Watesan wit: kanggo apa?

wit putih

Apa sampeyan nate weruh wit sing ana bagean saka bagune putih? Teknik iki dikenal kanthi jeneng liming witSejatine dheweke nyebabake sawetara kontroversi amarga, ing tangan siji, ana sing ujar manawa ora ngrusak tanduran kasebut, dene ing pihak liya ana wong sing mikir sebaliknya.

Ayo goleki apa kaluwihan lan kekurangan wit liming, lan carane wis rampung.

Karakteristik utama

kepiye wit-witane diemut

Jeruk nipis minangka disinfektan banget sing bisa nyegah endhog saka macem-macem jinis serangga. Iki ndadekake bisa dadi obat anti hama sing bisa nyerang tanduran kita. Ing jaman biyen digunakake kanggo ngresiki sumur banyu sing mengko digunakake kanggo panggunaan manungsa lan kewan.

Sampeyan kudu ngerti yen ing mangsa panas ana akeh hama sing bisa nyerang tanduran kita, luwih-luwih yen wit buah. Nalika musim salju teka, dheweke tetep ana ing celah kayu kanggo hibernasi lan nginep ing musim salju. Mangkene carane bisa urip, sawise musim panas, wiwit nyerang palawija kita. Yen kita nggunakake penjaga wit kita bisa ngindhari manawa spesies serangga hibernasi iki bisa bertahan suwene iki lan nalika tekan musim semi, wit bisa sehat kabeh.

Werna putih jeruk nipis uga nduweni ciri proteksi batang. Lan warna putih jeruk nipis ngidini sinar srengenge bisa dibayangke lan mula menehi perlindungan kanthi apik banget marang suhu sing dhuwur. Iki minangka sebab kenapa manajer wit biasane ditindakake nalika musim semi lan sajrone pirang-pirang wulan iki musim tetep. Ora umum yen ndeleng penjaga wit ing taman utawa dalan.

Apa sing diarani liming wit?

liming wit kanggo nglindhungi

Ayo ndeleng manawa migunani manajer wit:

  • Nulungi nyegah gawean kulit kayu sing anyar lan jamur lan serangga ora dikepengini. Kaya sing wis kasebut sadurunge, serangga kasebut nggunakake garis-garis iki supaya bisa hibernasi lan tuwuh supaya bisa urip nganti musim panas.
  • Dadi kanggo njaga hama sing bisa mateni godhong utawa woh-wohan kanthi endhog ing lemah ndhuwur. Iki bisa nambah bathi kanggo panen lan adol.
  • Nglindhungi wit sing duwe kulit pungkasan saka intensitas sinar srengenge. Suhu musim semi lan musim panas sing dhuwur bisa mengaruhi wit-witan sing duwe kulit kayu sing luwih tipis. Mula, warna putih jeruk nipis iki bisa mbantu nggambarake sinaran surya surya sing luwih gedhe kanggo nglindhungi.
  • Kaya sing nglindhungi wit sing duwe kulit kayu sing luwih tipis, bisa uga nglindhungi batang saka sing wis ora duwe babakan kulit.

Sampeyan uga ngerti yen ana udan utawa irigasi jeruk nipis mili menyang lemah lan nyebabake pH mundhak. Suwe-suwe, iki nggawe lemah luwih alkali. Ing kasus sing paling apik, wit kasebut ora bakal bisa nahan zat wesi kanthi apik, godhonge bakal ilang warna lan batang kasebut bisa lara bakar. Ing kasus sing paling ala, kemampuan fotosintesis bisa dikurangi nganti wit kasebut mati.

Yen panen sampeyan duwe masalah karo manajer wit, luwih becik konsultasi karo spesialis sing bisa ngatasi masalah parasit lan kanthi jaminan manawa solusi kasebut bisa ditrapake kanthi lingkungan.

Sejarah wit liming

Kaya kabeh, teknik iki uga duwe crita 'crita'. Pranyata nalika wiwitan abad kaping 1909, praktik iki ditindakake ing barak kanggo njaga para prajurit supaya bisa nglipur. Iki minangka arsitek lanskap Brasil sing jenenge Roberto Burle Marx (1994-XNUMX).

Nganti saiki isih ditindakake amarga ana wong sing nganggep kaya ngono malang katon luwih resik. Nanging kenapa? Apa kaluwihan lan kekurangane?

Kaluwihan lan kekurangan

Nalika matesi wit, asring dikira iki bakal nglindhungi saka semut, nanging kasunyatane, luwih saka saka serangga iki, direksa saka srengenge, amarga jeruk kapur nuduhake cahya lan, mula uga panas. Amarga alasan iki, sisih ngisor batang gedhe dicet, yaiku sing paling katon. Nanging, praktik iki ing jangka panjang bisa nyebabake masalah ing tanduran, amarga kena penyakit sing kedadeyan amarga ora nyaman ambegan.

