Royal Maple (Acer platanoides)

Godhong pleroksida Acer

Yen sampeyan duwe kebon medium utawa gedhe, sampeyan butuh wit sing menehi shade kanggo nglindhungi kita saka srengenge, utamane nalika musim panas. Yen kita uga urip ing iklim sing asor kanthi salju ing mangsa salju, ora kaya nandur a maple nyata, kaendahan sing bakal bisa kita nikmati ing saindhenging taun.

Pangopènan kasebut ora angel yen cuaca apik, amarga uga tahan suhu sithik banget. Apa kita ngerti?

Asal lan ciri

Kembang Acer platanoides

Protagonis kita yaiku wit godhong asli saka Eropa, Kaukasus lan Asia Minor sing asmane ilmiah yaiku Acer platanoides. Iki misuwur minangka maple kerajaan, maple Norwegia, maple Norwegia, utawa maple platanoid, lan tekan dhuwure nganti 35 meter. Godhonge ana palm lan serrated, ijo ing musim semi lan musim panas lan abang nalika musim gugur. Batang kasebut Gamelan, kanthi kulit abu-abu enom.

Kembang kasebut disusun ing panikel lan ijo kuning. Mekar nalika musim semi. Sawise diserbuki, woh-wohan wiwit mateng, yaiku samaras.

Apa sing dadi perhatiane?

Acer platanoides ing musim gugur

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak. Ing kahanan urip ing wilayah Mediterania, bakal tuwuh ing semi-shade.
  • Bumi:
    • Taman: lemah kudu subur, rada asam lan lemes banget.
    • Panci: ora bisa tuwuh ing pot amarga ciri khas, nanging bisa tuwuh sawetara taun kanthi medium kanggo tanduran asam utawa akadama.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun. Gunakake banyu udan utawa tanpa jeruk nipis.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi pupuk organik, sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim gugur (kudu adhem sadurunge germin ing musim semi). Uga dening stek ing pungkasan mangsa.
  • Rustitasitas: ndhukung hawa adhem nganti -15ºC, nanging ora bisa urip ing iklim tropis.

Tampilan batang platooides Acer

Apa sampeyan mikir babagan maple nyata?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.