Nyimpen bolam cyclamen

Nyimpen bolam cyclamen

Kanthi musim gugur, lan utamane musim dingin, kita ngerti manawa kabeh tanduran sing ngiringi kita ing musim semi lan musim panas bakal ilang. Sawetara bisa muncul maneh sawise sawetara sasi, ing musim semi sabanjure, nanging liyane butuh bantuan sethithik saka kita kanggo nindakake. Mulane, dina iki kita arep kanggo nuduhake sampeyan cara kanggo nyimpen bolam cyclamen, salah sawijining tanduran sing diarani "bulbs alus" lan dianjurake kanggo mbusak saka lemah.

Apa sampeyan pengin ngerti apa cara paling apik kanggo nyimpen? Lan apa sing kudu ditindakake sawise "nggugah" lan bisa nandur? Kita bakal ngomong babagan kabeh ing ngisor iki.

Apa bab bolam ing Autumn lan mangsa

Apa bab bolam ing Autumn lan mangsa

Ana akeh tanduran bohlam sing, nalika musim semi lan musim panas teka, tuwuh kanthi lengkap. Cabang utawa godhong ora mandheg tuwuh, kembang sing tahan nganti pirang-pirang minggu utawa wulan, lsp.

Nanging, nalika sasi September wiwit teka, utamané nalika suhu mudhun, dheweke mudhun lan mesthi ilang godhong, kembang lan, dumadakan, ora ana jejak tanduran kasebut.

Bolam, sing ana ing njero bumi, ora mati. Kita ora ngomong babagan tanduran sing mung urip semusim, nanging minangka wujud resistensi amarga ing njero bumi isih urip, mung mlebu ing jinis lesu ngenteni musim semi wiwit sprout.

Saiki, ing bolam iki, kita bisa nemokake "normal" lan "alus." Iki rada luwih alus tinimbang sing sadurunge amarga kena pengaruh kelembapan, suhu kadhemen lan malah frost, lan kanggo nyegah bosok utawa ora tuwuh maneh ing musim semi, kudu diwenehi perawatan khusus. Kajaba iku, uga ing wektu sing njupuk wong-wong mau metu sampeyan bisa dibagi kanggo duwe liyane tetanduran saka spesies sing.

Apa sampeyan pengin ngerti kepiye?

Cara nyimpen bolam cyclamen

Cara nyimpen bolam cyclamen

Ayo miwiti sinau babagan nyimpen bolam cyclamen. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngenteni nganti tanduran garing. Iki penting amarga, nalika ora, bohlam aktif. Sing paling apik yaiku ngenteni sawetara minggu wiwit sampeyan ndeleng godhonge ilang lan tanduran kasebut ilang.

Aja wedi ninggalake bohlam nalika suhu wiwit mudhun, ora ana sing bakal kelakon amarga owah-owahan rada progresif lan isih tetep ana ing lemah.

Mung yen sampeyan mesthekake yen tanduran wis garing lan ora katon maneh, sampeyan kudu digali sethithik ing bumi lan, kanthi ati-ati, copot bohlam saka bumi.

Yen sampeyan duwe tanduran luwih akeh sing arep ditindakake, penting sampeyan nggunakake label utawa sing padha kanggo ngerti tanduran kasebut, supaya mengko sampeyan ora nggawe kesalahan nalika nandur.

Saiki sampeyan duwe bolam cyclamen metu saka lemah, apa sampeyan nyimpen? Nggih mboten. Sawise sampeyan njupuk metu saka lemah, iku paling apik kanggo Selehake ing ndhuwur sawetara lembar koran lan supaya garing sedina muput, saenipun ing dina sing cerah. Kanthi cara iki bakal kelangan kelembapan sing bisa disimpen lan, kanthi mangkono, sampeyan bakal mesthekake yen ora bakal rot nalika disimpen.

Aja kuwatir, ora ana sing bakal kelakon.

Sawise sampeyan wis garing, iku wektu kanggo ngrebut tanah sing isih ana. Penting, nalika nyimpen, sampeyan nggawe resik sabisa amarga sanajan ing lemah bisa uga ana virus, bakteri, lsp. sing mengaruhi sampeyan sajrone sasi sing bakal disimpen. Kanggo ngindhari iki, wenehake sikat sing ora kuwat banget kanggo mbusak rereget sing isih ana.

Iki uga ngidini sampeyan ndeleng manawa ana bagean sing katon bosok amarga iki wektu sampeyan bisa mbusak.

Iku uga wektu nalika sampeyan bisa misahake "nyedhot", yaiku, tanduran cilik sing metu saka ibune lan sampeyan bisa kasebut kanthi teliti, dibagi kanggo duwe bolam liyane.

Trik kanggo nyimpen bolam cyclamen kanthi bener

Trik kanggo nyimpen bolam cyclamen kanthi bener

Ing titik iki sampeyan wis meh kabeh proses rampung. Siji-sijine sing isih ana yaiku nyimpen bolam cyclamen. Lan trik kasebut persis ing iki. Tinimbang sijine kabeh ing siji tas, iku akeh luwih apik yen sampeyan njupuk koran lan mbungkus saben bohlam kanthi individu.

Sampeyan kudu nindakake iki kanggo duwe kemungkinan luwih sing kabeh mau bakal wadi amarga, apa yen siji rots lan liyane ing jejere? Ing pungkasan kabeh bakal bosok. Mulane, luwih becik dipisahake lan, kanthi koran, kelembapan isih diserap.

Sampeyan uga dianjurake supaya ora nggunakake tas plastik kanggo nyimpen. Ing ngendi kita manggonake wong-wong mau banjur? Inggih, ing kothak karton, umpamane, dheweke bakal dilindhungi. Sampeyan kudu dilebokake ing papan sing adhem, saenipun ing ngendi pemanasan ora mengaruhi sampeyan lan suhu ora mudhun ing ngisor 0 derajat (becik 10 derajat).

Saka wektu kanggo wektu, priksa manawa dheweke ok lan mung kudu ngenteni musim semi kanggo nandur.

Kepiye bolam ditandur maneh?

Nalika spring teka, sampeyan kudu mbusak bolam saka kothak ngendi sampeyan wis lan nyiyapake pot kanggo nandur. Ora akeh misteri, amarga sampeyan mung kudu nyelehake bohlam kanthi bener lan nutupi lemah kanthi entheng. Siram lan terus disiram sawayah-wayah, saliyane dilebokake ing srengenge (yen ora kenceng) supaya bisa ngrangsang tangi.

Umumé, yen ana ing kondisi apik, dheweke kudu miwiti nuduhake pratandha "urip" ing sawetara minggu. Nanging yen sampeyan ndeleng 1-2 sasi liwati lan ora ana apa-apa, mbok menawa bohlam wis beku, rotted utawa mati. Lan ana sawetara tetanduran iki ora urip maneh ing salawas-lawase, nanging duwe periode urip, nanging banjur ora urip maneh. Iki kedadeyan ing cyclamen, yen bolam kasebut mung apik kanggo 4-5 taun, nanging sawise iku angel banget kanggo terus urip.

Apa sampeyan nate nyimpen bolam cyclamen? Apa pengalaman sampeyan karo dheweke? Apa sampeyan duwe trik sing biasane sampeyan lakoni kanggo nambah sing mengko tuwuh luwih cepet.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.