Radikal kampus

Kembang radicans Campsis dekorasi banget

La Radikal kampus Iki minangka salah sawijining wit anggur sing, kajaba ngasilake kembang sing apik banget, bisa tahan es sing kuwat banget. Sing paling apik yaiku tuwuh kanthi cepet, mula yen sampeyan kudu nutupi atap utawa tembok lan sampeyan cepet-cepet, ora liya nandur spesimen spesies iki.

Kajaba iku, umume ora duwe masalah hama utawa penyakit, mula ngrawat dheweke minangka pengalaman sing luar biasa 😉.

Asal lan ciri

Radicans kampsis minangka semak pendakian sing kuat banget

Protagonis kita yaiku pendaki sing ora bisa udan (ilang godhong nalika musim gugur-musim salju) sing asale saka alas Amerika Serikat kidul-wétan sing jeneng ilmiah kasebut Radikal kampus (o Radikal bignonia). Iki misuwur diarani jasmine Virginia, bignonia abang utawa batang geni, lan bisa tekan dhuwur maksimal 10 meter. Bantalane kuat, lan batange kandel.

Godhonge ovate, pinnate, dawane 3 nganti 10cm kanthi jembaré 2-6cm, ijo tuwa nalika mateng. Kembang kasebut diklumpukake ing infloresensi warna oranye dadi warna abang, liwat warna kuning. Woh-wohan kasebut kapsul bentuke silinder 10-16cm dawa, ing njero wiji alus lan coklat.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Tampilan radikal Campsis

Iki minangka tanduran sing kudu ing luar negeri, ing srengenge kebak utawa ing semi-shade. Kajaba iku, penting ditandur ing jejere struktur sing kuwat lan tahan, kayata tembok, beton sing didhukung kanthi apik lan / utawa kisi wesi, lsp.

Log sing garing lan garing bisa uga migunani. Yen sampeyan ora duwe barang liya lan sampeyan ora kepengin ngethok, nanging sampeyan kudu ngerti yen cepet utawa mengko sampeyan kudu golek alternatif amarga suwe-suwe (taun) ujar manawa batang bakal bosok.

Bumi

Sanajan kuat banget, bisa uga ana ing pot lan ing kebon:

  • Pot kembang- Ora prelu biola karo landasan. Ing universal kabeh gesang, sing wis adol siyap digunakake ing nursery utawa ing Link iki, bakal ngawula.
  • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, nanging luwih seneng karo got sing apik.

Irigasi

Frekuensi irigasi bakal beda-beda sajrone taun: nalika musim panas sampeyan kudu ngombe asring banget, lan sisa wektu sampeyan ora perlu akeh banget. Dadi sepira kerepe sampeyan nyiram kanthi tepat? Sejatine, nyatane kebon dudu ilmu sing pas amarga saben iklim lan saben wilayah beda.

Mulane, kanggo ngindhari masalah, aku luwih dhisik mriksa kelembapan lemah utawa landasan nglakoni salah sawijining perkara:

  • Kenalake tongkat kayu sing lancip, kaya sing diwenehake ing restoran Jepang: yen nalika nggawa sampeyan, sampeyan bakal weruh yen metu akeh lemah, aja ngombe.
  • Nggunakake meter lembab digital: yen sampeyan mlebu, mula bakal dikandhani manawa teles utawa garing ing lemah sing wis ana hubungane.
  • Timbang pot yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina: bumi teles duwe bobot luwih gedhe tinimbang sing garing. Bedane bobot iki bakal mbantu sampeyan ngerteni luwih akeh nalika ngombe.

Yen ora mangu-mangu, sing paling apik yaiku… ngenteni sawetara 🙂. Luwih gampang pulih tanduran garing tinimbang tanduran sing ngalami penyiraman berlebihan, mula yen ngenteni pirang-pirang dina ora ana sing bakal kedadeyan (kajaba, mesthine wis nuduhake gejala kekurangan banyu, kayata garing pucuk, lan / utawa godhong lan kembang sing tiba, mula unsur sing larang regane kudu disedhiyakake sanalika bisa).

Pelanggan

Bubuk guano pupuk apik banget kanggo radikal Campsis

Bubuk guano

Ing musim semi lan musim panas luwih becik mbayar kanggo Radikal kampus con pupuk ekologis, kaya guano, sewulan sepisan.

Multiplikasi

Multiply dening wiji lan stek ing musim semi. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu ngisi pot udakara sekitar 10,5cm kanthi landasan universal sing tuwuh.
  2. Banjur, disiram kanthi sadar.
  3. Sabanjure, maksimal rong wiji dilebokake saengga bisa dipisahake siji lan sijine kanthi lapisan substrat tipis.
  4. Pungkasane, pot kasebut diselehake ing njaba, kanthi srengenge kebak.

Kanthi cara kasebut, dheweke bakal germinal sajrone siji utawa rong wulan.

Motong

Iku gampang banget: bakal cukup kanggo njupuk potongan batang udakara 40cm, impregnate basis kanthi agen rooting krasan lan tandur ing pot kanthi landasan budidaya universal sing sadurunge disiram.

Pruning

Bisa dipotong pungkasan mangsa salju, utawa ing musim gugur yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim tanpa frosts kuwat. Sampeyan kudu mbusak cabang utawa batang sing garing, lara utawa lemes, uga sing rusak lan motong sing wis akeh banget.

Hama

Tahan banget, nanging yen kondisine ora cocog bisa diserang mealybugs, Laba-laba abang, aphids y Mabur putih. Dheweke diperangi karo insektisida spesifik, utawa kanthi bumi diatom (bisa dipikolehi Kene).

Penyakit

Bisa duwe botrytis, yaiku penyakit sing ditrapake jamur sing nyebabake godhong lan tunas dadi garing lan garing. Ditempuh karo fungisida.

Rustitasitas

Nolak tanpa masalah nganti -18ºC. Ora bisa urip ing iklim tanpa frost.

Kampus radicans var. flava, macem-macem kembang kuning

Kampus radicans var. flava

Apa sampeyan mikir babagan Radikal kampus?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.