Pring kuning (Phyllostachys aurea)

Godhong pring kuning

Umume, sampeyan ora pengin duwe spesies pring ing taman, amarga dheweke duwe reputasi cukup invasif. Lan kasunyatane pancen kaya ngono. Nanging uga sejatine manawa kebon gedhe, pancen kepenak banget kanggo ndarbeni, kayata Phyllostachys aurea.

Dikenal minangka pring kuning, tingkat tuwuhane cepet banget, mula dianjurake yen sampeyan kudu nutupi tembok utawa tembok kanthi cepet, saliyane, nolak es.

Asal lan ciri

Tampilan batang saka pring kuning

Protagonis kita minangka tanduran sing asale saka China bisa tekan dhuwur 14 meter. Ngembangake batang silinder kanthi warna kuning, godhong lanceolate thukul, warna ijo, lan ukurane 4 nganti 11 cm lan ambane 5 nganti 12 mm.

Jeneng ilmiah yaiku Phyllostachys aurea, sanajan umume diarani pring kuning utawa pring Jepang. Nduwe tingkat pertumbuhan sing cepet, bisa tuwuh saka 5 nganti 10mm saben dina, lan kaya kabeh pringTunas anyar muncul saka oyot kasebut.

Apa sing dadi perhatiane?

Pring kuning

Gambar - Flickr / tomas.royo

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake dijaga kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi- Pring kuning tuwuh ing srengenge lengkap, nanging uga cocog kanggo semi-shade.
  • Bumi: babar pisan ora nuntut, sanajan yen subur lan mesthi dijaga rada lembab, bakal tuwuh kanthi laju sing apik.
  • Irigasi: udakara 3 utawa 4 kali seminggu nalika musim paling panas, lan udakara 2 minggu suwene setaun.
  • Pelanggan: ora prelu, kajaba yen lemah pancen asri kaya asile bisa yen dirusak.
  • Multiplikasi: multiply dening wiji lan kanthi misahake tunas nalika musim semi.
  • Tanduran utawa transplantasi wektu: ing musim semi.
  • Rustitasitas: nolak nganti -20ºC, lan urip tanpa masalah ing iklim panas.

Apa sampeyan mikir babagan spesies pring iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luz Amparo Betancur ngandika

    Sugeng ndalu, Phyllostachys utawa pring kuning katon suci, aku nyoba golek nursery sing ngemot tanduran sing apik banget jinis iki kanggo dilebokake ing lawang teras .... Pring kasebut apik banget lan apik, matur nuwun menehi sampeyan panjelasan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Luz Amparo.

      Ya, mesthine minangka tanduran sing kepengin banget.

      Matur suwun kanggo komentar 🙂