Nalika nandur wit lemon

Wit jeruk nipis minangka wit woh-wohan sing mesthi ijo

Wit jeruk nipis minangka wit woh sing disenengi banget: ngasilake woh-wohan sing, sanajan ora bisa langsung dikonsumsi, jus kasebut akeh migunani ing pawon. Kanthi iki, sampeyan bisa nggawe ombenan, loli es, uga kanggo panganan sing legi. Kajaba iku, menehi iyub-iyub sing apik banget, sing mesthi apik banget, luwih-luwih yen sampeyan manggon ing wilayah sing suhu mundhak ndhuwur 30ºC nalika musim panas.

Ngelingi kabeh iki, yen sampeyan pengin duwe wit woh sing migunani kanggo nyiyapake pasugatan sing enak lan kanggo kebon, mula bakal diandharake nalika nandur wit lemon.

Karakteristik wit lemon

Tampilan wit lemon

Gambar - Wikimedia / Jean-Pol GRANDMONT

Sadurunge mbahas topik kasebut, luwih becik ngerti dhisik apa wit kasebut supaya bisa ngerti endi lan carane nandur. Ya, wit jeruk nipis, jenenge ilmiah Jeruk x limon, yaiku wit sing cemeng hibrida ing antarane Medica jeruk (dikenal minangka jeruk Perancis utawa jeruk nipis) lan Citrus aurantium (wit jeruk pait). Biasane tekan dhuwur patang meter, kanthi mahkota terbuka sing bercabang. Godhonge sulih, kulit, ijo tuwa.

Sajrone musim semi ngasilake akeh kembang aromatik warnane putih, lan ukurane kurang saka 1 sentimeter. Sawise diserbuki, woh-wohan wiwit mateng, kaya sing kita kenal yaiku jeruk nipis dhewe. Siji iki dibunderaké, ing warna kuning, lan ukurane kira-kira 3-4cm. Pulp utawa daging kekuningan, kanthi rasa asam banget.

Iki minangka tanduran sing ora duwe oyot sing nyerang, mula bisa ditandur ing cedhak pipa tanpa masalah. Sanajan mangkono, supaya bisa tuwuh lan tuwuh kanthi apik, disaranake supaya ditandur paling ora telung meter saka tembok lan / utawa tanduran sing dhuwur, amarga yen ora bakal ana wektu yen ora bakal papan sing cukup kanggo bisa nyebar cabang kanthi apik.

Kapan nandur wit lemon?

Pitakonane yaiku, kapan wayah paling apik kanggo nandur ing kebon? Dadi tanduran sing ora seneng banget suhune, sing ideal yaiku nandur pungkasan mangsa salju, nalika risiko frost wis liwati. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa adaptasi kanthi luwih apik lan luwih cepet, amarga bakal ana hawa panas lan hawa panas ing ngarep sampeyan.

Mangkono, yen kadhemen bali maneh, sistem root sampeyan bakal luwih kuat supaya bisa ngadhepi tanpa kakehan masalah. Oh lan awas penyakit wit jeruk nipis sing bisa mbebayani banget kanggo dheweke.

Kepiye cara nandur wit lemon?

Wit lemon ditandur ing pungkasan mangsa

Yen sampeyan pengin nandur wit lemon, disaranake kaya ing ngisor iki:

Wit jeruk ing kebon utawa kebon

Kanggo nandur ing lemah, tututi langkah demi langkah iki:

Pilih dununge

Kaya sing wis diandharake, luwih becik menehi wit kasebut udakara 3 utawa 4 meter saka tembok, tembok, tanduran sing duwur, lan liya-liyane, amarga yen cabang ing siji utawa luwih sisihe bakal rubbing . Opo maneh, minangka tanduran sing kudu duwe sinar srengenge langsung, saenipun sedina muput.

Dene kanggo lemah, tuwuh paling tuwuh ing asam sing asem, kanthi pH antara 5 lan 6, nanging luwih tahan lemah watu gamping anggere duwe saluran sing apik.

