Sanseviera trifasciata utawa Sword of Saint George, tanduran sing bisa diduweni kabeh wong

Basa ibu mertua

La pedhang santo george Iki minangka salah sawijining tanduran sing yen sampeyan deleng, rasane gampang banget, umume. Nanging, yen sampeyan nyedhak lan ngerteni luwih apik, sampeyan bakal ngerti tata cara dekoratif kasebut. Apa sampeyan duwe godhong ijo, perak utawa macem-macem, nganggo utawa tanpa garis, iki minangka jinis sayuran sing bisa dihiasi sapa wae, sanajan ora duwe pengalaman akeh ing jagad ngolah kebon. Pangurusane gampang banget, amarga uga bisa urip tanpa masalah ing panci sajrone urip. Lan amarga ora prelu srengenge tuwuh, becik banget yen ana ing kamar sing ora padhang.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake kabeh ciri lan cara ngurus pedhang Saint George.

Kepiye pedhang Saint George?

Pedhang Saint George ing pot

Iki minangka tanduran sing asale saka Afrika tropis sing kalebu genus kasebut Sanseviera dikenal kanthi jeneng ilmiah Sanseviera trifasciata, lan dening warga Rabo de tigre, Sanseviera, Basa Ibu mertua, Basa macan, lan mesthine Pedhang Saint George. Uga ditemokake ing bagean Asia lan utamane ing New Guinea. Ing negara kasebut serat sing digunakake kanggo nggawe tali lan ikatan sayuran digunakake kanggo ngekstrak saka godhong. Salah sawijining simbol sing nyawiji tanduran iki yaiku "Aku ngiket sampeyan."

Tanduran iki kalebu kulawarga Liliaceae. Wiwit wiwit misuwur ing taun 1930-an lan isih tetep misuwur nganti saiki. Alesan popularitas yaiku salah sawijining tanduran njero ruangan paling angel sing bisa ditemokake. Amarga nduweni sipat sing padha karo tanduran sing subur, mula bisa ditoleransi nalika kahanan garing lan kurang banyu. Aspek dhasar liyane sing dadi pedhang Saint George dadi misuwur amarga iku cocog banget kanggo kabeh wong sing ora peduli karo tandurane. Lan tanduran iki meh ora mbutuhake perawatan. Siji-sijine perkara sing biasane nyengkuyung kita yaiku banyu sing kakehan.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye cara nggawe pedhang Saint George utawa Saint Barbara?

Dheweke muncul saka rimpang sing ditemokake ing ngisor lemah. Spesimen diwasa ngasilake kembang putih semu ijo sing thukul saka batang terminal (yaiku, yen kembang garing lan woh mateng, banjur layu). Dheweke menehi aroma sing nyenengake banget.

Karakteristik utama

Pedhang Saint George

Ditondoi kanthi godhong cekung, kandel lan cukup hard, ukurane antara 30cm lan 1m dawane. Iki minangka salah sawijining tanduran sing duwe rekomendasi paling gedhe ing omah amarga duwe kemampuan ngresiki hawa. Iki amarga kemampuane netralake lan nyerep unsur-unsur mbebayani kayata formaldehida, trichlorethylene, benzene utawa xylene. Yen tanduran iki ana ing njero omah, mula bakal bisa ngresiki hawa ing omah sampeyan.

Pedhang Saint George Dianjurake supaya ing papan sing luwih peteng amarga bisa tahan ing kahanan sing sithik. Iki bisa ngowahi karbon dioksida dadi oksigen sewengi. Dheweke uga bisa urip kanthi panas banget lan mantra garing kanthi cukup. Yen kita minangka wong sing lali nglalekake tanduran, tanduran iki bisa urip sithik nalika ora ana banyu.

Kasunyatan manawa tanduran minangka rustisitas dhuwur ora ndadekake kapal kasebut dadi ornamen. Ana wong sing mung duwe ing omah amarga bisa ngresiki hawa. Nanging, tanduran iki sing duwe profil sing tajem lan kontur sing wis ditemtokake kanthi nyata. Uga mbantu adaptasi karo interior sing dihiasi kanthi gaya modern. Mangkono, Ora mung bisa dadi sekutu sing apik kanggo nyuceni udara, nanging uga bisa digunakake minangka elemen hias.

