Mangsa, wektu sing pas kanggo nyiyapake bibit

Wiji germin

Sapa sing ujar yen sampeyan bisa nyebar wiji ing musim salju? Bener manawa dudu wektu sing apik kanggo germin, nanging sajrone wulan kasebut winih bisa disiyapake supaya tanduran anyar mbesuk bisa wiwit thukul nalika swasana apik.

Dadi, apa sampeyan wani? Cathet babagan iki consejos kanggo miwiti musim ing sikil nengen 🙂.

Hotbed

Aku seneng nyebar. Iki minangka pengalaman sing ora nate kesel. Saben tanduran, saben wiji, unik. Proses germination lan pangembangan bibit sabanjure minangka petualangan: sampeyan ora bisa ngerti apa sing bisa kedadeyan. Jamur mesthi ana, nyoba kanggo nyuda, mula penting banget kanggo nindakake perawatan nyegah karo fungisida wiwit wiwitan. Sawetara uga adus wiji sadurunge disebar. Kabeh pencegahan mung sithik nalika nyingkiri jamur.

Amarga alasan sing padha, sampeyan kudu nggunakake bibit anyar utawa, gagal, resik (Bakal cukup kanggo ngresiki nganggo banyu lan sawetara tetes mesin cuci piring). Kanthi cara iki, kita bakal njamin manawa tanduran ora prelu njupuk risiko apa wae.

Wiji salad

Y, Apa substrat sing digunakake? Ya, gumantung banget karo jinis tanduran. Amarga aku ora seneng nyusahake dhewe utawa nyusahake wong liya, aku bakal ngandhani apa sing daklakoni:

  • Substrat universal (umume duwe persentase gambut ireng dhuwur lan perlite): kanggo kembang, tanduran asli lan hortikultura.
  • Substrat keropos (akadama, perlite, kiryuzuna): kanggo wit lan shrub sing dudu asli.
  • Gambut pirang: kanggo tanduran karnivora. Penting kanggo ngilekake banyu udan utawa osmosis supaya gambut tetep asam.

Umume, dheweke ora bakal germin nganti musim semi, nanging yen ana sing ora, sanajan tanduran tahan kadhemen, aku nyaranake nglindhungi ing njero ruangan utawa nganggo plastik transparan. Supaya sampeyan bisa ngliwati mangsa tanpa masalah.

Tanduran tanduran minangka pengalaman sing maringi hadiah, apa ora?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.