Nyssa sylvatica

nyssa sylvatica amba

Salah sawijining wit hias sing digunakake ing taman lan kebon yaiku Nyssa sylvatica. Uga dikenal kanthi jeneng tupelo utawa nisa. Iki kalebu kulawarga Nyssaceae lan kulawarga iki duwe 6 jinis tuwuh arboreal. Yaiku jinis tanduran sing asale saka Amerika Utara wetan. Umume digunakake kanggo dekorasi taman lan kebon amarga godhonge apik banget.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, budidaya, hama lan penyakit ing Nyssa sylvatica.

Karakteristik utama

nyssa sylvatica

Tanduran iki yaiku wit godhong sing bisa tuwuh nganti 20 meter yen lagi ing kahanan alam lan tuwuh ing kahanan sing apik. Ditondoi kanthi makutha bunder lan cabang sing amba. Kauntungan sing ditawakake wit iki yaiku gampang dipotong lan bisa milih dekorasi ruangan umum sing ijo. Godhong wit iki elips lan rada kulit lan duwe warna ijo peteng mengkilap. Sing paling misuwur babagan godhong iki yaiku nalika musim gugur, dheweke ngowahi warna carmine sing luwih milih daya tarik.

Minangka wit godhong, godhong sajrone musim salju lan ilang regane hias. Nanging, wit minangka musiman lan ing musim panas nyedhiyakake iyub-iyub sing apik banget kanggo kegiyatan sing nguntungake lan kanggo nyuda panas sing panas. Kembang diwiwiti ing wiwitan musim panas lan kembang ukurane cilik banget. Dheweke duwe warna putih semu semu-semu banget ing pamer. Kaya sing wis kasebut sadurunge, sing paling misuwur babagan wit iki yaiku godhonge.

Care dhasar saka Nyssa sylvatica

tuwuh nisa

Lokasi lan irigasi

Saiki kita bakal ngomong babagan perawatan sing beda lan sarat supaya bisa tuwuh ing kahanan sing apik. Amarga wit ora dhuwur banget, mula bisa disimpen ing kebon pribadi supaya duwe fungsi dekorasi. Kaping pisanan yaiku ngerti dununge wit kasebut. Yaiku jinis tanduran sing kudu ditandur kanthi surya. Sampeyan uga butuh zona iklim ing endi suhu paling endhek. Kita ngomong babagan sawetara Suhu rata-rata tahunan antara 10-20 derajat.

Sampeyan butuh wektu luwih utawa kurang saka 10 taun kanggo mateng lan mula sampeyan kudu nglindhungi saka es pungkasan. Frost pungkasan yaiku kedadeyan nalika musim semi diwiwiti nanging swasana durung aklimatisasi. Faktor iki ora mung mengaruhi tuwuh, nanging uga kembang taunan. Wiwit umur 10 taun dadi wit sing cukup deso. Saka umur iki, ora prelu dilindhungi saka frost amarga dadi luwih tahan.

Minangka kanggo ngilekake banyu, kudu dilakoni biasane sepisan utawa kaping pindho saben minggu lan nambah nalika musim panas lan nyuda nalika musim salju. Yen zona iklim ing omah sampeyan cenderung udan deres ing musim salju, sampeyan ora perlu banyu. Banyu udan cukup, angger njaga tingkat asor sing apik.

Lemah lan cangkok

Saiki kita bakal ngomong babagan jinis lemah sing dibutuhake kanggo Nyssa sylvatica bisa berkembang kanthi apik. Sampeyan butuh lemah sing sugih humus sing duweni kapasitas kanggo nahan banyu. Beda karo apa sing kedadeyan karo tanduran, ing Nyssa sylvatica butuh resepsi banyu sing apik lan lemah sing kurang sithik. Saliyane, tanduran ing papan pungkasan kudu ditindakake ing antarane musim gugur lan musim semi taun candhake. Lan tanduran iki kena pengaruh yen akeh transplantasi sing ditindakake, mula tanduran sing isih enom ora kena digawa menyang panggonane pungkasan nganti tekan ukuran sing cocog.

Minangka pupuk, ora perlu dibuahi wit iki, angger lemah akeh bahan organik lan siji titik bakal cukup karo pupuk taunan sing bakal ditrapake ing kabeh kebon kalebu wit iki. Yen lemah luwih sithik, luwih becik menehi suplai pupuk sajrone periode tuwuh maksimal. Iki wis ana ing 10 taun sadurunge diwasa. Sajrone taun-taun pertama pembangunan, mula kena pengaruh lingkungan sing ala. Mula, luwih becik diselehake ing papan sing dilindhungi kanthi apik.

Perkalian saka Nyssa sylvatica

godhong carmine

Kanggo nggedhekake wit iki, luwih becik nggunakake wiji sing ditandur ing kothak adhem. Yen bibit cilik wis thukul sithik, dheweke bakal ngetokake siji-siji ing pot liyane. Spesies iki uga bisa disebar nganggo lapisan ing musim semi. Jenis panyebaran iki luwih cepet tinimbang wiji.

Iki asring digunakake kanggo alignment ing taman utawa tlaga lan papan umum ijo liyane. Kajaba iku, duwe kayu sing larang banget kanggo pabrik ukuran cilik. Iki minangka wit sing duwe markas besar negara amarga hama lan penyakit, sanajan bebaya paling gedhe sing bisa ditindakake yaiku kena pengaruh es pungkasan. Yen wilayah sing sampeyan urip biasane duwe frosts ing pungkasan mangsa salju, nalika suhu wiwit mundhak, luwih becik nglindhungi uga bisa.

Ora ana sangsi manawa spesies kasebut minangka ornamen sing tekan paling gedhe nalika musim gugur. Werna abang, abang lan kuning bisa nggawe kebon sing nyaman banget. Semono uga ing ruang ijo umum. Yen sampeyan pengin nambah kanthi wiji, sampeyan kudu nindakake stratifikasi ing lemah luwih dhisik kanggo nambah ekstensi oyot. Ndhukung macem-macem jinis lemah, bisa uga asam utawa alkalin. Sing penting yaiku duwe bahan organik sing akeh lan asor tingkat dhuwur. Yen sampeyan ndeleng manawa wit kasebut kebanjiran sampeyan aja padha sumelang. Priksa manawa suhu ana ing kisaran 10-20 derajat lan ora ana frost sing pungkasan. Sisane gampang banget.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Nyssa sylvatica lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.