Sow arugula

Ana macem-macem sayuran sing digunakake kanggo kuliner

Arugula minangka ramuan taunan saka kulawarga Brasicaceae, uga diarani Crucifers. Jeneng ilmiah sayuran iki yaiku Eruca vesicaria Cavanilles, nanging uga dikenal kanthi jeneng eruga, ulat, arugula, roket utawa jamarguillo. Sanajan asli saka Asia kulon lan Eropa kidul, Tanduran iki wis misuwur ing dunya amarga nggunakake kuliner. Mula, ora nggumunake yen saya akeh sing kepengin nandur arugula.

Yen sampeyan kalebu salah sawijine, sampeyan ana ing panggonan sing bener. Ing kene kita nerangake kapan nandur arugula, cara nindakake lan sawetara aspek sing kudu dipikirake nalika tuwuh sayuran iki.

Kapan ditanduri arugula?

Disaranake miwiti nyebar wiji arugula nalika musim semi

Kanggo nyebar arugula, kudu dingerteni nalika nggawe, ing lapangan utawa kebon kutha utawa ing kebon. Kita bisa miwiti nyebar nalika musim semi, musim panas utawa musim gugur. Nanging, musim sing paling apik yaiku musim semi amarga tanduran iki mbutuhake akeh sinar srengenge kanggo tuwuh. Mula, penting uga nemokake panen ing papan sing cerah. Nanging ati-ati, amarga akeh banget srengenge sing ngasilake rasane pedhes banget ing godhong arugula.

Sampeyan uga kudu ngerteni iklim ing wilayah kasebut. Sing paling apik yaiku iklim sing anget, nanging suhu paling sithik. Iki khas banget ing wilayah Mediterania. Suhu paling murah sing bisa tahan sayuran iki yaiku sepuluh derajat ing ngisor nol. Yen suhu mudhun luwih murah, arugula ora bakal bisa tuwuh maneh. Perlu dielingake manawa suhu sing becik kanggo tuwuh arugula yaiku antara 15ºC lan 25ºC. Minangka jinis lemah, tanduran iki adaptasi karo sapa wae. Nanging, luwih milih permeabel, calcareous, lemes lan sugih ing bahan organik.

Kepiye cara nyebar wiji arugula?

Nyebar arugula cukup langsung

Sawise kita ngerti babagan kapan lan ing endi nandur arugula, saiki wayahe ngerti kepiye cara nggawe. Kanggo iki, kita butuh wiji. Iki didol ing amplop ing toko khusus utawa department store kanggo DIY lan gardening. Cara paling apik kanggo nyebar sayuran iki yaiku ngalahake nganggo loro utawa telung wiji ing saben ruangan. Dheweke kudu dikubur kurang luwih nganti jerone sak sentimeter. Jarak sing kudu ana ing antarane saben tanduran yaiku 15 nganti 20 sentimeter, lan ing antarane larik jarak udakara 30 sentimeter disaranake.

Babagan germinasi, iki bakal kedadeyan sawise 10 nganti 14 dina. Sajrone periode kasebut, kita kudu mesthekake yen landasan lembab lan dibuahi. Salajengipun, suhu lemah kudu dijaga ndhuwur 15ºC. Yen wis germin, sampeyan kudu ngilangi jamu sing bisa muncul ing sacedhake arugula supaya ora ilang gizi. Mbanyoni kudu rutin lan pelanggan kudu dilakoni saben 15 dina.

Artikel sing gegandhengan:
Tanduran arugula

Minangka pupuk, dianjurake supaya seimbang karo microelement miturut dosis sing disaranake dening pabrikan. Penting banget kanggo nyegah pupuk sing akeh nitrogen. Sanajan sejatine nitrogen milih perkembangan godhong tanduran, keluwihan bisa ngganggu turgor arugula lan saengga nyebabake munculé penyakit tartamtu.

Nyebar arugula ing pot

Yen kita pengin nyebar arugula kanthi cara krasan, kita bisa nindakake ing tanduran ing kebon kutha utawa ing pot. Dadi, kita bisa nggawa dheweke ing teras utawa ing loteng. Sanajan musim nyebar isih padha ing kasus iki, ana sawetara aspek sing kudu dipikirake. Wadah sing bakal dilebokake sayuran iki Dheweke mesthine kudu mapan ing papan sing cerah, nanging ing wektu sing padha dilindhungi saka angin gedhe. Kayane katon sederhana, nanging elinga, umume, bangunan luwih akeh kena angin.

Artikel sing gegandhengan:
Arugula pot

Amarga sistem oyot sing diduweni arugula ora jero banget, panci kasebut ora kudu dhuwur banget. Minangka kanggo landasan, Disaranake nyampur kebon karo 20% lemah sawah lan sekitar 10% lemah lempung.

Suwene apa kanggo tuwuh arugula?

Nalika ngomong babagan durasi budidaya, waca periode sing kalebu saka sayuran nganti panen. Ing kasus arugula, yen kita kurang wektu nganti pungkasan umume udakara patang wulan. Panen tanduran iki dileksanakake kanthi manual kanthi pirang-pirang kali sajrone periode budidaya, miturut kabutuhan sing dibutuhake.

Wabah lan penyakit

Yen kabeh wis rampung kanthi becik, yaiku yen kalorone potong lan pupuk lan irigasi bener, sawetara hama lan penyakit bisa katon ing arugula. Iki amarga kasunyatane minangka tanduran sing cukup pedesaan lan tandurane mung cekak, sawetara wulan. Nanging, ana penyakit lan hama, sanajan sithik. Salah sawijining hama sing paling umum diarani aphid, lan ing antarane penyakit sing paling umum yaiku jamur bubuk lan teyeng.

Tips lan trivia

Ana sawetara hama lan penyakit sing nyebabake arugula

Pungkasan, kita bakal menehi komentar babagan rasa penasaran lan tips babagan budidaya sayuran iki. Sanajan kita wis ngerti cara nandur arugula, luwih becik priksa dhaptar iki:

  • Kembang arugula bisa ditambahake ing salad.
  • Sawise tanduran ngasilake kembang, godhong cenderung duwe rasa luwih pait.
  • Sampeyan kudu ngindhari akeh arugula kanthi turnip, kubis, radishes, utawa tanduran liya sing kalebu kulawarga sing padha. Disaranake supaya ora ana asosiasi utawa rotasi panen sing ana ing lapangan sing padha. Bisa uga ana masalah tartamtu sing sacara ora langsung ana hubungane karo hama lan penyakit.
  • Nanging, disaranake tuwuh arugula ing sangisore terong, tomat, lada, utawa salad.

Saiki wis ngerti carane nyebar arugula, mula mula ora bisa kerja. Penanaman lan pangopènan sayuran iki gampang banget, mula kita ora bakal nemoni akeh masalah yen nindakake. Sampeyan bisa menehi pengalaman marang komentar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.