Philodendron cordatum

Philodendron cordatum

Kratoning tanduran cukup beda-beda. Ana macem-macem jinis sing bisa dipilih, sawetara sing luwih cocog ing njero ruangan lan liyane ing njobo. Nanging, masing-masing duwe seri perawatan khusus kanggo saben spesies. Yaiku kedadeyan Philodendron cordatum.

Nanging, Apa sampeyan ngerti tanduran apa? Philodendron cordatum? Kepiye perawatan sampeyan? Lan kepiye sampeyan kudu ngrampungake saka penyakit, hama lan kabutuhan liyane? Aja kuwatir, yen sampeyan wis diwenehi, utawa yen sampeyan pengin entuk, ing kene sampeyan bakal duwe pandhuan sing paling lengkap supaya ora mati sajrone seminggu.

Opo iku Philodendron cordatum

Apa sing diarani Philodendron cordatum

La Philodendron cordatum, uga salah dikenal kanthi jeneng Philodendron hederaceum (amarga kasunyatane ora ana gandhengane karo siji lan sijine), kalebu spesies langka banget sing ditawakake minangka tanduran ing njero ruangan lan, amarga ciri khas kasebut, narik perhatian banget. Tahan banget, sing nggawe ideal kanggo wong sing ora duwe tangan sing apik karo tanduran, lan uga bisa dilebokake ing meja utawa ing format gantung.

Sing paling dadi ciri tandur yaiku tanduran godhong, sing duwe desain kaya jantung, ijo gedhe lan jero. Nanging, yen sing sampeyan goleki kembang, kita kudu ngandhani manawa tanduran iki ora duwe. Sanajan kembang wiwit saka Desember nganti April, sing sejatine sampeyan ora bakal tuwuh kembang menapa wae.

Dibandhingake karo Philodendrons liyane, ukurane luwih cilik, sing ngidini sampeyan tuwuh ing pot tanpa masalah. Bakal menehi akeh godhong ing sampeyan, lan dadi sebab kenapa akeh sing milih nggantung, supaya tiba saka plafon. Sanajan dianggep minangka tanduran kanthi oyot sing durung maju, sing sejatine tuwuh kanthi cepet, mula bisa dianggep wit anggur.

Soko sing ora akeh ngerti yaiku la Philodendron cordatum iku tanduran beracun. Ing toko, didol ing njero ruangan, nanging sing sejatine kalebu spesies sing bisa mengaruhi kesehatan manungsa, uga kewan yen dipangan.

Asal usul ing Philodendron cordatum

Tanduran iki yaiku asale saka Brasil lan Peru. Nanging, sanajan eksotis, sing sejatine adaptasi banget karo iklim lan lingkungan liyane. Resistensi mbantu tetanduran kanggo ngganti kabutuhan kanthi cukup wektu kanggo adaptasi iki.

Temenan, adhem ora cocog banget karo sampeyan, mula ing sisih lor Spanyol dianjurake supaya ana ing njero omah, nanging ing sisih kidul, sampeyan bisa mikir yen ana ing njero ruangan lan njobo ruangan, amarga adaptasi ing kaloro papan kasebut. apik tenan.

Keprigelan apa ing Philodendron cordatum

Perawatan apa sing dibutuhake ing Philodendron cordatum?

Apa sampeyan duwe Philodendron cordatum ing omah? Apa dheweke mung menehi sampeyan? Yen mangkono, saiki wayahe ngandhani kabeh sing bakal diwenehake supaya tanduran wis sampurna; Lan ora mung iku, sampeyan uga bisa tuwuh lan menehi luwih akeh tanduran jinis iki.

Irigasi

La Philodendron cordatum yaiku tanduran sing dheweke seneng asor, mula, gumantung saka cuaca lan kepanasen, aku menehi saran supaya sampeyan menehi banyu nalika musim panas paling ora kaping pindho saben minggu. Yen sampeyan ngerteni manawa lemah iki garing banget, luwih becik sampeyan luwih sering menehi banyu.

Minangka kanggo musim salju, seminggu sepisan bakal cukup, kajaba suhu ing musim iki ora adhem banget lan lemah tanduran asring garing banget.

Luminositas

Tanduran kasebut butuh srengenge, nanging yen bisa, ora langsung. Dheweke seneng banget karo cahya, nanging ora mbutuhake srengenge supaya langsung padhang, mula nyelehake ing cedhak jendhela luwih saka cukup.

