Platerina: ciri, asal usul lan budidaya

Platerina

Sawise ndeleng hibrida nabicol kita ngenalake sampeyan platerina. Woh iki minangka woh sing dudu Paraguayan utawa uga nektar. Kaya sing wis dingerteni, nalika musim panas woh-wohan jus bakal mbantu supaya tetep seger lan tetep sehat. Melon, semangka, aprikot, persik lsp. Woh-wohan musim panas iku akeh banget banyu lan rasane enak.

Platerina minangka macem-macem sifat khas Paraguayan lan nektarine. Ing postingan iki, kita bakal fokus nganalisa spesies khas iki. Dadi, yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan woh sing enak iki, terus maca 🙂

Asal lan macem-macem

Asal saka platerina

Platerina minangka woh watu sing dicampur antara nektarin lan Paraguayan. Kabeh woh-wohan kasebut asale saka persik. Bisa diarani manawa nektar yaiku versi persik sing kulitne lancip, platerina pancen kosok baline.

Petani, agronomis lan ilmuwan terus ngupayakake nambah lan entuk macem-macem jinis anyar sing luwih gampang ngasilake lan menehi mupangat sing gedhe. Nalika nyoba ngapikake spesies, toleransi karo suhu ekstrem (contone resistensi kanggo beku), kerentanan diserang hama utawa penyakit, nambah rasa utawa nambah ukuran, laju tuwuh bakal dianggep., Lsp.

Peach minangka spesies woh-wohan sing rawan gampang dikembangake lan ditambah kanthi genetis nganti pirang-pirang jinis umum ing pasar.

Asale platerina durung dingerteni, nanging bisa dingerteni yen didol ing pasar nembe wae.

Karakteristik utama

ciri khas platerina

Kita nemokake aspek sing padha karo Paraguayan. Kayane nektar datar kanthi bentuk tombol. Kita bisa nemokake platerinas daging kuning utawa putih. Kulit woh iki alus lan alus lan ora duwe "rambut" sing nganggu masarakat. Mula, woh iki bisa dipangan kanthi sampurna tanpa dikupas lan dinikmati kanthi endah banget.

Rasane iki katon manis banget lan ngetokake aroma sing cukup jero. Mirip banget karo nektar. Dene sing ana ing njero daging kasebut jus banget lan tekstur sing cukup apik nalika diunyah. Aja luwih becik supaya mateng banget amarga wis legi. Yen wis mateng banget, mula legi banget lan bakal ilang tekstur.

Kulit sing lancip lan ora duwe rambut bisa narik kawigaten bocah cilik sing nolak mangan woh. Umume isih kalebu spesies, mula samesthine sajrone sawetara taun distribusi bakal saya nambah.

Paraguayan lan platerina

Paraguayan

Sektor buah manis ing Spanyol ngrebut wilayah sing cukup cilik. Nanging, iki minangka salah sawijining sektor sing menehi kontribusi paling gedhe kanggo produksi pertanian pungkasan, nyumbang 18% saka iku. Sanajan platerina lan Paraguayan sukses banget, persik minangka spesies sing paling akeh ngimpor (udakara 48% saka total).

Wit persik minangka salah sawijining spesies woh-wohan sing paling penting ing Spanyol. Negara kita wis dadi produsen paling gedhe nomer loro ing Uni Eropa lan sing paling kompetitif adhedhasar kualitas sing ditawakake. Iki nyumbang kanggo teknologi sing luwih maju kanggo perbaikan genetik. Riset sing luwih lengkap babagan pangapikan genetik, luwih akeh variasi sing bisa ditampilake lan kanthi kualitas sing luwih dhuwur.

Varietas kasebut disesuaikan karo panjaluk konsumen lan ngidini produksi luwih gedhe kanthi biaya sing luwih murah. Antarane varietas sing paling akeh dijaluk lan apik yaiku Paraguayans lan platerinas kanthi rezim kualitas tinggi.

Bedane sing terakhir babagan Paraguayan iku presentasi komersial sing paling apik, saliyane diwenehi ing pasar minangka buah novel. Pancen durung nyebar, mula regane regane larang.

Budaya platerin

budaya platerine

Tanduran saka macem-macem iki biasane diwatesi ing wilayah sing duwe iklim sedheng. Wilayah budidaya paling gedhe yaiku Murcia, Lérida lan Aragón. Wilayah sing dibudidayakake wis ditambah ing taun-taun pungkasan amarga minangka produk sing ditampa kanthi apik dening konsumen.

Ing antarane syarat-syarat kanggo budidaya platerina, kita bisa nemokake dhuwur. Wit-witan kasebut ditandur ing papan sing asor. Kurang luwih udakara 300 meter saka lumahing segara. Dheweke ora prelu ngaso nalika musim salju kaya sawetara spesies peach. Dheweke luwih seneng mangsa adhem sing luwih panas lan luwih panas kanthi swasana panas lan swasana garing.

Luwih sensitif banget kanggo asor. Kelebihan iki bisa nyebabake perkembangan penyakit lan ilang woh kanthi cara retak. Minangka kanggo lemah, butuh lemah sing jero, asine lemes lan asem.

Kanggo nandur kita kudu ninggalake udakara 4-5 meter ing antarane saben wong kasebut dadi ora saingan karo wilayah utawa gizi. Butuh tugas perawatan kayata pruning. Pemangkasan formasi bisa ditindakake ing wiwitan nalika produksi diwiwiti. Gumantung saka area kasebut, sistem latihan sing paling umum yaiku gelas. Kanthi cara iki, panen njupuk kauntungan sing luwih apik saka wilayah sing sedheng.

Maintenance

jinis platerina

Pruning pangopènan kanggo platerina kalebu nalika ngilangi antara 50 nganti 70% cabang campuran sing ana. Intensitas pemangkasan kudu bertahap. Nalika produksi saya mundhak, kudu digawe intensif nganti maksimal 3 utawa 4 taun sawise ditandur.

Intensitas pemangkasan uga gumantung karo faktor liyane kayata kesuburan nalika tuwuh, suhu mangsa minimal lan ora tundhuk karo suhu nalika es.

Pruning kudu diwiwiti saka pungkasan cabang lan mudhun menyang pangkalan. Kanthi cara iki, kita bakal ngilangi cabang sing kuwat banget, sing paling lemah lan paling ala. Bouquet sing wis diproduksi paling apik dicopot.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan ora mung bakal ngerteni luwih akeh babagan macem-macem jinis anyar iki, nanging bisa uga tuwuh ing kebon sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alberto Cruz ngandika

    Aku urip ing Barcelona lan taun kepungkur aku tuwuh grumbul pepaya lan aku tuwuh nganti sak meter setengah lan kandel udakara 6 nganti 8 sentimeter yaiku ing wulan Juli wulan Februari ing suhu ruangan ing nol derajat lan kabeh 8 mati. salah siji sing sampeyan wenehake menyang tangga teparo logis yen dheweke cepet banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Alberto
      Ya, umume ora adhem adhem.
      A Salam.