani, mula dadi tanduran sing populer banget ing omah. Werna ora mung kuat, nanging uga wangi sing kuat. Amarga gampang ditandur, sayuran sing apik iki ditemokake ing pirang-pirang kebon lan omah. Yen sampeyan ora duwe kebon, ora ana kedadeyan. Lavender pot gampang dirawat lan ora nyebabake akeh masalah.

Yen sampeyan kepengin ngerti cara tuwuh lavender ing pot supaya bisa nggunakake macem-macem kualitas, mula luwih becik sampeyan maca. Kita bakal ngomong babagan karakteristik tanduran sing apik tenan iki, cara nandur lan perawatan sing dibutuhake.

Karakteristik lavender

Lavender panci menehi aroma sing nyenengake ing omah kita

Nalika ngomong babagan lavender, kita ngrujuk shrub sing kalebu klompok Lamiaceae, sing dadi bagean saka kulawarga mint. Biasane, tanduran iki dhuwuré udakara setengah meter. Nanging, sawetara spesies lavender bisa luwih dhuwur. Fitur paling khas kanggo tanduran iki yaiku kembang wungu sing khas utawa biru saka wektu ke wektu, sing biasane tuwuh kanthi vertikal. Kajaba iku, padha ngetokake ambu ora enak banget kanthi sentuhan kamper.

Amarga akeh mupangate kanggo kesehatan, kayata kualitas antiseptik, asring digunakake kanggo obat-obatan. Iki uga asring digunakake ing level kuliner lan industri parfum. Utilitas liya sing diwenehake yaiku ngasilake minyak esensial tartamtu. Ing kabeh aplikasi sing diwenehake menyang lavender, bagean sing paling terkenal yaiku kembang, biasane garing.

Artikel sing gegandhengan:
Nalika motong kembang lavender

Uga ing jagad kosmetik alami, tanduran sing apik iki katon apik banget. Cocog banget kanggo perawatan kulit berminyak lan kombinasi amarga bisa nyegah sebum supaya ora diproduksi ing kulit. Kajaba iku, mbantu banget kanggo nglawan jerawat lan kukul utawa mbuwang kulit. Kita malah bisa nggawe produk perawatan kulit dhewe yen nandur lavender ing pot utawa ing kebon.

Kepiye cara tuwuh lavender ing omah?

Lavender pot gampang dijaga

Kaya sing wis kasebut sadurunge, yen ora duwe kebon, kita duwe pilihan kanggo nambah lavender ing pot. Kanggo iki, kita bisa milih tuku tanduran sing wis akeh banget utawa nyebar dhewe. Kasus pungkasan iki mbutuhake akeh perhatian, mula luwih dhisik kudu menehi wiji kanggo stratifikasi. Sejatine yaiku adhem. Kanggo stratifikasi, wektu paling apik taun yaiku Februari lan suwene proses iki udakara telung minggu. Nanging kepiye carane sampeyan nindakake? Kita bakal ngrembug langkah demi langkah.

  1. Siapke wadhah cilik lan iseni lemah.
  2. Tandur wiji ing lemah ing wadhah.
  3. Nyelehake wadhah ing kamar suhune mesthi dijaga udakara 0ºC. Yen ora duwe ruangan kaya ngono, kita bisa ninggali wiji ing kulkas.
Artikel sing gegandhengan:
Pandhuan nyebar wiji lavender

Sawise rampung proses iki, tuwuh lan njaga lavender panci ora angel banget. Dheweke mbutuhake perhatian luwih akeh tinimbang tanduran sing ditandur ing lemah, amarga kurang papane kanggo tuwuh. Sanajan mangkono, ora angel banget ngurus dheweke. Yen ditandur kanthi bener, lavender bisa dadi dekorasi omah nganti pirang-pirang taun. Ana macem-macem jinis sayuran iki, umume bisa ditandur ing pot lan sarat sing padha.

Tanduran lavender ing endi?

Nalika nandur lavender ing pot, kudu ing wadhah gedhe. Luwih becik nggunakake pot keramik, amarga iki ngidini penguapan banyu kanthi cara alami. Saliyane, nalika nggarap wadhah plastik mesthi ana bebaya yen banyu, tinimbang nguap, tetep ana ing njero. Kita uga kudu priksa manawa nyelehake lapisan got ing sangisore pot.

Artikel sing gegandhengan:
Pruning lavender

Relatif karo lemah, lavender ora ngidinke kelembapan sing gedhe banget. Kanggo dheweke, lemah sing paling apik yaiku entheng lan garing, kanthi kandungan kalsium sing dhuwur. Kajaba iku, dheweke luwih milih sing netral utawa alkalin. Amarga iku, luwih becik nggunakake lemah universal sing dicampur karo wedhi utawa tuku lemah khusus kanggo lavender kanthi langsung. Toko bunga biasane nawakake produk iki. Saben nandur tanduran anyar, kita kudu nutupi oyot kasebut kanthi lapisan lemah liyane.

Pira sun sing dibutuhake lavender?

Syarat srengenge tanduran iki cukup dhuwur. Wutah luwih apik ing papan sing cerah, mula disaranake nyelehake lavender pot ing sandhing windows sing madhep mangulon lan mangidul. Kajaba iku, seneng karo angin, mula ora ana sing nyelehake ing papan kanthi draf. Mula, dudu cita-cita ala kanggo nyelehake pot lavender ing teras utawa loteng ing mangsa panas.

Kepiye carane ngrawat tanduran lavender pot?

Ana akeh tanduran sing digunakake kanggo nggawe minyak esensial

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, ora angel banget njaga lan ngrawat tanduran lavender pot. Nanging, Ana sawetara aspek sing kudu dipikirake supaya tuwuh kanthi bener lan ora mati. Sabanjure, kita bakal weruh dhaptar perawatan sing dibutuhake lavender ing pot:

  • Aja ngindhari iyub-iyub.
  • Siram banyu seminggu kaping pindho nganti kaping pindho lan aja kakehan asor.
  • Ayo lemah garing (ora rampung).
  • Sajrone wulan April nganti Juli, lemah kudu dibuahi pupuk cair rong minggu.
  • Prune tanduran kaping pindho saben taun supaya katon apik lan dawa kembangé. Motong maksimal yaiku setengah dawane cabang, nanging luwih becik potong rong pertiga dawane.
  • Hibernasi: Selehake tanduran ing ruangan kanthi suhu paling murah. Kita kudu terus ngombe supaya ora mati.

Lavender minangka tanduran sing larang regane lan migunani, saengga cocog kanggo omah. Saiki kita ngerti cara tuwuh lavender ing pot, tanpa kebon, kita ora duwe alesan maneh. Mula, bisa kerja lan rasakake wewangian ing omah kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.