Artikel sing gegandhengan:
INFOGRAPHIC: 18 Tanduran Indoor Paling Apik kanggo Nyuceni Udara, Miturut NASA

Ngrawat pedhang Saint George

Sanajan wis ujar manawa tanduran iki cukup deso lan ora prelu ati-ati, mula kudu tetep minimal. Yen sampeyan pengin duwe Pedhang Saint George lan ora ngerti carane ngurus, aja padha sumelang. Kita bakal nganalisa perawatan sing dibutuhake.

Lokasi lan irigasi

Babagan sing kudu dipikirake yaiku lokasine. Iki minangka tanduran sing urip apik ing papan teduh, saengga bisa digunakake ing njero ruangan lan ing njero ruangan kanthi semi-shade tanpa ana masalah. Tahan suhu sing dheweke pindhah saka 5 nganti 30 derajat tanpa masalah. Kudu diwartakake paling ora seminggu sepisan supaya bisa tuwuh kanthi becik. Nanging, tuwuh dadi paling apik yen ing wayah semi-shade biasane.

Sampeyan kudu ngati-ati karo kéwan ingon lan nyelehake ing papan sing ora bahaya tumrap kewan iki amarga racun banget.

Babagan irigasi, perlu kanggo Indikator manawa lemah wis garing kabeh. Nalika ora ana kelembapan, mula sampeyan kudu banyu maneh. Yen tetep lembab, bosok. Sampeyan kudu nambah mbanyoni nalika musim panas.

Substrat lan kompos

Menarik banget yen pot ing endi kita nyebar duwe substrat sing sugih bahan organik. Tambah telung kwartal wedhi kasar kanggo nambah saluran pembuangan. Penting manawa tanduran ora nglumpukake banyu irigasi.

Yen sampeyan pengin duwe ing lemah lan kompak banget, aku saranake supaya bolongan cukup gedhe supaya bisa diblokir blok (saka segi papat), lebokake blok kasebut lan tandur tanduran ing bolongan kanthi substrat sing tuwuh universal dicampur karo perlite . Yen sampeyan pengin nggawe pot, sampeyan bisa nggunakake landasan sing padha.

Ing musim semi lan musim panas, sampeyan kudu mbayar pupuk kanggo kaktus lan succulents, ngetutake instruksi sing kasebut ing kemasan. Yen sampeyan pengin transplantasi pot iki sampeyan kudu ngenteni nalika musim semi. Sampeyan uga kudu ngerti yen sampeyan kudu ngganti pot nalika pecah amarga jumlah tunas utawa nalika sampeyan ndeleng oyot sing metu liwat bolongan got. Yen sampeyan wis transplantasi tanduran, luwih becik nambahake siraman luwih sithik ing wiwitan.

Pungkasan, bisa dikalikan karo divisi grumbul lan uga ditindakake nalika musim semi.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan pedhang Saint George lan perawatane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

18 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Irene ngandika

    Halo, aku seneng banget karo detail lan klarifikasi.
    Aku duwe tanduran pedhang St. George wiwit Oktober taun kepungkur, dupa lan kapur gallo wiwit dina iki ... aku kudu maca lan maca maneh ... tulisanmu ... amarga aku ora mandheg banget, wedi yen bakal mati. ..

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Yen sampeyan duwe pitakon, tulisen 🙂

  2.   Cristina ngandika

    Artikel iki wis jelas banget kanggo aku, pancen tinulis lan rinci banget, aku wis nuruti saran lan duwe pedhang Saint George sing luar biasa. Sugeng rawuh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cristina.
      Matur suwun komentar. Kita seneng yen migunani yen tanduran sampeyan sehat 🙂
      Greetings.

  3.   Ignacio ngandika

    Aku mung tuku siji lan duwe rong lembar kanthi potongan vertikal ing sisih, apa bisa ditambani?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ignacio.

      Godhong kanthi potongan kasebut ora bakal pulih. Sampeyan bisa njupuk nalika kuning lan garing.

