Cara nandur rosemary ing kebon

Rosmarinus officinalis

Apa sampeyan urip ing iklim sing rodo garing lan panas lan sampeyan pengin duwe tanduran tahan? Yen mangkono, aku nyaranake Romero, yaiku tanduran aromatik kanthi kembang lilac-bluish sing apik banget. Kajaba tahan kahanan garing lan udan, amarga saka dhuwur, bisa uga digunakake minangka pager sing kurang.

Dheweke seneng banget, nanging kanggo ndandani papan kasebut wiwit dina kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti cara nandur rosemary.

Sampeyan kudu ngerti babagan rosemary sadurunge ditandur ing kebon

Kembang Rosemary

Sadurunge ditanam, kita kudu ngerti sawetara ciri utamane, diwiwiti karo ukuran diwasa. Rosemary minangka tanduran sing tuwuh alon-alon sing bisa tuwuh nganti 2m, sanajan ing budidaya arang diidini tuwuh luwih saka 50cm. Kurang akeh papan: udakara 40cm dawane 30-35cm, sanajan dimensi kasebut bisa beda-beda yen tuwuh bisa dikendhaleni pruning.

Yen ngomong babagan godhonge, padha abadi, tegese, dheweke ambruk sajrone taun amarga muncul sing anyar. Amarga alasan iki, sawetara wong bisa uga ora seneng ide nandur cedhak, kayata kolam, sanajan bisa katon apik ing wilayah piknik.

Sampeyan uga kudu ngerti iklim sing didhukung, amarga yen dilebokake ing njaba wilayah sing suhu paling sithik banget, ora bakal nyengkuyung. Dadi, sampeyan kudu ngerti rosemary sing tuwuh ing iklim sedheng, kanthi frosts nganti -4ºC.

Cara nandur rosemary ing papan dununge

Pager Rosemary

Saiki sampeyan ngerti yen sampeyan bisa nandur rosemary ing kebon sampeyan, tindakake langkah iki kanthi langkah:

  • Bor bolongan sing cukup gedhe kanggo pas, ing area sing sinar matahari langsung.
  • Tambah banyu supaya lemah direndhem.
  • Copot rosemary saka pot, ati-ati supaya ora nggulung werni oyot.
  • Lebokake menyang bolongan.
  • Isi bolongan karo rereget.
  • Gawe parutan wit kanthi bumi sing isih ana, kanthi dhuwure udakara 3cm. Kanthi cara iki banyune ora bakal metu.
  • Banyu maneh saiki, lan saben 10 dina suwene taun kapisan. Saka kaloro, sampeyan bakal bisa ngatasi risiko luwih akeh.

Yen sampeyan rencana nggawe pager, ninggalake jarak antarane tanduran 50cm.

Rasakake rosemary / s 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   @Dewahoya ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo sumbangan, aku duwe pot lan tetep kaya kurcaci bonsai, wit rosemary sing wangi kabeh omah kanthi saben udan utawa tutul bisa dadi apik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun

  2.   Domingo Diaz ngandika

    Menarik banget lan pendhidhikan. Aku wiwit duwe ilmu anyar

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng banget yen wis migunani kanggo sampeyan, Domingo 🙂