penyakit iga Adam

penyakit iga Adam

Monstera, uga dikenal minangka iga Adam, minangka salah sawijining tanduran sing paling gampang tuwuh amarga kemampuan adaptasi sing apik. Lokasine luwih cocok kanggo interior, lan saliyane dadi sumber oksigen alami, uga mbantu dekorasi. Amarga iki minangka spesies kanthi hawa tropis, mula ditresnani dening akeh sing pengin nikmati lingkungan kanthi karakteristik kasebut. Yen sampeyan ora entuk perawatan sing dibutuhake, ana sawetara penyakit iga Adam padha bisa nyerang sampeyan.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani apa penyakit utama ing iga Adam lan carane ngenali.

Perawatan sing diperlokake

Penyakit iga Adam ing omah

Monstera bisa ditanam wiwit musim semi nganti musim panas, kanthi ati-ati supaya ora kena sinar srengenge. Iki minangka tanduran sing luwih cocog kanggo panggunaan njero ruangan, mula ora mbutuhake pot dhuwur kanggo rooting. Yen nindakake ing njobo, luwih becik milih area sing cedhak karo batang. Kajaba iku, penting kanggo nyegah sinar srengenge langsung, utamane ing musim panas.

Lemah kudu cukup nutrisi supaya tanduran bisa tuwuh luwih apik. Yen nandur ing pot, luwih becik nyampur lemah kebon karo lemah pot khusus kanthi bahan organik cilik kayata pupuk kandang. Yen ana ing njaba, perlu kanggo nambah lemah kebon kanthi bahan organik (kayata pupuk sing cukup) ing wilayah sing dipilih, aduk kanthi kuat. Paling apik kanggo nindakake proses iki sawetara minggu sadurunge transplantasi kanggo mesthekake yen nutrisi wis nembus lemah.

Mbanyoni ditindakake kanthi bantuan banyu. ngolah kebon, sing mbantu ngatur aliran lan arah sing bener. Iki kudu katon ing dhasar tanduran lan supaya ora ngobong batang, oyod lan godhong, amarga bisa rotting.

Kanggo jumlah banyu kudu moderat lan tansah katon ing lemah luwih dhisik. Secara logis, aliran iki kudu dikurangi ing musim dingin amarga proses penguapan banyu bakal luwih alon lan kita ora pengin klelep oyod. Biasane mbanyoni 2 nganti 3 kaping seminggu amarga lemah butuh 2 dina kanggo garing ing suhu rata-rata 20ºC. Nalika mangsa teka, luwih becik nyuda frekuensi iki amarga lemah luwih suwe kanggo garing.

Syarat kanggo nyegah penyakit iga Adam

godhong kuning

Salah sawijining pertimbangan utama babagan monstera yaiku perawatan batang nalika oyod wiwit sprout. Iki ana ing udhara lan bisa nyebabake rasa ora nyaman kanggo wong sing ora ngerti prilaku spesies kasebut. Nanging, iku penting kanggo Wigati sing padha ora kudu Cut, nanging bisa alon-alon pinched ing tip kanggo mungkasi wutah.

Iga Adam ora biasane tuwuh ing njero ruangan, nanging tuwuh ing njaba, sing bisa digunakake minangka wit anggur kanggo ndhukung batang. Kembang iki ngasilake woh lan, ora kaya spesies tanduran liyane, ora mbutuhake dhukungan pupuk kanggo terus aktif. Ing kasus pruning, kudu ditindakake ing musim semi.

penyakit iga Adam

godhong sing lara

Yen syarat ing ndhuwur ora dicukupi, iga Adam bisa nandhang penyakit tartamtu. Ayo analisa apa iku

godhong ireng

Masalah iki bisa kedadeyan amarga alasan ing ngisor iki:

  • ROOT bosok
  • Sunburn
  • Kekurangan nutrisi, fertilisasi
  • Penyakit

Root rot bisa disebabake dening banyu sing akeh banget. Yen ngono, angel didandani. Yen kita duwe pangarep-arep, kita bisa ngganti iga Adam saka lemah lan ditransplantasikan menyang lemah sing sugih bahan organik lan dikeringake kanthi apik. Ana fix gampang kanggo sunburn, ngganti lokasi monstera lan sampeyan apik kanggo pindhah. Yen monstera sampeyan butuh pupuk, sethithik sajrone mbanyoni lan biopartikel ing substrat bakal apik. Pungkasan, yen nandhang penyakit sing disebabake dening jamur, perlu nggunakake fungisida ekologis.

Godhong coklat

Biasane kedadeyan amarga alasan ing ngisor iki:

  • Mbanyoni kakehan
  • Kekurangan irigasi
  • Asor asor

Kanthi pot nyirami dhewe, monstera bisa nresep banyu minangka perlu, nyimpen banyu lan ngindhari keluwihan lan kekeringan sing ora perlu. Kita uga nyaranake misting godhong kanthi asring kanggo nambah kelembapan.

Lembar kuning

  • Mbanyoni kakehan
  • Saluran sing ala
  • Lampu entheng
  • Wabah

Yen sampeyan nandhang keluwihan banyu, kita bisa mbanyoni kanthi interval utawa nggunakake cara irigasi otonom lan progresif. Kanggo drainase apik saka substrat, tambahan perlite dianjurake. Yen cahya ora apik, luwih becik ngganti posisi monstera lan dilebokake ing papan kanthi cahya sing apik. Ora ana sing luwih apik tinimbang nggunakake pestisida ekologis sing apik.

lembaran sing digulung

  • Kakurangan irigasi
  • Asor asor
  • Kekeringan
  • karusakan ROOT
  • ilang panas

Yen kita nemokake monstera kita garing, kurang banyu, kurang asor lan panas banget, kita bisa pindhah, nggunakake pot minangka cara mbanyoni lan nambah Kelembapan karo humidifier, utawa kanggo pilihan sing luwih murah, selehake ing jedhing kita.

Godhong tiba

  • Kekurangan irigasi
  • Kekeringan
  • Wabah
  • Stress nalika transplantasi

Ngatasi kahanan garing lan kurang banyu tansah luwih apik tinimbang mbanyoni. Kita kudu tindakake irigasi pancet sing adapts kanggo kabutuhan monstera kita kanggo mesthekake yen tuwuh sehat lan seneng.

Yen sampeyan duwe wabah, kita bisa nggunakake sabun kalium saben telung dina sajrone perawatan. Pungkasane, iga Adam kita kerep nyatakake yen dheweke stres sajrone transplantasi utawa ora nyaman ing omah anyar. Yen kedadeyan kasebut, pindhahake tanduran menyang lokasi sing cocog karo kahanan sing meh padha karo habitat alami.

Titik godhong

  • Suhu sing ora cocog
  • Sunburn
  • ROOT bosok
  • Mbayar
  • penyakit / jamur

Sepisan maneh, salah sawijining masalah utama yaiku lokasi lan irigasi. Monstera bisa dadi ora nyaman ing negara iki utawa ing substrate sing kurang lemes. Kanggo nambah status sampeyan, milih kanggo pindhah lan nggunakake substrat kualitas dhuwur sugih ing bahan organik.

Kita uga ora bisa lali yen monster kita ora mung urip ing banyu. Iga Adam ing alam bébas urip ing lingkungan sing subur sing sugih bahan organik. Kanggo nambah, kita bisa mbayar karo humus earthworm cair utawa pangan sayur-sayuran saben 15 dina sak periode irigasi lan nambah menyang substrat granulated biologi lan humus padhet sapisan sasi. Yen sampeyan ngalami jamur, disaranake ngobati karo horsetail.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan penyakit iga Adam lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.