Macem-macem jinis godhong wit

Godhong wit beda-beda wujud lan ukurane

Wit-witan dibedakake, ora mung kanthi ukuran utawa warna lan / utawa retakan ing kulit, nanging uga lan utamane godhong. Iki minangka salah sawijining bagean penting ing tanduran, amarga amarga bisa ambegan, nindakake fotosintesis lan, mula tuwuh. Sanalika, kita menehi kita prekara sing penting: oksigen.

Kita ora mandheg mikir babagan iki amarga kita mikir manawa kita bakal mesthi duwe gas sing penting banget kanggo urip, nanging kasunyatane yen saya akeh masarakat, mula akeh panjaluk kayu. Mula, manungsa ngrusak kabeh alas ing jagad iki. Nanging, sanajan iki bisa dibahas kanthi dawa, ing artikel iki kita bakal fokus marang sing beda jinis godhong wit lan penasaran liyane saka tanduran sing luar biasa kasebut.

Macem-macem wujud godhong wit

Morfologi godhong

Ing gambar iki, sampeyan bisa ndeleng pirang-pirang wujud godhong sing bisa dijupuk. Ana sawetara, kan? Iki amarga saben wit duwe mekanisme adaptasi dhewe-dhewe. Iki tegese saben spesies duwe strategi dhewe supaya bisa, ora mung kanggo urip, nanging uga adaptasi karo kahanane asale; kahanan sing bakal ganti sithik-sithik - kita ngomong babagan ewonan malah mayuta-yuta taun - lan mboko sithik.

Apa tanduran, lan utamane wit, kudu ngadhepi mungsuh akeh amarga wiji kasebut. Jamur, serangga, virus, bakteri, kewan hérbal ... lan banyu. Ya, banyu uga bisa mengaruhi, wiwit yen disimpen ing godhong suwene dadi garing, amarga pori-pori kasebut kandheg. Liwat pori-pori kasebut bisa ambegan, nanging mesthine yen godhong ora ngeculake banyu kanthi apik, bisa ngalami wektu sing ala.

Nalika ndeleng wit, sing pertama sing dideleng yaiku ukurane, nanging nalika nyedhaki, kita fokus karo rinciane: kulit kayu, pangaturan cabang, kembang yen saiki ana, lan ing lembaran. Gumantung saka morfologi, kita bakal bisa ngerti jinis utawa jinis apa.

Cara mbedakake jinise godhong wit

Ana macem-macem jinis godhong wit

Kanggo ngerti macem-macem jinis godhong sing ana, kita kudu ngerti cara mbedakake bagean saka godhong sing meh kabeh padha. Saben wit duwe bekas driji dhewe-dhewe, bisa diwakili dening godhonge. Kabeh mau duwe ciri khas sing khas, mula kudu ngerti bagean sing nggawe godhong wit kanggo ngerti kabeh klasifikasi.

Ayo ndeleng bagean-bagean godhong wit sing beda-beda:

  • Petiole: nuduhake dhasar sing nyawiji cabang kanthi batang tanduran utawa pangkalan godhong-godhongan. Iki minangka struktur silinder sing luwih tipis lan luwih cilik. Ing sawetara kasus, sawetara tanduran ora duwe petiole ing godhonge.
  • Ketentuan: yaiku bagean saka tanduran sing ana ing saben sisih dhasar godhong. Iki ngasilake kabeh tanduran sing duwe sistem transportasi getah sing dikenal minangka tanduran pembuluh darah. Stipula bisa beda-beda kanthi wujud lan ukuran. Biasane ana siji ing saben godhong lan fungsi utama kanggo nglindhungi primordium godhong. Yen muga-muga wis gedhe, cenderung bakal ilang.
  • limbo: Iki uga dikenal kanthi jeneng sheet lan minangka sisih flat sheet kasebut. Pasuryan ndhuwur diarani bundel lan biasane warna luwih peteng lan pasuryan ngisor yaiku ing sisih ngisor sing warnane luwih entheng. Ana sawetara klasifikasi gumantung saka agul-agul lan pinggiran sing ana: lancar utawa wutuh, lobed, serrated, split, split utawa serrated. informasi luwih lengkap.
  • Apex: pucuking godhong ana pucuk ndhuwur. Kosok baline basa. Ora mesthi ditetepake kanthi apik amarga gumantung karo wujud godhong lan spesies wit.
  • Iga: kabeh saraf sing ditemokake ing godhong. Liwat jaringan pembuluh darah iki, getah kasebut sirkulasi lan komunikasi karo sisa tanduran.
  • Kuncup axillary: yaiku titik kohesi sing ana ing antarane godhong lan gagang. Spesialisasi nggawe tunas sing bisa ngasilake utawa tetep ora aktif. Iki minangka salah sawijining aspek sing paling penting kanggo ngasilake tanduran.

Klasifikasi godhong wit

Godhong nindakake fotosintesis

Kita bakal ngerti apa macem-macem aspek sing bisa diklasifikasikake godhong wit. Sing paling penting yaiku ngerti wujud godhong ditemtokake dening lingkungan sing ditemokake. Iki amarga ing proses adaptasi sing dawa, saben wujud godhong bisa ngidini siji derajat pangembangan utawa liyane. Ayo goleki apa klasifikasi utama bentuk godhong wit:

Klasifikasi godhong wit kanthi wujud

  • Sederhana: yaiku sing lahir siji agul-agul ing saben pethi. Yaiku, godhong lair ing saben pethi.
  • Komposit: yaiku ing pirang-pirang godhong artikulasi sing diarani leaflet dibentuk saka petiole.

Klasifikasi godhong wit kanthi iga

  • Uninervias: yaiku sing duwe saraf pusat tunggal. Sing paling umum ditemokake ing wit kayata pinus. Godhong pinus lancip banget diarani acicular lan minangka asil saka proses adaptasi konifer nganti suwene kekeringan.
  • Plurinervias: Ora kaya sing sadurunge, duwe cabang saraf. Tanduran iki wis adaptasi karo kahanan asor sing luwih dhuwur, mula disebar luwih apik.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana macem-macem wujud godhong wit miturut saben spesies. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan bentuk godhong wit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.