Titik utama kanggo kaslametan tanduran

Godhong

Kanggo tanduran sing ana ing zona iklim ing watesan, dina kanggo dina bisa malih dadi perjuangan supaya slamet. Iki minangka tugas sing bakal kurang angel gumantung saka spesies sing ana, lan karakteristik iklim ing wilayah sing ditemokake.

Kaping pirang-pirang kita mung mikir babagan suhu, sing dadi faktor sing penting banget supaya kita duwe tanduran sing dimaksud. Nanging ana liyane sing uga pengaruhe budidaya tanduran, kaya sing bakal dak critakake sabanjure.

Echeveria

Ing budidaya, ana sawetara faktor sing bakal mbantu (utawa rumit) pangopènan tanduran saben dina. Salah sijine mesthine suhu (paling maksimal lan minimum), yaiku suhu sing pertama kudu dipikirake yen pengin entuk tanduran khususe, amarga yen, contone, tahan terhadap -5º Celcius, yen thermometer luwih mudhun, hawa adhem bakal nyebabake masalah serius.

Data liyane sing kudu dipikirake yaiku:

  • Durasi faktor ekstrem (panas / adhem): es sing tahan sawetara jam ora padha karo sing tahan pirang-pirang minggu. Ana tanduran sing luwih siyap tinimbang liyane kanggo ngatasi kahanan kaya ngono.
  • Suhu sing nyebabake faktor ekstrim kasebut: yaiku, yen thermometer wiwit stabil maneh: apa suhue?
  • Asor (lingkungan uga ing landasan dhewe): Yen panas banget, asor bakal mbantu tanduran ngrampungake kanthi luwih apik. Beda karo, es es bisa ngrusak sawetara godhong nalika musim salju.
  • Lokasi: yen kita duwe tanduran tropis sing dilindhungi ing omah kaca, mesthine bakal slamet ing mangsa salju luwih apik tinimbang yen ana ing njaba; sanajan wis papan perlindungan.
  • Orientasi: Iki minangka faktor sing paling ora biasane (aku kalebu dhewe). Tanduran iklim adhem dianjurake supaya diselehake ing orientasi Lor, amarga ing endi angin paling adhem bakal diwiwiti. Nanging, yen kalebu spesies saka iklim sing luwih anget, kudu dilebokake ing orientasi Kidul supaya tuwuh luwih apik.

Fern

Sampeyan uga kudu nggatekake dhewe »Survival range ''tanduran sing dimaksud. Saben tanduran duwe dhewe, uga ana bedane antara spesimen sing padha karo wiji.

Kasunyatan iki ndadekake dheweke ngédap, bebener?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.