Yen srengenge nyerang, lan ora kuwat banget, ora bakal kedadeyan; nanging yen ana pirang-pirang jam kedadeyan solar, godhonge bisa kobong.

Lulus

Saben tanduran butuh sawetara kompos. Lan Philodendron cordatum iku ora bakal kurang. Disaranake sampeyan mbuwang dheweke kompos ing musim semi. Toleransi banget yen larut ing banyu irigasi, kayata amonium sulfat.

Sampeyan ora luwih becik nggunakake kebanjiran karo kompos, amarga bisa ngobong oyot, mula luwih becik tinimbang cendhak banget.

Temperatura

Sanajan kita wis ujar manawa bisa adaptasi kanthi apik karo iklim, kudu dielingi manawa kelemahane yaiku hawa adhem. Ora ngidini papan sing suhu mudhun ngisor 8 derajat, sebabe, yen sampeyan manggon ing omah kaya iki, bakal eksklusif ing njero omah.

Hama lan penyakit ing Philodendron cordatum

Hama lan penyakit Philodendron cordatum

Yen sampeyan duwe tanduran ing njero omah, lan sampeyan ngrawat kanthi apik, katon hama lan penyakit luwih angel kedadeyan, lan sanajan ora kakehan mengaruhi, sampeyan kudu dianggep minangka tanduran sing, saya suwe saya tuwuh, tunas anyar kasebut bisa ngrengga banget kanggo hama tartamtu.

Khusus kita waca ing angga abang, ing Mabur putih utawa kutu lan mealybugs. Ndhuwur, pengaruh kasebut luwih akeh nalika musim panas, dadi solusi sing bisa ditindakake yaiku nyemprotake godhong karo banyu sing dicampur karo produk alami sing ngilangi masalah iki (kayata minyak neem, cuka utawa sabun kalium. Hidrogen peroksida sing apik banget) utamane nganggo laba-laba laba-laba).

Kepiye yen Philodendron cordatum mundhak akeh banget

Yen sampeyan wis ngurus kanthi apik Philodendron cordatum, umume yen sampeyan tiba-tiba nemu tanduran gedhe.

Saben rong taun sampeyan kudu ngganti panci kira-kira lan sampeyan bisa nggunakake wektu kasebut kanggo nggawe potongan, yaiku kanggo misahake tanduran lan duwe luwih akeh, kanggo ngurus utawa menehi kulawarga utawa kanca. Wektu paling apik kanggo nindakake iki yaiku nalika musim semi, nalika panase durung wiwit utawa ora uga mekar.

Saiki sampeyan wis ngerti kabeh sing kudu sampeyan ngerteni Philodendron cordatum, tanduran sing ora duwe misteri lan nggunakake sawetara wektu, sampeyan bisa entuk asil sing apik. Apa sampeyan wani duwe ing omah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   yoselyn ngandika

    Halo! Matur nuwun kanggo pandhuan. Aku duwe cordatum luwih saka setahun lan sing sejatine durung tuwuh. Aku nampa diisi godhong anyar banjur garing. Saiki wis pirang-pirang wulan ditutup sheet, aku ganti papan amarga brasil cordatum wis tiwas. Aku wis mbayar lan kabeh, nanging aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake 🙁 Aku ngewangi sampeyan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yoselyn.

      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Penting banget supaya aja kakehan nyiram, amarga oyot ora seneng dibanjiri. Dadi, yen sampeyan duwe piring ing ngisor, sampeyan kudu mikir babagan saluran kasebut sawise disiram; Lan yen ing pot tanpa bolongan, luwih becik ditandur ing pot sing ora ana.

      Yen sampeyan ora ragu, luwih becik mriksa asor lemah. Kanggo nindakake iki, cukup lebokake teken kayu ing sisih ngisor: yen nalika dicabut metu, akeh lemah sing nemplek, mula ora prelu banyu; nanging yen metu meh resik, ya. Nalika sampeyan ngombe, sampeyan kudu pour banyu nganti metu liwat bolongan pot, lan sampeyan ora kudu udan tanduran.

      Liyane: ora enak ganti panggonan tanduran cilik 🙂. Temokake area sing akeh cahya alami, tanpa draf, lan tinggalake ing kana. Kanthi cara iki sampeyan bisa aklimatisasi luwih apik.

      Good luck!