Migunakake privet

Ligustrum ovalifolium

El privet yaiku wit shrub utawa wit cilik sing disenengi kembang cilik nanging wangi. Dheweke gampang banget tuwuh, lan ngidinke akeh pruning, sawijining kautaman sing nyebabake dheweke kalebu ing desain kebon ing saindenging jagad.

Nanging, Apa gunane privet?

Privet minangka pager

Privet minangka pager iku luar biasa, kaya sing bisa dideleng ing gambar ing ndhuwur. Diidini tuwuh nganti 2m maksimal, kanthi diameter 80cm. Tanduran iki yen ditanduri kanthi cara iki cocog kanggo mbatesi dalan utawa macem-macem area kebon.

Spesies sing paling disaranake yaiku Ligustrum ovalifolium, amarga tetep ijo lan, Kajaba iku, ndhukung kabeh jinis lemah lan kadhemen nganti -15ºC.

Privet kaya wit

ligustrum lucidum

Sanajan panggunaane paling populer kanggo pager kebon, sampeyan uga bisa nemokake minangka wit cilik. Spesies arboreal par unggulan genus yaiku ligustrum lucidum, sing bisa tuwuh nganti 10m. Wit godhong ijo ijo, kanthi gelang kuning ing pinggir. Tahan suhu nganti -10ºC.

Privet minangka Bonsai

Ligustrum bonsai

Ya, purun, ya. Uga bisa digunakake minangka Bonsai. Nyatane, minangka salah sawijining tanduran sing paling populer ing saindenging jagad. Spesies evergreen digunakake ing ndhuwur, kayata ligustrum lucidum sing wis dakdeleng sadurunge. Iki nduweni tingkat tuwuhing sing gampang dikontrol lan, amarga godhonge sithik, dianjurake banget kanggo pamulaSampeyan ora kudu waspada karo langganan kaya biasane yen wit duwe godhong gedhe.

Privet minangka tanduran sing apik banget, apa ora? Ngomong, sanajan woh-wohan bisa uga katon apik, ojo dipangan, amarga beracun kanggo manungsa. Sayange, mung manuk sing bisa ngrasakake. Kita kudu ngrampungake kembang sing apik 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Blanca Martinez Anido Egurrola ngandika

    Aku duwe wit woh pir ing kebon sing wis ilang godhong lan aku ndeleng bintik-bintik coklat ing ndhuwur, aku wis fumigasi, nanging ora ilang, aku uga duwe ligistrum japonica sing ditandur ing lemah sing apik lan dibuahi, nanging godhonge ora enak garing

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Blanca.
      Titik kasebut ora bakal ilang maneh, nanging nambani tanduran kanthi fungisida amarga jamur bisa uga ana.
      A Salam.