Kepiye carane ngrawat kembang mawar pot?

Peduli kembang mawar climbing

Mawar menek minangka tanduran sing apik. Dheweke ditondoi kanthi duwe luwih utawa kurang kembang gedhe, pamer, kanthi warna sing apik banget. Nanging, asring dikira manawa mung bisa ditanam ing kebon, nanging kasunyatane dheweke ndhukung pruning kanthi apik lan mulane uga bisa disimpen ing pot. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye dirawat pot mawar? Elinga tips iki kanggo duwe teras utawa dek sing kebak warna.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan perawatan mawar pendakian pot lan liya-liyane.

Karakteristik utama

Perawatan kembang mawar kanthi pot

Kita bakal ngerti kanthi lengkap apa jinis lan karakteristik utama mawar pendakian supaya bisa nerangake kanthi ati-ati babagan perawatan sing kudu ana ing kondisi sing apik. Dheweke kalebu genus Rosaceae lan umume sing asale saka Asia. Dheweke duwe batang eri, kuwat lan kayu. Yen tanduran dirawat kanthi becik, mula bisa tekan dhuwur udakara 5 meter. Ana sawetara jinis sing kalebu kulawarga iki sing dawane tekan 20 meter.

Thanks kanggo jinis pertumbuhan sing ana, tanduran kasebut sampurna kanggo gampang dekorasi lan nglapis macem-macem wilayah sing luwih dhuwur. Antarane wilayah kasebut sampurna kanggo dekorasi pergola, fasad, trellise lan kabeh jinis permukaan sing ana ing dhuwur tartamtu. Kajaba iku, tanduran kasebut digoleki banget kanggo dekorasi ruangan. Lan apa umume mawar pendakian duwe ciri wangi.

Parfum sing bisa dikawruhi nggawe dheweke dikarepake lan, saliyane iku, nawakake macem-macem warna gumantung saka spesies kasebut, wiwit putih nganti abang. Uga mbukak warna kuning lan jambon ing antarane nada liyane. Musim kembang ana ing wiwitan musim panas lan ana sawetara spesies sing bisa njaga kembang iki nganti musim gugur. Kabeh uga bakal gumantung karo perawatan sing diwenehake.

Varietas mawar panjarwa pot

rosebush

Kita bakal diklasifikasikake yaiku mawar pendakian utama lan ciri-cirine:

  • Bunga karo kembang gedhe: yaiku kembang mawar sing duwe kembang sing luwih gedhe tinimbang liyane.
  • Bunga karo kembang cilik: kalebu jinis mawar sing biasane nuduhake kembang kanthi bentuk buket lan kembang kasebut luwih cilik.
  • Non-reflektor: iki kalebu macem-macem grumbul mawar sing duwe kembang tunggal sajrone taun. Biasane sing paling kuat ing babagan resistensi lan kembang luwih akeh.

Sawetara macem-macem mawar pendakian sing paling misuwur lan dituntut dening wong sing pengin dekorasi eksterior yaiku ing ngisor iki:

  • Rose grumbulan Subuh Anyar.
  • Rose Elfe.
  • Rose Lady Sylvia.
  • Manjat oriental wungu.
  • Rose Aloha.
  • Awan Pink Mawar.
  • Rosa Madame Alfred Carriere.

Peduli kembang mawar climbing

mawar

Mawar menek pancen gampang tuwuh, kaya semak mawar sing ora menek. Mesthine, dheweke duwe prabédan sing jelas lan sing pertama dheweke kudu duwe dhukungan ing kana bisa munggah. Ing pangertèn iki, umum banget kanggo nyelehake ing cedhak kisi-kisi kayu utawa plastik cilik kanggo nutupi godhong lan, ing ndhuwur kabeh, kembang-kembang sing apik sing bakal thukul saka musim semi nganti pungkasan musim panas utawa uga nganti musim gugur yen sampeyan urip ing iklim sing sedheng.

Kanggo liyane, disaranake nyelehake ing wilayah sing sinar matahari langsung, sanajan bisa tuwuh lan mekar ing semi-shade yen dheweke duwe akeh cahya.

Masalah liyane sing ora bisa dilalekake yaiku irigasi. Tanduran kembang mawar minangka tanduran sing butuh akeh banyu, nanging mesthi ngindhari yen landasan kasebut dibanjiri. Ngelingi iki, Dheweke kudu disiram saben 3-4 dina ing mangsa panas, lan saben 6-7 taun suwene. Sajrone musim tuwuh, yaiku, wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas, luwih becik dibuahi pupuk mineral kanggo tanduran kembang, utawa yen sampeyan seneng karo pupuk organik, kayata ekstrak guano utawa alga.

Supaya pertumbuhan sampeyan bisa dikontrol, prune ing pungkasan mangsa salju / awal musim semi, ngedhunake dhuwure kaya sing dikarepake. Kajaba iku, penting uga kanggo mbusak kembang mawar yen wis garing; Kanthi cara iki kita bakal tuwuh luwih akeh.

Yen ngomong babagan hama, sing paling akeh mengaruhi aphids, sing disimpen ing tunas kembang sadurunge dibukak. Uga ing angga abang lan mealybugs pondokan dheweke bisa cilaka. Salah sawijining cara kanggo nyegah iki yaiku nggunakake perawatan pencegahan minyak Neem, nanging yen wabah kasebut luwih cepet, luwih becik ditrapake nganggo insektisida kimia, kayata Chlorpyrifos.

Perawatan kembang mawar pendak: dipangkas

Yen wis ngerti apa perawatan kembang mawar ing pot, mula bakal dingerteni apa tugas pangopènan kasebut. Kabeh babagan pruning. Pruning pisanan kudu ditindakake nalika grumbul mawar wis diwasa. Kurang luwih umur iki diwenehake 3 taun. Yen sampeyan wis nutupi bagean saka dhukungan, sampeyan kudu nggawe pruning pisanan. Sampeyan bakal ngerti manawa mawar sing wis menek wis duwe batang utama sing kuat, mula sisa batang lateral bisa thukul kanggo menehi kembang.

Wektu paling apik ing taun iki kanggo munggah bushes mawar yaiku pungkasan mangsa salju utawa musim semi. Ana ing kene nalika musim kembang padha mandheg lan suhu ora ngrugekake. Ayo ndeleng langkah-langkah utama kanggo prune kembang mawar:

  • Sampeyan kudu ngasah lan disinfeksi  kabeh alat sing sampeyan gunakake kanggo pesta.
  • Ngilangi tunas sing ala.
  • Cut kabeh tunas kasebut ing ndhuwur tunas lan arah diagonal kanggo nyegah banyu saka tatu nalika irigasi lan nyegah kerusakan grumbulan mawar.
  • Supaya tunas sing paling tuwa ora nandhang sangsara sampeyan bisa prune terus saka pangkalan. Sampeyan ora bisa nindakake ing level dhasar amarga bakal gedhe banget. Ing pucuk sisih sing luwih anyar, sampeyan bisa nyukur udakara sepertiga saka pucuk kanggo ngrangsang tuwuh lan cabang.
  • Banyu lan pupuk grumbulan mawar supaya bisa tuwuh maneh. Gunakake pupuk granular lan kompos organik.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan perawatan mawar ing pot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.