Cat digawe saka agen kimia sing mengaruhi ambegan wit, amarga bisa ngowahi stata, yaiku bagean saka tanduran sing digunakake kanggo ambegan. Pedro Guillén, Insinyur Alas Menteri Tenaga Populer kanggo Lingkungan Venezuela, ujar manawa "kaya irunge sampeyan dipasang ».

Kepiye cara whitewash wit

liming wit

Yen sampeyan manggon ing wilayah sing panas banget lan pengin nglindhungi batang wit, aja nganti awal tiba. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyampur jeruk nipis banyu. Tambahake kabeh sing sampeyan butuhake supaya katon padhet. Banjur, sampeyan mung kudu nyelehake ing trunk kanthi sikat sing amba. Kita kudu eling yen campuran kekarepan iki cukup kandhel mula tetep dipasang ing wit. Yen ora bakal tiba ing lemah nyebabake level pH mundhak kanthi cepet. Kita kudu ati-ati supaya jeruk nipis bisa nembus kabeh retak lan bolongan ing lemah ndhuwur Yaiku papan sing hama lan jamur sing bisa nyerang palawijine dadi papan perlindungan.

Teknik manajer wit iki ora mung digunakake karo jinis buah, nanging uga cocog kanggo kabeh jinis wit. Cara sing cukup sederhana kanggo nyegah hama tuwuh ing musim salju lan nyerang nalika musim semi lan musim panas.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan matesi wit lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Murúa, Francisco Lucas ngandika

    liming, kanthi proporsi apa sing digawe? kanthi jeruk nipis utawa jeruk nipis umum? Aku njlentrehake manawa aku ora setuju karo watesan, nanging angel muter tangane sing pengin nindakake ya utawa ya

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Francisco Lucas.
      Digawe nganggo jeruk nipis. Sampeyan kudu pour menyang ember karo banyu nganti dadi tempel kandhel.
      A Salam.

      1.    Fidel Tomines ngandika

        Tujuan kanggo nggambar bisa kanggo estetika utawa kanggo nglindhungi. Nggunakake jeruk nipis ora disaranake, luwih becik nggunakake cat sing asale saka sayuran (lateks).

  2.   Fernando quiroga ngandika

    Tanduran iki nandhang sangsara banget amarga praktik iki aku mikir manawa ing tanduran enom aku duwe oak tuwa lan kulitane ukurane inchi lan medium

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Ana wong sing nglindhungi praktik iki, nanging dakkira iku luwih "nyiksa" kanggo tanduran amarga ora bisa ambegan liwat gedhe.
      A Salam.

    2.    Matur nuwun, Monica kanggo komentar kasebut, aku mbantu aku akeh. Sugeng enjing ngandika

      Ngapunten, kula Miguel.

  3.   gustavo d. ramos wit anggur ngandika

    Watesan wit minangka praktik ANTINATUR, lan kaya sing dikandhakake Roberto Burle Marx (digunakake ing barak kanggo nyenengake para prajurit kanthi apa wae), lan liyane sing dudu prajurit terus nindakake, bisa nggunakake wektu kasebut ing perkara sing luwih nguntungake kanggo urip wit sing padha

  4.   Nembak ngandika

    Jeruk nipis nyuda larva hama sing turu nalika musim salju tuwuh ing musim semi. Kanthi tembung liyane: aphid (umpamane), nalika musim gugur teka, larva utawa pangisep dilindhungi ing antarane kulit kayu kanggo tahan mangsa adhem lan nyerang bagean tender tanduran maneh nalika musim semi bali. Yen wit kasebut limed nalika musim gugur, tunas kasebut bakal dipateni.
    Gatekna apa sing dikandhani "nglakoni awal." Yen kanggo nglindhungi srengenge lan panas, apa gunane nalika panas ilang? Pancen ditindakake kanggo ngilangi serangga hibernasi, kaya sing dakkandhakake. Yen kauntungan ngilangi serangga luwih gedhe tinimbang kerusakan / pegel nancepake pori-pori kulit kayu (sing ana wit-witan sing ora digunakake kanggo kringet), iki wis dadi topik debat liyane, lan uga dakanggep wangsulane bakal beda-beda kanggo spesies wit, umur sampeyan, lsp.

  5.   Abigail ngandika

    Witku putih wit lan kabeh tetes abang netes saka papane kenapa iki

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Abigail.

      Dheweke bisa uga duwe permen karet. Ing link sampeyan duwe informasi babagan masalah iki.

      Greetings.