Meadowsweet (Filipendula ulmaria)

Filipendula ulmaria

Gambar - Wikimedia / Kor! An (Андрей Корзун)

Sampeyan bisa uga ora mikir yen duwe ramuan jamu ing pekarangan utawa kebon; ora kaget, jinis tanduran iki ditondoi kanthi tuwuh kanthi cepet, kadhang kala kakehan. Nanging dakkandhani, ana akeh sing menarik, kayata meadowsweet.

Lan iku, saliyane budidaya sing gampang, duwe sifat obat. Nanging ora mung iku: regane hias banget, dhuwur banget. Kenal karo dheweke.

Asal lan ciri

Blade saka Meadowsweet

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

Punika a tanduran ramuan abadi asli saka papan sing lembab ing Eropa, sing jeneng ilmiah kasebut Filipendula ulmaria. Kutha iki misuwur diarani altareina, espirea, filipéndula, florón, norotil, ratu ing padang rumput, meadowsweet, ulmarina utawa ratu ing padang rumput.

Tekan dhuwur nganti rong meter, kanthi godhong basal nganti 5 pasang leaflet, sing ukurane luwih saka 2cm lan duwe wates serrasi. Kembang kasebut sithik banget, 2 nganti 5mm, putih, lan diklompokake ing perbungaan dawa nalika musim panas.

Sipat obat

Anti-inflamasi, analgesik lan antipiretik, nanging ora bisa dikonsumsi yen hipersensitivitas kanggo salisilat, tukak gastroduodenal, getihen aktif, utawa perawatan karo antikoagulan utawa hemostat.

Apa sing dadi perhatiane?

Meadowsweet

Yen sampeyan pengin duwe meadowsweet, disaranake sampeyan urusane kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak utawa ing iyub-iyub.
  • Bumi:
  • Irigasi: udakara 4-5 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 2-3 dina suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi musim panas karo pupuk kayata guano cair (sampeyan bisa entuk Kene) nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan es nganti -6ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.