Bawang putih lan budidaya

nandur papak Bawang putih dipikolehi liwat budaya sing perlu ati-ati tartamtu lan titik perhatian tartamtu kanggo njamin pertumbuhan optimal lan panen sing apik.

Apa sampeyan pengin ngerti cara nandur papak bener? Maca terus, amarga ing artikel iki kita bakal ngomong babagan sithik papak lan tandurane, fokus utamane kanggo aspek ing ngisor iki.

Aspek sing kudu dipikirake nalika tuwuh papak

nandur papak Suhu sing cocog kanggo tuwuh

Sampeyan bisa nandur papak ing macem-macem zona iklim, nanging ing wilayah sing luwih anget lan udan, papak sing tuwuh bisa dadi luwih rumit tinimbang umume.

Yen ngono, prelu wektu sing rada adhem, ing wiwitan utawa tengah siklus sing tuwuh supaya suhu antara 0 ° -15 ° C lan kanthi cara iki ningkatake bohlam; amarga tanduran kanthi praktis ora nggawe bolam yen suhu luwih dhuwur tinimbang 25 ° C.

Dadi suhu sampurna kanggo tuwuh papak ternyata kalebu iklim sing entheng sajrone tuwuh tanduran lan pangembangan bohlam, sing kudu ditindakake pirang-pirang wulan luwih anget supaya bolam supaya mateng kanthi bener.

Kajaba iku, wektu saka cahya srengenge sampeyan kudu nampa potong papak saben dina iku penting banget supaya sukses.

Pilih lemah

Sampeyan bisa nandur papak ing lemah sing ora subur banget, sing ora duwe kasedhiyan nitrogen. Nanging, sing paling apik bakal ditanam ing lemah sing entheng, sing duwe saluran pembuangan sing apik lan uga duwe bahan organik sing cukup, mula pH lemah sing ideal antara 5,5 lan 8,3.

Tanduran bawang putih ing endi?

Bawang putih bisa ditanam kanthi gampang ora mung ing kebon lan kebon, nanging uga pot. Tanduran bawang putih biasane ditindakake nalika musim gugur, kaya ing wilayah sing adhem bisa tuwuh ing pungkasan mangsa panas, diwiwiti musim gugur utawa nalika musim semi diwiwiti. Nalika ing wilayah kanthi mangsa sing luwih entheng, budidaya bisa ditindakake ing musim gugur lan musim salju.

Kajaba iku, lan kanggo tanduran ing wilayah sing luwih anget, bisa uga nyimpen siung bawang putih ing njero kulkas kanthi suhu antara 0 ° -10 ° C, sajrone 1-2 wulan sadurunge tanduran pungkasan.

Kepiye carane mesthekake nyebar papak?

  • Tandur kabeh siung bawang putih ing papan pungkasan karo jerone antarane 3-5cm, malah ambane 8cm yen ditindakake ing wilayah sing suhu sithik banget.
  • Selehake sisih paling tipis saben waos munggah.
  • Ruang ing antarane saben baris tanduran kudu ana antarane 25-30 cm, nalika ing antarane tanduran kudu 10cm.

Kepiye cara nyiram panen papak?

papak minangka bumbu Irigasi panen kudu aja asring supaya lemah lembab ing tahap awal pangembangan tanduran. Nalika bolam wiwit tuwuh, frekuensi banyu sing disiram suda lan 10-20 dina sadurunge panen, siraman mandheg.

Perawatan dibutuhake kanggo tanduran

  • Tansah ngilangi tanduran sing nyerang sing bisa nggawa sampeyan lunga sumber bawang putih lan nutrisi, paling ora ing trimester kaping pisanan.
  • Aja nandur papak ing papan sing ditandur bawang bombay utawa bawang putih, yen ora resiko bisa penyakit kanggo budidaya.

Kapan lan kepiye panen bawang putih?

Panen papak njupuk antarane 16-36 minggu sawise nyebar, gumantung saka papan sing digunakake, wilayah lan mesthine wektu setaun.

Wektu sing tepat kanggo panen yaiku nalika godhonge dadi kuning lan garing. Kanggo siji nglumpukake cocogTanduran kabeh kudu dicabut tanpa nyopot godhong, luwih-luwih nalika cerah lan garing.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.