Penyakit waru

penyakit waru ing kebon

Genus Hibiscus saka kulawarga Malvaceae kalebu akeh spesies, utamane ornamen, nanging sawetara duweni nilai ekonomi. Ana semak lan jamu, taunan utawa perennial, deciduous utawa evergreen. Loro-lorone minangka tanduran asli Asia tropis lan pulo Pasifik, sing bisa tekan ukuran sing cukup gedhe, nalika ing iklim sedheng tetep ditutup. Ana akeh penyakit waru sing bisa mengaruhi tanduran.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake babagan penyakit Hibiscus lan karakteristik ngrawat tanduran iki.

Karakteristik utama

perawatan waru

Senadyan macem-macem macem-macem, kabeh duwe ciri umum, yaiku kembang sing mbukak ing axils godhong utawa ing pucuk pang-pang sing bentuke trompet, lan bisa duwe siji, loro utawa sawetara kelopak. Warna sing paling maneka warna. : Jambon, abang, biru, kuning, putih lan kadhangkala corolla siji werna lan benang sari saka werna kontras. Cangkir kasusun saka limang sepal lan corolla kasusun saka 5 kelopak ing kembang siji. Kolom stamens overflows saka tengah kembang, kang stamens didadekake siji, biasane luwih dawa saka corolla. Kolom benang sari ngandhut limang pistil ing dawane. Kajaba sawetara spesies (Hibiscus arnottianus lan Hibiscus waimae, sing rada wangi), kembang kasebut ora ana ambune.

Iki ditanam minangka wit cilik utawa pager lan asring ditemokake ing meh kabeh kutha ing iklim Mediterania amarga resistensi marang oksidan, polutan kayata nitrogen lan belerang dioksida, uga kondisi cuaca sing atos.

Budidaya kembang sepatu

penyakit waru

Waru minangka tanduran serbaguna sing bisa sukses ditanam ing lemah utawa ing njaba. kahanan cuaca ngidini, iku temenan pungkasan. Nyatane, amarga asale, dheweke ora tahan kadhemen ing musim dingin, amarga mung tuwuh ing njaba ruangan ing wilayah kanthi iklim sedheng lan srengenge lengkap.

Ditanem ing pot, yen padhang lan madhep kidul, bisa uga dekorasi teras, utamane ing musim dingin, lan luwih apik nalika suhu mudhun ing ngisor 13 ° C, digawa ing jero ruangan.

Yen kahanan iklim sampeyan ora ngidini sampeyan tuwuh ing njaba kabeh taun, nanging mung ing musim semi lan musim panas, kita ngelingake yen kembang sepatu kudu mboko sithik digunakake ing njaba. Kaping pisanan, kudu diselehake ing papan sing adhem lan dilindhungi nganti pirang-pirang dina. Sawise iku, kira-kira 10 dina, iki diselehake ing langsung suryo srengenge mung esuk, reorienting iku kanggo iyub-iyub sak jam sibuk. Banjur sampeyan bisa ninggalake kanthi tenang ing srengenge tanpa fertilizing kanggo sasi utawa luwih kanggo menehi wektu kanggo nyetel kanggo owah-owahan ing karakter. Aja kuwatir yen sampeyan ndeleng sawetara godhong dadi kuning lan mati ing wiwitan, iki normal.

Tanduran iki uga bisa tuwuh ing omah kita. Ing kasus iki, kudu diselehake ing panggonan sing padhang banget, ing kasus apa wae, supaya ora kena pengaruh. Paling apik kanggo ventilasi ing papan sing ana ing musim panas supaya suhu ora ngluwihi 25 ° C.

Ana waru taunan lan waru taunan. Kita elinga yen kembang waru taunan mati sawise mekar.

