Bunga tembok laut (Malcolmia littorea)

Kembang tembok segara minangka tanduran sing urip ing pesisir

Gambar - Wikimedia / SABENCIA Guillermo César Ruiz

Ana pirang-pirang tanduran sing tuwuh ing lemah wedhi, nanging ora gampang nemokake yen bisa ngasilake kembang sing apik. Nanging sing karo Malcolmia littorea ditanggulangi. Kita ora ngomong babagan spesies gedhe, nanging bisa katon apik banget ing rockery, kayata, ing endi srengenge bisa katon srengenge.

Wutah cepet, lan biaya ora ngasilake kembang saben taun. Yen sampeyan menehi perawatan sing dibutuhake, sing dhasar banget kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki, sampeyan bakal bisa nandur tanduran sing apik banget.

Asal lan karakteristik saka Malcolmia littorea

Malcolmia littorea minangka tanduran tahan uyah

Gambar - Wikimedia / Mussklprozz

La Malcolmia littorea, dikenal minangka kembang tembok segara, Iki minangka tanduran kayu ing dhasar tuwuh lan abadi. asli saka Mediterania kulon. Iki ditemokake ing wilayah sing watu utawa wedhi, ing papan sing paling endhek saka ndhuwur segara. Tuwuhe nganti maksimal 40 sentimeter, umume ditindakake kanthi nduwe bantalan bunder lan cukup kompak, kanthi batang ditutupi rambut putih cekak.

Ngasilake kembang ing musim semi, lan kasusun saka papat kelopak kanthi warna jambon utawa lilac sing luwih utawa kurang kuat. Ukurane antara 15 lan 20 milimeter. Woh iki minangka silícua (padha karo legum, nanging luwih dawa lan luwih tipis, lan kulit ijo) kanthi dawa 30 nganti 65 milimeter.

Kepiye perawatan sing dibutuhake?

Kembang tembok segara minangka tanduran sing bisa nghias kebon ing sacedhake segara, uga sing duwe lemah pasir. Kaya sing diarepake, ora prelu diwaspadai, amarga wis biasa urip ing lemah sing kurang nutrisi. Mula, pancen apik banget yen ditanduri ing lemah sing ora duwe bahan organik.

Tolerasi salinitas, nanging uga srengenge langsung. Nyatane, yen ora dikepengini, tuwuh ora bakal bener: gagange bakal ringkih, meh tanpa kekuwatan, mula bakal corak lan tanduran ora katon apik. Dadi ayo padha ndeleng apa layanan sampeyan:

Lokasi

Kepiye tanduran sing kudu ing wilayah sing cerah, kita bakal sijine ing njaba. Kajaba iku, disaranake supaya ora nyelehake papan sing amba ing sacedhake, amarga bakal ngilangi cahya. Yen pengin ditindakake, kita bakal nyelehake ing mburi, manawa kembang tembok segara nampa minimal limang jam srengenge saben dina.

Pot utawa lemah?

Iku bakal akeh gumantung karo rasa. Ing Malcolmia littorea ora duwe oyot sing nyerang. Bisa uga ing pot ukuran medium lan ing kebon. Minangka tanduran pot, katon apik ing tengah meja, utawa dekorasi lawang omah; Yen kita milih nduwe ing lemah, luwih becik ditandur kanthi tanduran liya kanthi ukuran sing padha ing loro-lorone dalan.

Bumi

Kembang tembok segara minangka tanduran taneman

Gambar - Wikimedia / Donald Hobern

  • Pot kembang: Sampeyan butuh substrat sing nyiram banyu kanthi tenanan. Sampeyan kudu mikir manawa wedhi ora nahan meh kabeh cairan, nanging oyot kasebut tetep dioksigasi amarga iki minangka gas sing gampang sirkulasi liwat pari-parian pasir. Amarga iku, disaranake nyampur gambut ireng karo perlite ing bagean sing padha, utawa isi pot kanthi landasan universal sing ngemot perlite (didol Kene).
  • Taman: ngidinke lemah pasir. Nanging, yen sampeyan beda lan amarga tanduran ora tuwuh akeh, sampeyan duwe pilihan kanggo nggawe bolongan udakara 50 x 50 sentimeter lan isi karo landasan sing wis kasebut sadurunge. Kanthi cara iki, bisa tuwuh tanpa sampeyan kuwatir.

Irigasi

La Malcolmia littorea yaiku tanduran sing mbutuhake akeh asor. Nanging sampeyan kudu ngati-ati karo iki, amarga ora ana ing banyu, mula sampeyan ora kudu nganggep kaya ngono. Dadi kapan lan kepiye cara sampeyan menehi banyu?

  • Frekuensi irigasi: Umume, banyu bakal disiram sekitar telu nganti kaping lima saben minggu nalika musim panas. Ing wulan kasebut, suhu lan kahanan garing sing dhuwur sing asring kedadeyan ing pirang-pirang jagad iki nyebabake kelembapan bumi cepet, mula penting kanggo waspada lan ngontrol irigasi luwih akeh tinimbang sing ditindakake ing mangsa adhem.
    Sisa taun kita bakal kurang banyu, amarga kembang tembok segara ora tuwuh saya akeh, lan Kajaba iku, bantala kasebut bakal suwe saya suwe.
  • Jinis irigasi: disaranake mbanyoni saka ndhuwur, yaiku, nyiram banyu ing lemah lan nyingkiri godhong lan kembang, yen ana.

Pelanggan

Ing musim semi lan musim panas, dianjurake banget mbayar saben wulan, luwih-luwih yen di pot. Dadi, kita bakal nambah guano utawa pupuk kandhungan supaya tuwuh kanthi sehat, kanthi sehat.

Transplan

Yen ana ing pot, kita bakal nandur wiji luwih gedhe saben 3 taun. Iki rampung ing musim semi, amarga yen ditindakake ing mangsa adhem, umpamane, bakal ana risiko nyebabake kerusakan.

Rustitasitas

Iki minangka tanduran sing bisa nolak -7ºC.

Kembang tembok segara ngasilake kembang

Gambar - Flickr / Salomé Bielsa

Apa sampeyan seneng kembang laut segara?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.