Phoenix lenggah

Reclinata Phoenix minangka wit kurma sing hiasan banget

La Phoenix lenggah Iki minangka salah sawijining wit kurma multi-batang favoritku, lan sampeyan bisa uga gampang ngerteni yen maca artikel iki. Keanggunane bisa dibandhingake karo Cocos nucifera (wit klapa), ngirit jarak sing ya, amarga kalebu rong spesies sing beda-beda.

Mula, dudu tanduran sing miturut teori bisa thukul ing pot nganti suwe utawa ing kebon cilik amarga butuh akeh ruang kanggo tuwuh. Saiki, lan aku mbaleni, iki teori kasebut. Kasunyatane yaiku para pengisep sing metu bisa dicopot supaya duwe siji batang, lan iki uga tipis amarga ... 😉 Apa sampeyan pengin ketemu karo dheweke?

Asal lan ciri

Phoenix sing lenggah manggon ing Afrika

Protagonis kita minangka sawit asli tropis ing Afrika, Semenanjung Arab, lan Kapuloan Komoro sing jenenge ilmiah Phoenix lenggah, sanajan umume kondhang minangka sawit Senegal utawa telapak tangan. Kaya sing dakkarepake, multikaule, ngasilake batang nganti 15 meter kanthi ambane 30cm. Godhonge dicet lan mlengkung, dawane 2,5 nganti 4,5m udakara udakara 0,75cm. Wernane ijo, ijo padhang utawa ijo tuwa, lan arupa petioles 30cm kanthi sandhangan duri sing dawa lan landhep ing pangkal kasebut. Makutha duwe 20-40 godhong.

Iki minangka tanduran sing dioecious, tegese ana sikil wadon lan lanang. Kembang kembang jalu kuning kuning, dene sing wadon cilik, globose lan ijo kuning. Woh iki udakara diameter 2,5cm, oranye lan bisa dipangan. Ing njero iki ngemot wiji tunggal sing ngelingake wiji ing kothak tanggal nanging luwih kenthel lan luwih gedhe.

Sampeyan kudu dikandhani kabeh palem saka genus Phoenix gampang hibridisasi kanthi gampang, ngasilake variasi kanthi alami. Dadi yen sampeyan pengin Phoenix lenggah 'murni' sampeyan kudu nggawe manawa ciri sing kurang luwih cocog karo sing wis dakkandhakake ing ndhuwur (temenan, dhuwur, nomer lan dawa godhonge ora bisa cocog amarga ora ana sing adol wit kurma diwasa kaya ngono, lan uga angel banget temokake ing kebon, sing isin tenan).

Apa sing dadi perhatiane?

Godhong reclinata Phoenix dawa lan pucuk

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Supaya bisa tuwuh kanthi apik, kanthi pirang-pirang batang, kudu ing papan sing jembar, paling ora dawa 4 meter lan ambane 4m liyane. Mesthi wae kudu ana ing njaba, nalika srengenge kebak. Sampeyan kudu menehi cahya saka lintang raja yen bisa sedina muput, amarga ora ngidinke bayangan semi, apa maneh bayangan.

Bumi

  • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, nanging luwih milih saluran pembuangan sing apik.
  • Pot kembang: Iki dudu tanduran sing ana ing pot sajrone suwe, nanging nalika isih enom bisa uga duwe siji kanthi landasan universal sing dicampur karo 30% perlite. Sampeyan bisa entuk sing pertama Kene lan nomer loro Kene.

Irigasi

Yaiku wit kurma sing nolak kahanan garing, nanging yen ditandur ing pot utawa ing wilayah sing garing (kayata Mediterania sing anget), mula kudu disiram saka wektu. Kanggo menehi sampeyan luwih kurang babagan cara ngombe, mula:

  • Pot kembang: 3 kali seminggu nalika musim panas lan saben 5-6 dina suwene taun.
  • Taman: sajrone taun kapisan udakara kaping pindho saben minggu; Wiwit kaping pindho, risikone bisa nyebar. Yen tiba minimal 350-400mm / taun sawise taun kaping telu, ora bakal menehi banyu - sanajan sampeyan bakal ngurmati saka wektu ke wektu 😉 -.

Multiplikasi

Kembang saka reclinata Phoenix diklumpukake ing infloresensi

Minangka salah sawijining bisa ditambah kaping pindho kanthi wiji lan pamisahan nyedhot, ing musim semi. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

  1. Sing pertama ditindakake yaiku ngresiki lan nyelehake ing segelas banyu sajrone 24 jam.
  2. Dina sabanjure, panci diameter 10,5cm diisi karo medium sing tuwuh universal lan disiram.
  3. Banjur, 2-3 wiji dilebokake ing permukaan, lan ditutupi lapisan substrat tipis supaya ora kena sunar srengenge.
  4. Pungkasane, disiram maneh lan pot dilebokake ing njaba, kanthi srengenge kebak.

Bakal germin ing 1-2 wulan ing suhu udakara 25ºC.

Enom

Pancen rumit nanging ora mokal. Kanggo nindakake iki, pilih pengisep sing ukurane gampang dimanipulasi, gunakake nganti bisa saka batang ibu, impregnasi pangkal kanthi agen rooting krasan lan tandur ing pot nganggo vermikulit (bisa dipikolehi Kene) sadurunge dibasahi.

Supaya substrat lembab, lan pot ing njaba kanthi semi-shade, tanduran bakal oyot sawise 2 nganti 3 minggu.

Pruning

Iku ora necesary. Mung godhong garing, lara utawa ringkih sing kudu dicopot ing pungkasan mangsa salju. Sampeyan uga bisa nyopot pangisep yen sampeyan ora pengin duwe utawa ora duwe akeh, ing wiwitan musim semi.

Wabah lan penyakit

Tahan banget, nanging kayadene kabeh wit kurma, lan utamane sing genus Phoenix, gampang diserang Weevil abang y paysandisia archon. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing hama iki wis ana, utawa ing endi ana risiko (ora masalah manawa kurang), sampeyan kudu nindakake perawatan pencegahan imidacloprid utawa obat-obatan.

Gejalanya yaiku:

  • Serat sing metu saka bagasi
  • Godhong tengah nyimpang
  • Bolongan sing bentuke kipas ing godhong
  • Bolongan ing bagasi
  • Kuning lan mati kanthi cepet godhong
  • Lemes
  • Bisa ngrembaka ing upaya ninggalake generasi anyar sadurunge mati

Rustitasitas

Nolak nganti -7ºC.

Reclinata Phoenix minangka wit kurma kanthi nilai hiasan banget

Apa sampeyan mikir babagan Phoenix lenggah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.