7 tanduran munggah kembang

Clematis pancen pendaki sing apik banget

Tanduran menek kanthi kembang sing apik banget, amarga dheweke menehi warna lan bungahe ing papan dununge, lan kanthi sengaja narik luwih akeh urip kanthi serangga lan uga kewan sing luwih gedhe, kayata manuk.

Mungkin sampeyan wis nate ngerti yen sampeyan wis menyang nursery lan sampeyan ora bisa ngindhari liwat pojokan semak. Lan akeh banget sing ngasilake kembang sing apik ...! Yen sampeyan pengin ngerti sing paling populer kanthi jero, ayo rampung.

Pilihan tetanduran munggah kembang

Bougainvillea

Karakteristik Bougainvillea

Bougainvilleas minangka tetanduran perennial utawa deciduous (gumantung saka iklim) sing kalebu genus Bougainvillea, sing asale saka alas tropis ing Amerika Selatan, nanging saiki diolah ing kabeh wilayah sing anget ing donya. Lan, sanajan bisa tekan dhuwur nganti 12 meter, dheweke luwih sabar babagan pemangkasan. Opo maneh, padha ngasilake pirang-pirang kembang wiwit musim semi nganti musim gugur.

Dheweke nolak kadhemen, nanging frost nyebabake dheweke. Dheweke mung tuwuh ing njaba taun suwene yen suhu ora mudhun ing ngisor -4ºC. Dheweke bisa ana ing srengenge utawa ing semi-shade.

Artikel sing gegandhengan:
Bougainvillea, payung alami kanggo kebon

Clematis

Clematis mekar

Clematis utawa Clematis minangka jinis tetanduran tanjakan sing kuat lan cepet banget sing duwe godhong ijo. Asale saka wilayah sing sedheng lan anget ing belahan langit sisih lor, lan ngasilake kembang putih, abang, bluish utawa ungu, gumantung saka spesies ing musim semi-musim panas.

Dheweke nolak frosts ing antarane -3ºC lan -12ºC, lan kudu ditandur ing wilayah sing gagang ing semi-shade lan godhong lan kembang ana ing srengenge. Yen sampeyan ora duwe papan kaya ngono, kandhani manawa dheweke uga urip kanthi semi-shade 🙂.

Artikel sing gegandhengan:
clematis

Melati palsu

Jasminoides trachelospermum

Jeneng ilmiah yaiku Jasminoides trachelospermum, lan dikenal kanthi jeneng mlathi helix, melati susu, melati lintang utawa melati palsu. Ndhuwur dhuwur 7 meter, lan ijo. Ngasilake kembang putih aromatik ing musim semi.

Tahan frosts nganti -15ºC, lan minangka tanduran sing seneng srengenge.

Artikel sing gegandhengan:
Melati lintang (Trachelospermum jasminoides)

Wisteria

Wisteria utawa wisteria minangka shrub deciduous

Wisteria, sing dikenal minangka kembang wulu utawa wisteria, minangka tanduran menek shrubby kanthi godhong godhong ngasilake kembang api lilac, biru utawa putih sing padhet nalika musim semi. Dawane bisa nganti 20 meter yen dhukungan kanggo menek, lan saliyane tuwuh gedhe banget, mula penting ditandur ing cedhak tembok, tembok, ... uga ing papan sing tegas banget .

Tahan frosts nganti -18ºC, lan kudu dipasang ing semi-shade luwih apik tinimbang srengenge sing kebak.

Artikel sing gegandhengan:
Kaendahan Wisteria sing luar biasa

Climbing hydrangea

Hydrangea petiolaris

Gambar - A. Barra

Jeneng ilmiah yaiku Hydrangea petiolaris lan minangka semak-semak panjatan tegal sing asale saka alas Jepang, Korea lan pulau Sakhalin, ing sisih wétan banget Siberia. Ukurane bisa nganti 15 meter, lan ngasilake kembang klori putih nalika musim semi.

Iki minangka tanduran sing duwe papan sing sedheng, kanthi frosts nganti -18ºC. Selehake ing cedhak tembok utawa pager sing kuwat.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye carane ngurus hydrangea sing munggah?

Melati

Ndeleng fruticans Jasminum

Fruticans Jasminum // Gambar - Wikimedia / Isidre Blanc

Jasmine minangka wit anggur sing asale saka wilayah tropis lan subtropis ing Afrika, Asia lan Eropa, disenengi ukurane cilik (umume ora ngluwihi 5-6 meter), lan jumlah kembang aromatik putih utawa kuning gumantung karo spesies sing diasilake nalika musim semi.