Masalah lan hama sing gegandhengan

hama lan penyakit waru

Waru bisa nyebabake masalah tartamtu tanpa dadi hama utawa penyakit sing bisa ngowahi tampilan tanduran kasebut. Umume penyakit waru yaiku jamur lan disebabake dening mbanyoni sing berlebihan utawa kelembapan lingkungan. Hama sing paling umum yaiku serangga sing mangan.

Iki minangka masalah kembang sepatu sing paling umum:

  • Kembange tiba sadurunge mbukak: Biasane kedadeyan amarga kurang cahya, hawa adhem utawa kurang irigasi.
  • Kembang langka: biasane amarga kurang cahya. Pindhah menyang papan sing akeh cahya alami.

Antarane hama sing paling akeh kena pengaruh waru:

  • Laba-laba abang: Katon ing iklim panas lan garing, nenun jinis jaring laba-laba ing sangisore godhong. Iku feed ing SAP lan godhong dadi kuning lan garing. Nyegah lan ngatasi kanthi nyemprotake godhong ing ngarep lan mburi.
  • Aphids: Deleng liyane babagan iki ing kene: «Serangga sing mbebayani kanggo tetanduran«
  • Mabur putih: Sing larva dumunung ing godhong, ngendi padha feed, weakening tanduran. Kanggo ngerteni manawa kembang sepatu sampeyan kena pengaruh serangga iki, goyangake alon-alon godhonge, yen sampeyan weruh mendhung bubuk putih, ana kutu putih cilik.
  • Woodlouse: Iku urip ing sisih ngisor godhong lan feed kanthi nyedhot jus saka godhong lan shoots anyar.

Penyakit waru

Umume penyakit disebabake jamur.

  • sulih: Katon ing kahanan panas lan kelembapan sing berlebihan. Titik konsentris kanthi tengah kuning lan njaba coklat utawa ireng. Jamur iki angel diberantas, sanajan ora mokal. Kanggo nyegah saka katon, iku penting kanggo njaga "resik lan pangopènan pruning" kanggo mbusak garing utawa bosok godhong, cabang lan kembang lan supaya ora perlu mbanyoni lan fumigasi.
  • botrytis: Jamur iki katon minangka jamur abu-abu ing godhong lan kembang, lan entuk manfaat saka kelembapan sing dhuwur banget lan tikar sing padhet banget ing semak. Mbenerake kanthi ngetokake godhong-godhongan enom, nglakokake pruning sing resik, mbusak godhong lan kembang sing mati, lan cabang sing mati.
  • wesi verticilliumWaru - Sanajan umum ing sawetara tanduran, iki minangka salah sawijining masalah utama karo waru. Gejala utama yaiku kuning saka godhong lan irigasi sing berlebihan amarga substrat alkali utawa kurang nutrisi. Iki didandani kanthi ngurangi irigasi lan nambahake kompos utawa bahan organik kanthi isi wesi (Fe) menyang substrat. Deleng ing kene: "Napa godhong tanduran dadi kuning?"
  • Teyeng: Jamur iki nyerang godhong lan batang utamane ing dina sing panas lan lembab banget. Katon ing sisih ngisor godhong minangka titik cilik kuning, oranye, coklat, utawa abang. Bagian sing kena pengaruh kudu dipotong lan dicopot.
  • Bosok ROOT: Biasane disebabake noda banyu ing substrate. Ditanggulangi kanthi mbenerake saluran banyu lan nyegah banjir ing mangsa ngarep. Pythium minangka jamur sing nyebabake penyakit iki.
  • Batang bosok: Rhizoctonia bisa mengaruhi oyod lan gulu batang, kanthi cepet nyebabake pati tanduran.

Wigati dicathet yen penyakit jamur bisa dicegah kanthi nyegah kelembapan sing berlebihan utawa banjir substrat. Semprotan godhong-godhongan enom lan pruning sing resik mung ing dina panas kanggo mbusak grumbulan lan nyedhiyakake hawa lan cahya kanggo kabeh tanduran.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan penyakit Hibiscus lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.