Ophiopogon jaburan

godhong jenggot ula

Dina iki kita bakal ngomong babagan tetanduran tanduran herba sing bisa ditandur kanthi sampurna ing pot utawa kanggo dekorasi kebon. Babagan babagan Ophiopogon jaburan. Jeneng umum yaiku pita, jenggot ula lan konvalaria. Asale saka Jepang lan duwe gumpalan sing kandel. Cocog banget kanggo wong-wong sing lagi miwiti gardening, amarga ora duwe perawatan sing rumit.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh ciri, budidaya lan perawatan Ophiopogon jaburan.

Karakteristik utama

ophiopogon jaburan

Iki minangka tanduran sing kalebu kulawarga Liliaceae lan minangka tanduran herba perennial sing wujud rumpun kenthel. Godhonge kalebu jinis tapered, mula jenenge umum, lan warna ijo. Yaiku godhong kanthi dawa sing bisa ngukur nganti 60 sentimeter lan diametere 1 sentimeter.. Dheweke dilebokake langsung menyang oyot sing nggawe tanduran menarik banget kanggo dideleng. Iki dudu tanduran sing misuwur amarga kembang, sanajan uga duwe kaendahan sing apik banget. Lan yaiku ngasilake batang kembang sing tanggung jawab ndhukung infloresensi gantung. Infloresensi kasebut minangka kembang berbentuk tubular kanthi warna putih.

Dheweke bisa ngasilake kontras antara godhong ijo lan kembang putih, sing cocog kanggo pojokan omah. Biasane, bisa ana ing njero ruangan lan njobo amarga perawatane ora beda-beda. Sampeyan mung kudu mikir sawetara aspek sing penting nalika duwe tanduran. Musim kembang diwiwiti ing pungkasan mangsa panas lan nganti pungkasan tekan musim gugur. Supaya bisa ngembang kanthi apik, mula mbutuhake suhu sing rada adhem wiwit pungkasan musim panas.

Dene woh-wohan kasebut minangka tanduran sing ngasilake woh wohan beri warna biru tua. Dheweke ora bisa dipangan nanging uga mbantu nggawe macem-macem kombinasi. Woh-wohan iki katon yen tanduran ditandur nalika awal musim gugur. Ana sawetara jinis Ophiopogon jaburan sing duwe godhong kanthi striae longitudinal kanthi warna putih. Sawetara wong mikir yen tanduran kasebut kalebu kulawarga liya amarga duwe warna godhong sing beda. Nanging, uga ana macem-macem jinis liyane sing duwe godhong kuning emas lan uga ditandur. Macem-macem Caeruleus duwe godhong ijo peteng lan kembang kasebut biru lan ungu. Iki minangka salah sawijining warna sing paling nuntut kanggo nduwe warna sing apik banget.

Syarat saka Ophiopogon jaburan

jenggot ula

El Ophiopogon jaburan Yaiku jinis tanduran sing ora duwe umur dawa. Cocog banget yen nalika lan dekorasi omah sawetara kanggo menehi macem-macem jinis. Ana akeh wong sing pengin dekorasi omah nanging ora pengin tandurane awet banget. Iki amarga dekorasi bisa beda-beda ing njero ruangan lan ruangan.

Minangka kanggo ngurus, sing pertama kudu dipikirake yaiku suhu. Luwih seneng urip ing suhu sing cukup sithik udakara 13-18 derajat. Minangka salah sawijining sebab kenapa wiwit mekar nalika musim panas wis rampung. Nanging, iki uga bisa adaptasi karo suhu sing luwih dhuwur amarga wis gampang. Nanging, ora dianjurake supaya terus-terusan kena suhu 10 derajat utawa kurang nalika musim salju. Godhonge bisa katon lan pungkasane rusak amarga suhu sithik. Mula, disaranake disimpen ing njero ruangan sajrone mongso adhem.

Lokasi kasebut kudu ing papan sing padhang banget nanging tanpa srengenge langsung. Ing aspek iki, cathet bedane utama antarane interior lan eksterior. Yen arep diselehake ing njero omah, kita kudu golek papan sing padhang ing omah kayata cedhak jendela. Ing papan iki sampeyan bakal nampa cahya sing dibutuhake nanging tanpa sinar srengenge langsung ngrusak godhong kasebut. Saliyane, yen kita pengin nyebar Ophiopogon jaburan ing njobo, kita kudu golek wilayah sing ora kena sinar srengenge langsung.

Lemah lan landasan kudu campuran sing digawe saka siji bagean mulsa organik, siji bagean gambut lan rong bagean wedhi. Iki minangka kombinasi sing sampurna supaya tanduran bisa ngembang kanthi kahanan sing sampurna. Yen ora, godhonge ora bakal tuwuh kanthi apik, dadi daya tarik sing paling gedhe.

Ngurus kanggo Ophiopogon jaburan

godhong jaburan ophiopogon

Sawise ngerti apa syarat sing Ophiopogon jaburan kita terus nganalisis apa sing kudu dirawat kanthi bener. Babagan pisanan sing kudu dipikirake yaiku asor lingkungan. Kudu asor banget supaya bisa tuwuh lan tetep kondhisi apik. Iki, yen kita ndeleng papan sing ditandur ora duwe tingkat asor sing dhuwur, kita bisa nyemprotake godhong saka wektu ke wektu supaya tingkat kelembapan tetep dikelola.

Mbanyoni kudu moderat sajrone vegetatif, nanging kudu dicampur kabeh. Indikasi banyu maneh kudu garing supaya permukaan sadurunge digawe maneh. Sajrone istirahat musim salju, sampeyan mung kudu nyegah campuran garing kabeh. Frekuensi irigasi kudu dikurangi supaya ora ngluwihi tanduran. Semono uga lemah. Kudu nduwe saluran pembuangan sing apik saengga banyu irigasi ora akumulasi.

Babagan panyebaran, sajrone musim semi klompok sing luwih padhet dipérang dadi pirang-pirang fragmen lan saben salah sawijine kudu duwe oyot lan udakara 10 godhong. Saben fragmen ditanam kanthi kapisah ing campuran pungkasan lan dianggep kaya tanduran diwasa. Sampeyan ora kudu beda-beda perawatan.

Iki dudu tanduran sing asring nandhang hama lan penyakit, mula ora perlu kuwatir. Kanggo transplantasi, luwih becik ngenteni mung musim semi yen petani rampung ngenggoni papan pot.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Ophiopogon jaburan lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.