Anggrek bergaris kuning (Palanthera ciliaris)

Ing alas pinus, alas lan padang rumput ing Amerika Serikat, anggrek gedhe lan langka iki tuwuh Ing alas pinus, alas, lan padang rumput ing Amerika Serikat, iki Anggrek gedhe sing larang regane lan langka, sing wis diancam lan mbebayani.

Karakteristik para famili Palanthera

Palanthera ciliaris minangka tanduran abadi utawa epifit Apa arupa klompok kembang kuning sing padhang oranye kanthi pinggiran, sing ana ing batang sing dawa lan ditondoi kanthi pakulinan terrestrial.

Iki tanduran perennial utawa epifhytic, tegese langgeng, kadang pendaki. Sistem reproduksi (lanang lan wadon) gabung dadi struktur sing diarani kolom.

Kembang ana ing antarane musim panas lan musim gugur, loro nganti patang wulan. Sawetara wektu mengko, kembang ngeculake lan nyopot batang kasebut. Wiwit wayahe, siklus anyar diwiwiti sing bisa bertahan patang wolung wulan, supaya batang kembang maneh disandhang anggrek.

Iki diterangake dening ahli botani, naturalis lan bapak ekologi, Swedia Charles Linnaeus, kanthi jeneng umum sing asale saka basa Yunani lan nuduhake "kembang kanthi anther sing gedhe lan rata." Konservasi kasebut gumantung saka urip wit sing ndhukung.

Antarane ciri utama spesies iki, nyoroti dorongan nektar, sing narik kawigaten serangga penyerbukan kanthi aroma sing alus lan manis. Penasaran ing kasus iki, katergantungan ditetepake karo pollinator kupu (Pipevine swallowtail), sing tanggung jawab reproduksi.

Uga oyot (tuberkula ovoid), bedakake karo wong liya sing sejenise.

Ancamane para akrab Palanthera

Ing taun-taun pungkasan, anane kembang iki ana ing alas lan ing habitat asmane, wis dikurangi sawetara sebab, sing utama yaiku geni sing ora pilih kasih. Kajaba iku, perawatan lemah sajrone panen, bebarengan karo praktik manajemen lahan, sawijining prekara sing ora nate tetep permanen ing lingkungan.

Amarga iku, penting njaga ekosistem sing sehat, supaya luwih gampang para penyerbuk bisa nyedhaki spesies kasebut lan mungkasi proses punah, sing mbesuk bisa kedadeyan.

Penasaran saka akrab Palanthera

Ana anggrek sing ngrembaka ing tlatah garing lan uga jinis sing duwe urip semi-akuatik wis ditemokake.

Dheweke misuwur ing dunya amarga menehi warna sing apik lan kaendahan sing aneh. Ana luwih saka 25.000 spesies lan khusus ing Amerika Serikat ana udakara 200 sing tuwuh liar ing padang rumput, gunung, rawa lan alas. Werna kuning / oranye saka Palanthera Ciliaris, campuran karo srengenge ing papan-papane Amerika.

Tanduran iki dikenal wiwit jaman biyen, malah dokumen Tionghoa nyebutake babagan panenane, padha karo wong Yunani, sing ngakoni yen duwe sifat obat lan stimulasi. Kanggo bagean kasebut, wong Aztec nggunakake vanila kanggo ngombe omben-omben adhedhasar koko, saiki coklat sing enak.

Akrab Palanthera kanggo dekorasi omah sampeyan

Hiasi omah sampeyan kanthi tanduran sing luar biasa, nanging sadurunge neliti asal usul, habitat, kualitas lan perawatan.

Umume spesies kayata iki lan yen sampeyan tuku ing toko kembang utawa nursery, dheweke nggawa instruksi sing ngidini sampeyan bisa ngerti genine. Nglestarekake kanthi suwe lan kanthi visual nikmati pesona.

Tips kanggo seneng kenal karo Palanthera

Tips kanggo seneng kenal karo PalantheraSelehake ing endi srengenge ora langsung sumorot lan ngindhari rancangan sing kuwat sing ngasilake kembang awal.

Lindhungi saka suhu sing ekstrem, (ana sing ora kalebu).

Ing kasus tartamtu anggrek kembang kuning sing tuwuh ing lingkungan lembab, cadangan papan sing cocog ing omah sampeyan kanggo perawatan.

Yen sampeyan ngerti manawa tanduran iki tuwuh lan mekar kanthi sehat, aja dipindhahake saka papan asline sing sampeyan pasang. Penting banget kanggo menehi kahanan sing padha karo habitat.

Aja liwat banyu.

Gunakake fungisida kanggo nyegah patogen kayata jamur, bakteri, virus lan serangga saka nyerang tanduran. Ya tenan, ati-ati karo kembang.

Anggrèk utawa Orchidaceae saka kulawarga monocot, dibedakake karo bentuk mewah lan macem-macem warna. Ora dianggep apa-apa minangka saka sepuluh kembang sing paling apik ing planet iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.