Cara nyegah lan ngilangi suket sacara organik

Cara ngilangi suket Nalika musim semi teka, akeh wong wiwit ngolah kebon utawa kebon lan ing wektu sing cendhak, panenane urip lan supaya bisa dirawat kanthi becik, mula kudu diwiwiti mbusak suket, amarga iki masalah sing tetep.

Kontrole kudu kerja terus-terusan yen sampeyan pengin duwe kebon, kebon utawa teras sing kayane ora digatekake.

Pangopènan organik

Obat paling apik ing omah kanggo suket Nalika krungu tembung kasebut herbisida sing pertama sing dipikirake yaiku bahan kimia.

Kayane kaya pirang-pirang taun kepungkur, kita wis biyasa kanggo herbisida kudu racun. Ana alternatif krasan kanggo herbisida komersial sing ora beracun kanggo lingkungan, kanggo kewan ingon lan ora kanggo tanduran ing kebon.

Dheweke bisa ditindakake teknik kontrol lan pencegahan organik mung ngolah lemah nganggo scaffold nalika wiwitan musim taneman.

Sampeyan uga bisa nambah masalah gulma kanthi nginstal irigasi netes lan nutupi kasur kembang (taman pakis utawa kembang) nganggo kulit pinus utawa kerikil. Yen a anti suket bolong sampeyan bakal njaga suket ing musim sing apik.

Obat paling apik ing omah kanggo suket

Anehe, banyu sing nggodhok minangka racun herbisida sing kuat, mula wenehake pot nganggo banyu tunyuk lan panasake menyang titik sing umob, mula sampeyan kudu banyu kanthi tliti kanthi tliti sampeyan pengin mbusak.

Iki minangka cara sing efektif kanggo ngilangi tanduran sing ora dikarepake sing katon ing teras, dalan gedhe, lan trotoar. Sampeyan kudu ati-ati banget amarga yen diselehake ing papan sing ana tanduran liya, bakal mateni langsung lan iki kalebu oyot ngisor lemah saka sayuran sing cedhak.

Yen ora pengin jinis tanduran tuwuh ing wilayah kasebut, kita mung kudu nambah uyah, amarga solusi iki sampurna yen kita duwe dalan jubin ing kebon kita lan ora pengin jamu tuwuh ing tengah. Kita kudu nganyari uyah saben-saben nanging kanthi cara iki kita bakal duwe jaminan manawa ora ana apa-apa sing bakal tuwuh ana ing kana, apik lan uga ala.

Cuka ing macem-macem jinis, yaiku apel, anggur utawa sari, bisa digunakake minangka a herbisida kuat Lan manawa kita nyampur liter lan setengah cuka karo jus lemon lan sendok makan sabun lan nyemprotake suket karo sprayer, kita bakal entuk asil sing apik.

Kabeh perkara ing ndhuwur bakal luwih efektif yen awan cukup cerah.

Cornmeal minangka herbisida paling apik kanggo kebon kita lan yen sampeyan nyebar ing lemah, tumindak minangka jinis kontrol lair karo wiji, mula ora ana sing tuwuh ing sangisore, dadi luwih becik ngenteni wiji sampeyan supaya bisa ngatasi yen tepung jagung ora ngrusak kebon sampeyan.

Sampeyan metik suket lan nyebar glepung, kanthi cara iki sampeyan priksa manawa sampeyan ora kudu nyopot suket liyane.

Suket bisa dicekeli kanthi pirang-pirang lembar koran sing dilebokake ing wilayah sing pengin kita ngilangi, amarga ora ana srengenge sing bakal nyegah germinal. Uga kita bisa nyelehake karpet lawas langsung ing lapangan ing pungkasan mangsa panas lan tinggalake ing kana nganti waktune ditandur.

Wektu paling pas kanggo mbusak suket

Wektu paling apik kanggo mbusak suket yaiku ing musim semi lan musim panas Wektu paling apik kanggo mbusak suket yaiku ing musim semi lan musim panas sadurunge tuwuh winih tanduran.

Ana cara liya sing diarani penyapihan termal, nggunakake pembakar gas sing nyebabake a kejut panas sing nyebabake matine. Teknik iki dianjurake ing musim salju.

Yen kita diatur karo tahap lunar yaiku luwih becik nindakake pakaryan ing wulan sing suremKita uga bisa nggunakake alat apa wae sing ana ing tangane kanggo ngresiki lemah utawa medan, wiwit saka garu nganti piso pawon lawas.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)