Eleagno (Eleagnus pungens)

Pungens Eleagnus kanthi bintik-bintik putih

El Pungens Eleagnus asale saka kulawarga Elaeagnaceae, semak belukar sing menarik sing duwe sawetara kualitas apik ing pasar. Saka kabeh spesies sing duwe kulawarga, mung sawetara sing sacara resmi diakoni lan salah sijine kalebu, yaiku sampeyanshrub cilik sing bisa ditemokake ing bawana Asia.

Sabanjure kita bakal ngomong babagan spesies iki lan ciri khas sing paling penting. Coba ati-ati, amarga iki a semak cilik godhong ijo cukup cilik, dhuwuré nganti patang meter, saéngga cocog kanggo taman cilik.

Fitur

godhong grumbul ijo lan kuning sing kenthel

Kasedhiya sawetara jinis sing mengaruhi warna godhong. Kadhangkala pancen ijo, dene ing wektu liyane katon kelip-kelip kuning sing menehi sentuhan khusus. Sanajan semono uga semak belukar sing apik, kembang kasebut sejatine regane murah banget saka sudut pandang hias. Iki ora digunakake kanggo dipasarake minangka ornamen lan nyetel situs.

Umume umume tuwuh thukul moderat lan dhuwure ora ngluwihi limang meter. Godhonge luwih apik tinimbang sing apik, dadi daya tarik utama ing paningale para pengunjung. Dheweke cukup jembar, ora duwe paku utawa eri, mula bisa uga ora ana masalah ing kebon karo bocah lan ingon-ingon.

Amarga godhong-godhongan banget migunani banget kanggo nutupi tembok cilik sing ana ing omah kita utawa bisnis. Kita uga bisa gabung karo tanduran liya lan nggawe saubenge bushes sing apik banget. Salah sawijining kekuwatan saka spesies kasebut yaiku tahan banget tumrap hama lan penyakit liyane sing biasane ditampa tanduran.

Temenan bisa mati, nanging kanthi perawatan pencegahan kemungkinan luwih sithik. Kita bisa nemokake ing wilayah paling tropis ing bawana Asia, ing endi udan deres lan panas dadi saben dina.

Mesthi minangka seri luwih saka tanduran sing nyenengake sing bisa digunakake ing njero omah, kebon utawa bisnis. Perawatane cukup dhasar, dadi mung mbanyoni sepisan utawa kaping pindho saben minggu bakal luwih saka cukup, ya, kudu dibayar ing wiwitan musim semi supaya sajrone taun tetep stabilitas penting lan ora ngalami komplikasi.

Perawatan pungens Eleagnus

Dheweke seneng banget karo srengenge, sanajan uga bisa migunani nalika mbiyantu nggawa bayangan supaya bisa tuwuh kanthi sehat. Yen panas banget, sampeyan kudu nyediakake banyu supaya hidrasi tanpa tekan banyu. Tahan frosts cahyaNanging, dudu spesies sing cocog kanggo hawa adhem sing gedhe banget, nanging ya, yen ana luwih saka 10 frost saben taun ing sektor sampeyan, tanduran ora bakal tahan.

Lemah kudu subur, lemes banget sanajan kurang kompatibel karo lemah garing lan lingkungan sing adhem, luwih apik kanggo dheweke. Kita kudu dipotong ing pungkasan mangsa, ing endi godhonge wiwit ngasilake godhong-godhongan ijo sing kudu dicopot supaya "keturunan" anyar bakal muncul.

Kepiye cara multiply?

cabang saka grumbulan sing wis metu ing tengah lapangan

Cara sing bisa ditindakake multiply yaiku liwat wiji sing bisa germinal ing taun kapindho. Wiji kasebut kudu asli kanggo spesies sing padha bakal metu. Saiki, yen sing dikarepake minangka variabel, cantuman kudu ditanam ing wulan Juli utawa Agustus.

Nggunakake

Sanajan wis kasebut manawa ora duwe nilai hias kaya ngono, Nduweni godhong godhong sing subur banget sing narik perhatian sapa wae sing liwat kebon sampeyan. Ing pangertene, yen ditandur ing papan sing rame banget, bakal menehi tampilan lan warna sing apik banget, sanajan cabang-cabang kasebut biasane digunakake kanggo digunakake minangka bagean saka kembang liyane.

Tanduran iki pancen apik banget. Ora lara lan ora bisa dirawat, mula yen sampeyan golek spesies awet sing ora butuh ati-ati ing omah, iki calon sing hebat.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.