Gawe bolongan tandur banjur isine lemah sing apik

Bolongan sing arep ditandur kudu amba, paling ora 50 x 50cm (nanging yen 1m x 1m luwih apik, amarga oyot bakal duwe wektu luwih gampang kanggo miwiti tuwuh sawise transplantasi). Banjur isi karo lemah sing berkualitas, kaya landasan universal sing didol Kene contone, nganti udakara setengah.

Yen lemah sing ana ing pirang-pirang bahan organik, sampeyan bakal ngerti sejatine yen coklat peteng / meh ireng, sampeyan bisa nggunakake lemah tanpa masalah.

Copot wit lemon saka pot lan tandur ing lemah

Sawise bolongan wis siyap, wayahe ekstrak wit lemon saka kasebut kanthi tliti. Yen ora gampang metu, delengen manawa ana oyot sing ana ing pangkone, lan kanthi tliti dibubarake kanthi tliti; ing sisih liyane, yen ora ana apa-apa, tutul sisih pot.

Banjur, jupuk wit kasebut saka trunk lan tliti kanthi tliti saka wadhah kasebut supaya langsung dilebokake ing bolongan. Kudu katon apik, yaiku, ora dhuwur banget utawa ora sithik. Yen sampeyan ngerti yen kudu nambah luwih akeh lemah, utawa kosok baline, aja ragu-ragu. Pikirake sing paling becik yaiku roti lemah utawa bal ROOT ana ngisor sangisore level lemah, saengga nalika sampeyan ngombe, ora bakal ana banyu sing ilang.

Rampungake ngiseni bolongan

Siji-sijine sing kudu ditindakake yaiku isi ing bolongan karo rereget. Tambahake kabeh sing sampeyan pikirake prelu, lan yen wis rampung, ganti, sing bakal nulungi wit lemon supaya bisa 'nemplek' ing lemah, lan kanthi sengaja sampeyan bisa ndeleng yen butuh lemah maneh. Banjur wenehi siraman sing apik.

Yen angin akeh banget ing wilayah sampeyan, utawa yen kalebu spesimen sing enom banget kanthi batang tipis kurang saka 1cm, luwih becik menehi saham.

Wit jeruk nipis

Yen sampeyan duwe wit jeruk nipis utawa sampeyan nate tuku lan pengin pindhah menyang pot sing luwih gedhe, tindakake langkah iki:

Pilih pot sing pas

Panci kudu paling sethithik 5 utawa malah 10 sentimeter luwih amba lan luwih dhuwur tinimbang sing ana, lan mesthine kudu nduwe bolongan got ing pangkal sing banyu bisa uwal nalika irigasi.

Bisa uga plastik utawa lempung tanpa masalah. Plastik kasebut luwih murah, nanging suwene pirang-pirang taun cenderung rusak terutama yen sampeyan ana ing wilayah kaya Mediterania, ing endi tingkat insolasi dhuwur; ing sisih liyane, lempung bisa disimpen kanthi terus a pangopènan.

Isi karo landasan

Sawise sampeyan duwe, tambahake lapisan kerikil 2-3cm, bal arlite utawa padha, banjur isi sithik karo landasan universal dicampur karo 30% perlite.

Copot wit lemon saka pot banjur tandur ing sing anyar

Coba kanthi ati-ati supaya ora ngilangi oyot. Yen perlu, jupukake ing lemah supaya luwih gampang sampeyan nyopot saka wadhah. Sawise sampeyan wis metu, tandur ing pot sing anyar.

Priksa manawa batang wis dipusat, lan werni ROOT utawa roti oyot wit jeruk nipis ana ing sangisore pinggir wadhah. Kompak sithik karo tangan sampeyan, contone, kanggo ndeleng manawa sampeyan kudu nambah luwih akeh.

Banyu kanthi tliti

Kanggo ngrampungake, sampeyan mung bakal duwe banyu nganti banyune metu saka bolongan got. Aja lali dilebokake ing pameran sing cerah.

Wit lemon ditandur nalika musim semi

Muga-muga bisa migunani kanggo sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.