      Nanging sisa tanduran ora kena pengaruh.

      Greetings.

  4.   Fran ngandika

    Kaca lan kabeh artikel apik banget. Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Fran.

      Apik tenan sampeyan seneng karo blog 🙂

  5.   havana19 ngandika

    Matur nuwun kanggo panjelasan rinci. Kepiye cara tuwuh ing pot tanpa bolongan ing sisih ngisor?. Matur nuwun maneh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Havana19.

      Kita seneng yen sampeyan seneng, nanging nuwun sewu yen sampeyan wis ngandhani manawa pot sampeyan ora duwe bolongan, sampeyan bakal cepet mati Nalika disiram, banyune tetep stagnan ing njero oyot, sing ana ing kontak langsung karo banyu, pungkasane bosok.

      Luwih becik diwenehi ing pot sing ana bolongan lan piring ing ngisor, tinimbang ing siji tanpa bolongan, amarga banyu sing isih ana ing piring bisa (lan kudu) dicopot sawise sawetara menit disiram.

      Greetings.

  6.   ANDREA ngandika

    Halo, aku pengin ngerti sebabe pedhang tanduran San Jorge saya banyune ing ngisor, yen ora diwutahake banyu !! lan ora ngasilake apa sing salah !! !! Ayudaaaaa utawa bakal dadi lahan kompos?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Andrea.
      Lahane apa? Apa ing pot tanpa bolongan?

      Penting manawa lemah iki keropos, entheng, lan bisa nyedhot lan nyaring banyu kanthi cepet (contone, campuran sing apik yaiku bagean saka gambut ireng kanthi perlite). Kajaba iku, yen pot kasebut kudu ana bolongan ing dhasar supaya banyune bisa metu, amarga yen ora tanduran bakal bosok.

      Greetings.

  7.   Ana ngandika

    Halo, tambang dawa banget lan lembaran dilipat. Aku njaluk dheweke kaiket karo sawetara sing paling dhuwur ora duwe dhewe. Apa sing bisa tak lakoni? Panci sing saiki dhuwuré 20cm.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.

      Nalika ora bisa ngadeg lan mbengkok, amarga ora menehi kabeh lampu sing dibutuhake. Tanduran iki bisa digawe ing semi-shade, nanging ing total shade iki kedadeyan.

      Dadi yen ora, dak saranake pindhah saka sak panggonan menyang papan sing luwih cerah.

      Yen sampeyan duwe pitakon, kandhani.

      Greetings.

  8.   Rosy ngandika

    Aku gumun yen ing kabeh artikel sing wis ditemokake, nyaranake aja kakehan ngombe. Aku kudu ngandhani, yen Ibu isih urip, dheweke nemokake sing duwe oyot sing dicopot saka omah lan mung dibuwang, dheweke njupuk lan nggawa, nanging nalika kita tuku pot kanggo dheweke, dheweke mung menehi pot karo banyu, ing kono bakal ngasilake lan luar biasa. Wis pirang-pirang taun kepungkur. Ibu lunga, akeh kedadeyan sing nggawe kita lali tanduran, sing isih ana ing kene ... ing pot kanthi banyu, sehat banget lan kuwat. Aku duwe pot lan kabeh siap transplan, nanging aku wedi banget yen bakal ilang, amarga tuwuh, ngasilake lan urip ing banyu, apa sing sampeyan menehi saran?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rosy.

      Sampeyan kepengin ngerti apa sing sampeyan jelasake, amarga iki dudu tanduran akuatik, nanging tuwuh ing dharatan.

      Nanging aku uga bakal menehi pitutur marang kowe: yen wis ana sajrone urip, ing banyu, lan ora apa-apa, aku ora nyaranake transfer menyang pot kanthi lemah normal. Kadhangkala ngganti tanduran luwih elek tinimbang ditinggalake ing papane, lan ing kasus sing aneh iki, lan ngelingi sejarah sing ana, aku ora nganggep luwih becik transplantasi kasebut.

      Matur suwun!

  9.   Roberto ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, informasi kasebut migunani banget.
    Salam
    Roberto, Salto, Uruguay

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Roberto.
      Matur suwun kanggo komentar 🙂