Kepiye cara ngurus pomegranate ing pot?

Pomegranate minangka wit cilik

Pomegranate minangka shrub sing ngidinke proses pruning kanthi becik, nanging uga tanduran sing cukup cilik, sing tegese bisa tuwuh ing pot. Kaya ora cukup, ana macem-macem, yaiku Punica granatum »Nana», sing luwih apik amarga dhuwure ora ngluwihi rong meter.

Dadi, yen sampeyan pengin duwe wit buah, disaranake milih buah delima. Mesthi sampeyan ora bakal getun, luwih-luwih sawise ngerti yen -pira perawatan sing dibutuhake pomegranate ing pot.

Ing endi nyelehake pomegranate ing pot?

Delima pot gampang dirawat ing njobo

El grumbulan, sing jenenge ilmiah Punica granatum, Yaiku wit shrub utawa woh sing dhuwure ora ngluwihi limang meter. Iki minangka tanduran sing njaga godhonge ing musim semi lan musim panas, nanging nalika musim gugur wiwit tiba lan ing musim salju entek, mula kita ujar manawa asem.

Nanging uga, Iki minangka spesies sing pengin lan mbutuhake sinar srengenge kanggo nyerang. Lan ing kahanan cahya sing kurang, ora bisa tuwuh kanthi apik. Amarga alasan iki, penting kanggo nyandhang njaba.

Kapan lan carane ngombe?

Yen ditandur ing lemah, tanduran kasebut tahan banget nalika garing; nyatane, ing wilayah Mediterania, dheweke bisa nggunakake musim semi lan musim panas sing apik tanpa ndeleng udan pirang-pirang minggu, kayata ing wilayahku, tetep bisa urip tanpa masalah. Nanging yen wis ana ing pot, mula bakal owah.

Ing pot, pomegranate dadi gumantung marang sing njaga. Dheweke urip ing papan cilik, kanthi lahan sing bisa garing cepet nalika musim panas. Dadi Sampeyan kudu disiram udakara kaping pindho saben minggu sajrone mangsa panas lan garing, lan seminggu sepisan utawa saben rong taun suwene.

Substrat apa sing bakal dilebokake?

Yen sampeyan pengin duwe pomegranate ing pot, sampeyan kudu eling yen sensitif banget karo banyu sing akeh. Opo maneh, Sampeyan kudu nandur ing substrat sing pH antara 6.5 ​​lan 7.5, amarga ora ngidinke lemah asam.

Nanging aja padha sumelang, saiki gampang golek lahan sing cocog kanggo tanduran iki. Contone ing ngisor iki:

  • Substrat universal (didol Kene)
  • Substrat kanggo kebon kutha (didol Kene)

Utawa sampeyan bisa nggawe campuran dhewe:

  • Mulch (didol Kene) nganggo perlite (didol Kene) ing bagean sing padha
  • 60% gambut kanthi 30% perlite lan casting cacing 10% (didol Kene)

Apa pomegranate ing pot bisa dibuahi?

Ya, nanging ora mung bisa uga, nanging uga amarga kudu. Sampeyan kudu dibayar wiwit wiwitan musim semi nganti pungkasan musim panas, kanthi pupuk organik cair. Contone, nganggo guano (didol Kene) utawa pupuk ekstrak rumput laut (didol Kene). Sanajan alami, sampeyan kudu ngetutake pituduh ing kontainer, amarga konsentrasi banget lan overdosis bisa nyebabake fatal.

Kepiye cara tanduran pomegranate ing pot?

Delima dwarf thukul ing pot

Gambar - Flickr / Scott Zona

Kanggo nandur pomegranate ing pot, sampeyan butuh sarung tangan, kebon, landasan, banyu lan mesthi pot. Iki kira-kira 6-7 sentimeter luwih gedhe tinimbang sing wis ana, amarga tanduran iki tuwuh kanthi cepet. Banjur sampeyan kudu ngetutake langkah-langkah kasebut:

  1. Sing pertama njupuk substrat sethithik lan diwutahake menyang pot anyar. Mesthine, sampeyan kudu ngukur ukuran pot »lawas», yen ora, tanduran bakal dhuwur banget utawa kurang banget ing sisih pinggir wadhah.
  2. Saiki, ekstrak delima kanthi tliti, lan lebokake menyang pot anyar, pusaté.
  3. Banjur, tambah sawetara substrat kanggo ngrampungake isi pot anyar.
  4. Pungkasane, banyu lan lebokake pot ing papan sing cerah.

