Plum graft

tandur wit plum

Salah sawijining teknik sing digunakake para ahli ing wit buah yaiku grafting. Iki ngidini wit sing kalebu spesies tartamtu bisa diganti, utawa berkembang kanthi lengkap kanggo entuk woh-wohan gedhe lan kanthi produksi apik. Mula, dina iki kita kepengin fokus marang sampeyan babagan carane sinau tandur wit plum.

Apa sampeyan duwe ing omah, utawa duwe jinis woh utawa wit sing cocog, sampeyan bakal duwe pandhuan ing kene supaya bisa ditindakake ing omah kanthi mupangat sing maksimal. Apa kita bakal kerja maneh?

Nalika nyusun wit plum

Nalika nyusun wit plum

Sampeyan milih plum utawa jinis wit buah liyane, sampeyan kudu eling yen teknik iki ora duwe tanggal tartamtu. Bisa dicangkok ing macem-macem taun. Iki amarga Ana akeh jinis cangkokan Lan wit plum minangka salah sawijining wit sing ngidinke kanthi apik, mula gumantung karo sing sampeyan pilih, umume ana ing wektu tartamtu.

Contone, yen sampeyan milih graft barb, mula kedadeyan ing pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi. Jenis grafting iki kalebu njupuk bagean saka cabang tanduran lan dilebokake ing tanduran liyane. Sing paling misuwur, gabung karo siji cabang karo cabang liyane lan nempel nganggo tape utawa sing padha supaya cabang kasebut ora diasilake supaya cabang sing sampeyan potong bisa tuwuh liwat tanduran liyane.

Saliyane, yen ing cangkok sing sampeyan lakoni yaiku kuning telur, digawa metu saka pungkasan musim semi nganti pungkasan musim panas (mesthi dina sing mendhung utawa ora suhu panas) lan kalebu ngekstrak bagean saka kulit tanduran sing duwe tunas, lan papan iki ing tanduran liya sing kudu dicekel.

Papan kanggo nyusun wit plum

Papan kanggo nyusun wit plum

Yen wis kasebut ing ndhuwur, sampeyan wis ngerti tanggal nalika nyusun plum. Iki penting amarga bisa mbantu wit supaya luwih bisa urip lan maju.

Nanging, detail sing mung dingerteni para ahli yaiku, nalika nyusun plum, jinis wit sing bakal digunakake iku penting banget. Ora kabeh woh-wohan utawa wit sing sukses dicangkok.

Sanajan sampeyan bisa nyusun plum ing plum liyane, sing sejatine ana wit buah liyane sing uga bisa digunakake. Contone, yen pengin dicangkokake tunas utawa cabang plum (utawa tusukan) ing wit liyane, sampeyan kudu milih antarane: plum, peach, Paraguayans, apricot, almond, nektar ...

Nanging kepiye yen sampeyan pengin nyusun wit liyane menyang wit plum? Dadi, pilihan sing paling apik yaiku: almond, peach, plum, apricot, Paraguayan.

Teknik grafting apa sing digunakake ing plum

Teknik grafting apa sing digunakake ing plum

Sumber: Youtube elñapas

Ing kasus tandur plum, ana telung teknik sing bisa digunakake kanthi efektif banget. Ora ana predileksi kanggo nggunakake siji utawa liyane sajrone wektu sing sampeyan lakoni.

Khusus, kita ngomong babagan:

Graft cleft

Yen sampeyan durung nate nindakake cangkokan, iki bisa dadi sing paling gampang lan paling efektif. Wektu ditindakake ing wit plum yaiku ing pungkasan mangsa salju lan wiwitan musim semi, yen risiko frost utawa suhu sithik sithik. Lan uga nalika plum ora duwe godhong. Yen isih awal ditandur, coba coba tandur plum.

Apa sing sampeyan butuhake? Banjur paling ora rong prong macem-macem, salah siji plum utawa wit liyane sing bisa dilebokake. Iki kalebu motong wit, kanthi praktis ninggali trunk, lan banjur nggawe irisan ing tengah-tengah trunk (kanthi tujuan mbukak setengah) kanggo ngenalake cabang cangkok, sing bakal duwe potongan transversal kontak sakloron.

Banjur gunakake segel lan bandage wilayah kasebut kanggo nyekel. Yen batang cukup gedhe sampeyan bisa ngenalake rong cabang tinimbang siji.

Koruna mahkota

Cangkokan makutha minangka jinis cangkokan paku, mula kudu digawe ing pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi. Iki digunakake utamane yen cabang-cabang kasebut cukup kandel lan nyegah nggawe celah (amarga bobote ora didhukung utawa area tartamtu ora bisa dihubungi kanggo nyambungake loro wit kasebut).

Ing kasus iki, teknik kasebut kalebu gawe bolongan ing kulit wit, siji ing saben sisih, tanpa ngrusak batang dhewe, supaya bisa masang paku saka wit anyar menyang njerone.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngethok cabang sing kandel utawa langsung batang wit lan mung tinggal cabang sing sampeyan kenalake supaya bisa berkembang.

Amarga kena tatu sing cukup gedhe, mula ora disaranake ing wit-witan sing ringkih utawa kena pengaruh penyakit utawa hama, saliyane kesehatan sampeyan kudu diawasi sawayah-wayah.

Budhi tameng

Iki ora menehi saran yen sampeyan pamula amarga iku salah siji sing paling angel kanggo nindakake. Malah sing ahli pancen angel sukses.

Iki kalebu graft tunas, mula digawe musim semi lan musim panas. Sampeyan kudu mesthi rampung ing bagasi diwasa amarga bisa menehi asil paling apik. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu copot bagean saka kulit kayu, kanthi bentuk T. Sampeyan kudu nembus kanthi jero supaya bisa nyelehake tunas ing jero tunas lan tutup nganggo pita listrik utawa pita supaya ora tiba utawa misah saka batang.

Penting, kanthi cangkokan plum jinis iki, paling ora ana loro sing digawe amarga bisa uga ora sukses, mula nambah kemungkinan sampeyan.

Saiki sampeyan ngerti nalika nyusun plum lan cara nggawe, saiki sampeyan kudu njupuk keputusan lan mutusake yen sampeyan duwe wit (bisa uga plum utawa wit liyane sing cocog) saengga sawetara wulan utawa taun sampeyan bakal oleh asil. Apa sampeyan nate nyusun wit plum? Kepiye pengalaman sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.