Hydrangea putih: perawatan

hydrangea putih sing apik

Salah sawijining tanduran sing paling apik ing kerajaan tanduran yaiku hydrangea, nanging, kaya sing sampeyan ngerteni, iki bisa dadi pirang-pirang warna. Hydrangea putih minangka salah sawijining sing paling ayu, sing ora gampang katon, amarga mawar biasane paling dikenal. Nanging, yen sampeyan pengin duwe hydrangea putih, perawatan sing kudu diwenehake penting banget.

Ing kene kita mbantu sampeyan duwe hydrangea putih lan ngerti perawatan apa sing dibutuhake supaya bisa tahan nganti pirang-pirang taun.

Hydrangea putih, endi sing paling apik?

Hydrangea putih, endi sing paling apik?

Ing hydrangea, ana macem-macem spesies. Nanging Ing kasus hydrangea putih, kita kudu nyorot papat jinis:

  • La Hydrangea arborescens 'Annabelle'. Iki minangka salah sawijining sing paling tahan lan bisa tekan dhuwur rong meter.
  • macrophylla. Iki rada cilik, watara limang meter.
  • Hydrangea arborescens. Iki ditondoi kanthi kembang gedhe, putih krim, nanging nalika spesimen isih enom lan sepisanan mekar, kembange dadi ijo cahya.
  • Oakleaf hydrangea. Malah luwih tahan tinimbang sing sadurunge, lan ngidinke panas lan kadhemen.

Kabeh hydrangea iki putih, lan sawetara luwih hard tinimbang liyane gumantung saka iklim lan lokasi.

Perawatan hydrangea putih

Perawatan hydrangea putih

Yen sampeyan pengin duwe hydrangea putih ing omah lan ora rampung karo kembang sing diganti warna utawa katon layu, perawatan sing kudu diwenehake yaiku:

Lokasi

Hydrangea putih, kaya jinis hydrangea liyane, luwih seneng ing semi-iyub-iyub. Nyatane, srengenge esuk lan srengenge sore (yaiku srengenge munggah lan srengenge) wis luwih saka cukup.

Alasane ora apik yen ana ing srengenge amarga cukup alus lan kembang sampeyan bisa kobong yen sinar srengenge akeh banget. Nanging sampeyan butuh srengenge supaya oke. Mesthi, sampeyan bakal sok dong mirsani sing wis kakehan srengenge yen sampeyan ndeleng sing godhong lan kembang wiwit nguripake kuning (lan ilang sing karakteristik werna putih).

Temperatura

Gumantung ing spesies hydrangea putih sing sampeyan duwe, sampeyan bisa uga duwe suhu sing luwih dhuwur utawa luwih murah. Contone, sing pungkasan kita marang sampeyan bab, ing Oakleaf hydrangea Iku tahan banget kanggo suhu dhuwur lan kurang, sing bisa dadi pilihan kanggo iklim Mediterania.

Spesies liyane, Yen suhu luwih saka 20 derajat bisa mandheg mekar.

Bumi

Supaya hydrangea dadi putih, sampeyan kudu nyedhiyakake lemah kanthi pH 8.0. Yen kaasaman iki rada mudhun, mula warna kembang bakal owah, mula kudu digatekake.

Sampeyan bisa duwe loro ing pot lan ing taman, nanging tansah cukup papan kanggo tuwuh. Elinga yen kita ngomong babagan tanduran sing tuwuh kanthi cepet lan uga cukup gedhe, mula biasane sampeyan kudu ngganti pot saben wektu.

Irigasi

mbanyoni hydrangea

Ora kaya hydrangea liyane, ujar kasebut sing pethak ora butuh banyu kaya sing liyané.

Ing mangsa panas sampeyan kudu loman karo mbanyoni, kanggo mbantu tanduran duwe kabeh gizi, nanging ing mangsa mbanyoni kudu moderat kathah lan ora rampung paling nganti sampeyan ndeleng sing lemah lembab nanging ora waterlogged (rada udan).

Kanggo menehi sampeyan idea, yen padha ngomong yen karo liyane hydrangeas sampeyan kudu mbanyoni ing mangsa panas saben dina, ing kasus hydrangea putih iku luwih apik kanggo nindakake dina ya, dina ora, kajaba ana suhu dhuwur banget. Lan ing mangsa bisa cukup saben rong minggu.

Elinga, Yen banyu akeh banget, kembang bakal dadi kuning. Dene toya irigasi, inggih punika toya udan utawi toya ingkang empuk (menawi dipuntambahi toya kapur, saged dados kuning).

Lulus

Kompos sampeyan kudu tansah nggunakake nalika tanduran ing Bloom. Sing paling apik yaiku cairan, amarga sampeyan nambahake menyang banyu lan sampeyan bisa menehi nutrisi supaya bisa mekar lan katon apik. Nanging ngati-ati kanggo overdoing iku.

Pruning

Pruning hydrangea kudu ditindakake kanthi minimal. Sing paling apik yaiku mbusak mung cabang lan godhong sing katon rusak utawa lara, lan ninggalake wong liya. Saiki, iki uga minangka salah sawijining sing tuwuh kanthi cepet, mula kadhangkala sampeyan butuh tuntunan utawa dipotong sethithik supaya batang tuwuh luwih kandel lan ndhukung bobot tanduran.

Transplan

Ing kasus kudu transplantasi, njupuk kauntungan saka musim semi kanggo nindakake. Iki minangka cara kanggo nyegah frost utawa kadhemen amarga bisa nyebabake rusak. Kajaba iku, kaasaman bumi kudu dipriksa supaya bisa berkembang kanthi apik.

Wabah lan penyakit

Salah masalah paling gedhe sing hydrangea putih wis lan care kanggo nyedhiyani, punika supaya adoh saka aphids. Iki rawan banget katon ing tanduran, mula sampeyan kudu duwe insektisida utawa anti-aphid ing tangan kanggo nyemprotake lan ngindhari masalah kasebut.

Suwene hydrangea tahan?

Pungkasan, sampeyan kudu ngerti manawa tanduran iki ora langgeng. Ing pot, hydrangea bisa tahan patang taun yen diurusi lan dicukupi kabeh kabutuhanmu.

Yen ditandur ing kebon, yen diwenehi lemah sing disiapake lan akeh ruangan kanggo tuwuh, bisa tahan nganti pirang-pirang taun. Dadi yen sampeyan seneng hydrangea, lan sampeyan duwe kebon, bisa uga disaranake kanggo nandur langsung ing kana.

Nalika sampeyan ndeleng, hydrangea putih ing perawatan ora beda banget karo jinis warna liyane, nanging ora duwe sawetara peculiarities sing, yen sampeyan njupuk menyang akun, bisa njaga sing putih karakteristik spesimen. Apa sampeyan duwe utawa duwe sawetara ing omah? Kepiye carane sampeyan ngurus wong-wong mau? Apa ana trik sampeyan bisa menehi wong liya sing pengin ngurus tanduran kasebut?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.