Kepiye cara nandur pring?

Pring minangka tanduran sing cepet banget

Pring minangka jinis tanduran sing tuwuh cepet banget. Kasunyatane, ana sawetara spesies sing yen duwe kabeh kabutuhan (srengenge, panas lan asor) bisa nindakake kanthi kecepatan sak meter saben taun. Nanging sanajan iki, budidaya ing kebon menarik banget, luwih-luwih yen sampeyan pengin menehi gaya oriental.

Sanajan preduli saka desain, kita kudu ngerti kapan lan carane nandur pring supaya sampeyan bisa ndandani tanpa nyebabake kita masalah.

Sing kudu dingerteni pring sadurunge ditandur

Bambu minangka tanduran kebon sing menarik

El bambu yaiku jeneng sing diarani serangkaian tanduran kulawarga suket. Dheweke Dheweke ana ing kulawarga liya: Bambusoideae, sing dibentuk dening telung suku super (Arundinarieae, yaiku pring sing asale saka iklim sedheng; Bambuseae, sing arupa iklim tropis; lan Olyreae, sing prau jamu). Masing-masing kalebu macem-macem jinis.

Iki minangka tanduran rhizomatous kanthi batang sing bisa tuwuh nganti 25 meter, kanthi batang nganti 30 sentimeter.; sanajan tetanduran tanaman herba arang banget ngluwihi dhuwur meter. Asal-Usul kasebut bisa dadi kayu utawa hawane, lan uga para pendaki. Mula, penting banget kanggo ngerti ciri-ciri pring sing pengin ditandur, kaya sing wis dingerteni ana macem-macem jinis.

Kanggo iki, kita kudu nambah siji maneh: duwe oyot rhizomatous; yaiku sanajan batang dipotong, tanduran bakal tetep urip lan bakal thukul. Lan ora mung iku: yen ora, supaya ora ana masalah, kudu ditandur nganti bisa - paling ora adoh saka sepuluh meter - saka pipa kasebut.

Kapan nandur pring?

Yen kita duwe sudhut ing kebon sing arep dipasang pring, mula kita kudu ngerti wektu sing paling disaranake kanggo tanduran yaiku ing musim semi. Ing wulan kasebut suhune kepenak, lan yen uga udan, tanduran mesthi bakal kepenak banget wiwit dina pisanan.

Sampeyan uga bisa rampung ing musim panas, nanging yen sampeyan milih nindakake ing musim iki, luwih becik sampeyan nindakake ing awal utawa pertengahan, ora ing pungkasan amarga yen ora duwe wektu luwih suwe kanggo pulih saka transplantasi, mula , taun iki meh ora bakal tuwuh.

Kepiye cara nandur pring?

Pring bisa awujud kayu utawa jamu

Saiki wis ngerti yen bisa ditandur, ayo tumindak. Ayo ndeleng langkah demi langkah cara nandur:

Temokake papan sing pas

Sadurunge kita ujar manawa tanduran kasebut pengin srengenge, lan uga kudu udakara sepuluh meter saka pipa. Nanging isih ana liyane: disaranake supaya lahan kasebut subur lan banyune cepet.

Bambu asring dianggep minangka tanduran sing bunder, sing tuwuh ing papan sing paling ora dikarepake. Lan iki asring ditrapake ing pirang-pirang kasus, nanging uga sejatine yen lemah apik, akeh bahan organik lan ringan, luwih apik lan sehat.

Gawe bolongan gedhe

Kanthi »amba» tegese tegese Yen, umpamane, pot kasebut ukurane udakara 20 sentimeter kanthi diameter kira-kira dhuwure padha, bolongan kudu ukuran kurang luwih kaping pindho; yaiku, ambane 40cm dawane 40cm. Sanajan mangkono, yen ukurane luwih gedhe luwih apik: lemah sing luwih akeh 'oyot, mula bakal gampang tuwuh maneh.

OPSI: Yen sampeyan ora pengin bambu nyebar, saiki dadi wektu sing tepat kanggo masang bolong anti-rhizome menyang bolongan (didol Kene). Iki bakal nyegah oyot tuwuh luwih dawa tinimbang sing dibutuhake.

Copot tanduran saka pot lan isi bolongan ing lemah

Sampeyan bisa nindakake langkah iki, kaya sing diucapake, tanpa wedi. Oyot pring iku kuwat, mula ora ana sing bakal rusak. Mula, Yen sampeyan ora bisa mbusak tanduran saka pot, mula sampeyan bisa milih ngilangi wadhah kasebut utawa ngethok, utawa yen sampeyan pengin ngeculake, oyot sing ana ing njaba nganggo gunting sing resik.

Saiki, sampeyan kudu nyelehake kotoran ing omah sing anyar. Tanah iki bisa dadi kebon, utawa sing dituku, kaya landasan universal sing didol ing kene. Tambah mung sithik, elinga yen pring kasebut aja nganti dhuwur banget utawa sithik sithik karo level lemah.

Lebokake pring ing bolongan lan banyu

Langkah sabanjure lan pungkasan yaiku nandur pring kasebut. Lebokake ing bolongan, tanpa pot, lan yen sampeyan ndeleng manawa asor banget, utawa kosok baline, dhuwur banget, tambahi utawa copot lemah. Banjur isi bolongan karo mulch, utawa lemah kebon sing padha, gawe a parut wit lan banyu.

Sampeyan ora kudu menehi tutor, amarga tandurane tahan banget kanggo angin umume. Nanging yen sampeyan ora pengin njupuk risiko, mesthine sampeyan bisa sijine siji utawa loro, contone sing lamina (didol Kene).

Lan siyap. Sampeyan wis nandur pring. Seneng wae


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.