Protea

Genus Protea

Jenis kelamin Protea Iki kasusun saka seri tanduran sing duwe kembang kanthi warna sing luar biasa endah. Jeneng genus asale saka dewa Proteus. Dheweke minangka dewa sing bisa ngganti bentuk nalika dikarepake. Jeneng iki diwenehake kanggo genus iki amarga ana luwih saka 100 spesies semak sing nggawe.

Ing artikel iki, kita bakal menehi komentar babagan ciri lan perawatan genus kasebut lan bakal nemokake luwih jero babagan spesies sing dikenal minangka Protea rey, sing jenenge ilmiah Cynaroides Protea. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan shrub ing kebon iki?

Karakteristik utama

Tanduran Protea kebak

Iki bushes asale saka Afrika kidul. Dheweke duwe godhong leathery sulih lan beda-beda wujud (mula korespondensi karo dewa Proteus). Kembang gedhe sing diduweni yaiku nggawe semak semak luwih apik. Ukurane gedhe, padha karo artichoke lan duwe bract kanthi warna sing beda-beda wiwit abang nganti oranye lan jambon.

Tanduran kayu kanthi batang sing kandel asring digunakake kanggo dekorasi kebon. Gumantung karo spesies kasebut, beda-beda wujud. Ukurane bisa nganti dhuwur antarane 35 nganti 200 cm. Kembang kasebut uga gedhe, lan bisa nganti diameter antara 12 lan 30 cm.

Iki minangka tanduran jinis abadi sing mekar pirang-pirang wulan setaun. Ana akeh kewan sing kepincut karo mambu lan rasa nektar manis sing diduweni. Manuk lan serangga, kayata kumbang, lagi mlaku kanggo ngrasakake nektar sing akeh gula. Umume kembang mekar nalika tanduran isih enom lan umure udakara 5 taun. Jumlah kembang sing metu ing saben mekar gumantung kabeh karo nutrisi ing lemah. Yen ditandur ing lemah sing ora apik, kembang ora mung bakal metu sithik wae nanging kurang warna.

Wijihe dheweke kasebar dening angin lan germinasi nalika musim udan tiba. Yen ana geni, batang kasebut nolak banjur sawetara tunas sing thukul saka dheweke.

Perawatan sing diperlokake

Kembang tanduran genus Protea

Tanduran genus Protea digunakake ing kebon, yen iklim kasebut bisa diidini. Tuwuh kanthi apik ing iklim Mediterania pesisir. Sanajan ora ngidinke frost kanthi apik, bisa ditandur kanthi apik ing omah kaca yen suhu ing wilayah kasebut asring kurang saka 7 derajat.

Dheweke butuh cahya srengenge langsung lan karo suhu sing ana ing sekitar antarane 20 lan 25 derajat. Luwih akeh asor, luwih apik. Kaya sing wis kasebut sadurunge, dheweke ora ngidinke kadhemen lan beku, mula ing mangsa adhem luwih becik dilindhungi utawa dilebokake ing omah kaca.

Minangka kanggo lemah, rada nuntut amarga butuh nutrisi sing apik yen kita kepengin ndeleng kembang kasebut kanthi warna kaya ngono. Lemah paling apik yaiku lemah kanthi asam sing luwih asam lan kalebu mulsa saka godhong, gambut lan pasir non-calcareous sing wiyar, kasar. Nutrisi koktail iki sing ndadekake tanduran genus Protea bisa ngembang kembang kaya ngono.

Penting, supaya lemah duwe saluran sing apik. Kudu tetep asor dhuwur banget kanggo nambah kahanan lan panyerapan nutrisi, nanging ora mbutuhake banyu. Kita bisa nyebar kaping pisanan ing pot nalika tuwuh lan, yen nganti udakara 15 cm, panci kasebut mesthi bakal sithik, mula kita kudu ditransfer menyang papan sing jelas ing kebon.

Dheweke cukup tahan tetanduran kekeringan, mula mbanyoni kudu moderat. Indikator sing apik kanggo ngerti kapan arep ngombe yaiku yen lemah wis garing. Luwih becik dijaga lemah ing lembab. Kita bisa pupuk pupuk pupuk sadurunge ditandur kanggo nambah kahanan sing tuwuh banjur tambahake pupuk ing ngisor sing ngemot pupuk mineral.

Cynaroides Protea: ciri lan perawatan

Cynaroides Protea

Iki minangka salah sawijining spesies paling misuwur ing jinis iki. Iki minangka grumbulan sing duwe pakulinan bercabang lan kembang sing apik banget. Mesthi, yen sampeyan nandur ing kebon sampeyan, bakal dadi protagonis nalika menehi warna. Nanging, minangka tanduran sing larang kanggo adaptasi karo macem-macem lingkungan, mula perawatan kudu luwih nuntut uga kahanan lingkungan.

Kaya liyane kanca, ing Cynaroides Protea butuh lemah kanthi nutrisi sing akeh lan saluran sing apik. Penting kanggo njaga kelembapan lemah nanging tanpa dibanjiri, amarga ora ngidinke. Dheweke duwe katrampilan sing hebat kanggo mekar lan adaptasi karo lingkungan sawise ana kobongan.

Yen iklim sing sampeyan urip ditrapake kanthi udan sing ora asring, bakal nyekel banyu liwat godhong amarga asor lingkungane. Lokasi sing paling apik yaiku nduwe sunar srengenge ing kabeh taun. Iki minangka sebab utama kenapa ora bisa digunakake ing njero omah. Apa ditandur ing lemah utawa pot, sampeyan kudu kakehan sinar srengenge.

Asalé dadi coklat nalika wis diwasa. Mekar nalika musim semi lan muncul saka pucuk batang. Kembang kasebut uga bentuke kaya artichoke. Umume ndeleng jinis kembang kasebut, uga spesies genus Protea liyane, dipotong, seger lan garing, kanggo dekorasi karangan bunga lan pangaturan kembang liyane. Lan kembang-kembang kasebut duwe umur dawa lan amarga penampilane bisa dadi dekorasi nganti 3 minggu sawise dipotong.

Pangopènan lan perkalian

Raja Protea

Sampeyan kudu nyiram cukup ing antarane wulan musim semi lan musim gugur. Sisa taun kita mung kudu ngetrapake banyu ing landasan supaya ora garing. Sawise musim kembang rampung kudu pruning jero, mung kari sawetara sentimeter menyang batang sing wis ngembang ing taun kasebut.

Ing kasus Cynaroides Protea luwih becik disebar nganggo wiji tinimbang karo potongan.

Muga-muga informasi iki mbantu sampeyan ngerti babagan tanduran genus iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.