Ya aja pisan-pisan nyopot pomegranate saka wadhah yen durung bosok kanthi becik; yaiku, yen sampeyan ora weruh oyot sing metu saka bolongan got kasebut. Kajaba iku, sampeyan kudu eling yen wektu sing cocog kanggo transplantasi yaiku awal / pertengahan musim semi, yaiku nalika suhu sithik lan tanduran wiwit tuwuh.

Apa penyakit pomegranate pot?

Pomegranate tahan banget. Nyatane, penyakit sing bisa ditrapake nalika sampeyan kakehan banyu, utawa nalika udan deres lan lemah angel banget garing.

Dadi, sampeyan bisa duwe:

  • Alternariosis: yaiku jamur sing nyerang godhong, nyebabake bintik-bintik coklat ing pinggir, lan nyebabake woh-wohan. Ditambani nganggo tembaga.
  • Screening: disebabake jamur Carpophilum Clasterosporium. Utamane mengaruhi woh-wohan, ing endi bintik-bintik nekrotik katon tapel wates jambon. Bisa diolah nganggo tembaga.
  • Phytophtora: yaiku jamur sing ngrusak oyot, bosok. Titik coklat sing dawa bakal katon ing batang, lan godhong bakal garing kanthi cepet. Diobati nganggo fungisida tartamtu, nanging luwih becik nambah saluran banyu kanthi nyelehake landasan ringan sing ngemot perlite.

Kapan lan kepiye carane prune?

Delima pruning ing musim gugur utawa pungkasan mangsa. Kanggo nindakake iki, sampeyan mbutuhake gunting lan sarung tangan pruning sadurunge ora kena infeksi. Yen wis entuk kabeh, sampeyan kudu nyopot kabeh cabang sing garing, rusak utawa lara. Kajaba iku, penting sampeyan nglereni kabeh sing tuwuh akeh banget, amarga nalika tuwuh ing pot, papan sing ana diwatesi, mula uga kasedhiya gizi.

Sing paling disaranake yaiku supaya makutha bunder lan bagasi katon, nanging iki bakal cocog karo sing dikarepake pemilik. Ing kasus apa wae, penting supaya pruning ora drastis, amarga bakal dadi ringkih.

Delima pot kanthi godhong kuning: ana apa?

Ana telung sebab sing bisa nyebabake godhong delima dadi kuning. Ing ngisor iki:

Banyu kakehan

Godhong kuning ing pomegranate biasane minangka indikator banyu sing kakehan, amarga wis kakehan banyu, mula udan deres, utawa amarga landasan sing dipasang ora cocog. Mula, Penting, luwih dhisik priksa manawa landasan kasebut entheng, lan ngemot pearlite utawa sapanunggalane (swiwi, pipi, lsp.), amarga yen ora, kita kudu mbusak pomegranate saka pot, kanthi tliti mbusak lemah sing bisa ditindakake tanpa manipulasi oyot, banjur tanduran ing pot liyane, anyar lan resik lemah tengen.

Kajaba iku, wadhah kasebut kudu bolongan ing pangkalane supaya banyu sing akeh bisa mlaku. Menawi mekaten, sampeyan ora kudu nyelehake piring ing sangisore, kajaba wis dicelupake sawise disiram. Lan ngomong babagan irigasi, sampeyan kudu ngombe kaping pirang-pirang kaping seminggu (deleng bagean Nalika lan cara ngombe? kanggo informasi luwih lengkap).

Kurang banyu

Yen godhong sing dadi kuning paling enom, bisa uga sampeyan ngelak.. Yen kita ndeleng bumi sing garing, lan yen njupuk pot, kita bakal weruh yen bobote mung sithik, kita bakal sijine ing wadhah sing udakara setengah jam.

Dadi, lemah bakal rehidrasi lan tanduran bakal bisa pulih.

Wayahe tiba / mangsa salju

Yen musim gugur / musim salju, kita ora bakal kuwatir yen ndeleng godhonge dadi kuning amarga pomegranate iku deciduous.

Ngendi tuku pomegranate ing pot?

Yen sampeyan pengin duwe buah delima dhewe, aja ragu-ragu kanggo ngeklik ing ngisor iki:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.