Dheweke seneng karo iklim sing entheng, kanthi frosts ringkih nganti -3ºC, uga papan sing padhang nanging direksa srengenge langsung.

Artikel sing gegandhengan:
Fruticans Jasminum

Bunga gairah

Passiflora minangka tanduran nanjak sing apik banget

Passiflora, dikenal minangka kembang semangat, utawa bunga semangat, minangka wit anggur sing asale saka Amerika tropis utamane, uga urip ing Asia, Australia lan Oceania. Dheweke tuwuh kanthi cepet nganti 6-8 meter, gumantung karo spesies, lan ngasilake kembang jambon, ungu, abang utawa putih sing luar biasa nalika musim semi.

Dheweke ora nolak es, kajaba kanggo Passiflora caerulea sing nganti -4ºC. Wenehake ing semi-shade, amarga sunar srengenge.

Artikel sing gegandhengan:
Passiflora, tanduran anggur sing hiasan banget kanggo kebon lan omah

Climbing wungu

Climbing wungu

Mawar menek minangka tanduran sing, kajaba ora duwe eri kanthi ati-ati 🙂, ngasilake kembang sing apik banget lan aroma sing enak wiwit musim semi nganti meh tiba. Sing paling apik yaiku tuwuh kanthi cepet, ngidinke pruning kanthi apik (nyatane, sampeyan kudu prune saben taun supaya subur kanthi sehat). Ukurane tekan udakara 5-7 meter, lan asale saka Asia, nanging uga ana sawetara spesies sing asale ing Eropa, Amerika Utara, lan Afrika sisih Lor-Kulon.

Dheweke nolak frosts nganti -12ºC tanpa angel, sanajan rada nuntut babagan lokasi: supaya bisa subur, dheweke butuh cahya langsung.

Artikel sing gegandhengan:
Mawar pruning mawar

Kepiye carane ngurus tanduran memanjat?

Duwe tanduran memanjat bisa dadi pengalaman sing apik banget, nanging mung yen dirawat kanthi bener. Mula, supaya ora ana masalah, disaranake dirawat kanthi cara kaya mangkene:

Lokasi

Bakal gumantung banget marang spesies kasebut. Sawetara, kayata honeysuckle, bignonia utawa clematis, seneng srengenge, nanging ana liyane sing seneng semi-shade, kayata passiflora. Supaya ora ana mangu-mangu, delengen ing endi wae ing nursery, utawa takon kita us.

Bumi

Ndeleng Hardenbergia

Hardenbergia comptoniana // Gambar - Wikimedia / Hesperian

Maneh, gumantung:

  • Pot kembang: nggunakake landasan sing subur, kanthi saluran sing apik. Campuran sing apik yaiku media sing tuwuh universal (didol Kene) dicampur karo perlite (didol Kene) ing bagean sing padha. Ing wisteria lan tanduran acidophilic liyane, gunakake serat klapa sing luwih apik (didol Kene) utawa landasan tartamtu kanggo dheweke (didol Kene).
  • Taman: lemahe kudu subur, lemes banget. Yen tanduran asem, mula pH ing antarane 4 lan 6.

Irigasi

Sedheng, udakara 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang luwih suwene setaun. Gunakake banyu udan utawa banyu tanpa jeruk nipis yen bisa, luwih-luwih yen wit anggur asemilofil, kayata wisteria.

Pelanggan

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas Dheweke kudu dibayar nganggo pupuk organik, nggunakake cairan yen dicampur. Pupuk sing paling disaranake yaiku guano (didol Kene), amarga kandungan nutrisi sing akeh lan efektifitas sing cepet. Nanging ana liyane, kayata kompos rumput laut (didol Kene), utawa sing digawe krasan kayata endhog lan kulit gedhang kayata.

Pruning

Umume, dheweke dipotong ing pungkasan mangsa, utawa sawise ngembang. Sampeyan kudu mbusak cabang sing garing, lara, ringkih lan sing rusak, lan nyuda cabang sing tuwuh akeh banget.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Ing musim semi, nalika cuaca mulai apik lan suhu minimal luwih saka 10ºC.

Yen sampeyan duwe ing pot, pindhah menyang pot sing luwih gedhe saben rong taun.

Ndeleng Ipomoea

Ipomoea

Rasakake anggur nganggo kembang! 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.