Rockrose putih (Cistus albidus)

Cistus albidus

El Cistus albidus Dikenal kanthi jeneng umum stepa putih utawa rockrose putih. Wis misuwur banget amarga duwe kembang gedhe, cukup pamer lan rapuh. Wis kelopak sing kerut kaya potongan kertas. Tanduran iki minangka tanduran sing ngumumake tekane musim semi lan sinar srengenge luwih akeh.

Apa sampeyan pengin ngerti kabeh ciri lan cara budidaya Cistus albidus? Ing postingan iki, bakal dicritakake kabeh.

Karakteristik utama

rockrose putih

Jeneng genus Cistus nuduhake kothak utawa kranjang amarga bentuke woh-wohan. Villa putih sing nutupi godhonge diarani albidus. Kembangé bisa narik macem-macem serangga sing nyedhiyakake serbuk sari khusus banget.

Ukurane maksimal bisa dawane antara 1 nganti 1,5 meter. Luwih seneng suhu dhuwur dadi tuwuh ing wilayah Mediterania sisih kulon. Bisa ditemokake minangka bagean saka bushes serial ing jejere rosemary, mastic, kermes oak lan gorse. Yen dununge ana ing wilayah sing wis diobong, umume tuwuh.

Minangka kanggo lemah, luwih milih lemah watu gamping, sanajan umume ana ing kabeh jinis laladan. Ing Valencia, kita bisa nemokake area rockrose putih sing paling akeh saka wilayah sing paling cedhak karo segara nganti udakara 1.400 meter.

Godhong lan gagang wis digunakake kanggo njelajah kanggo ngresiki wajan lan piring. Amarga alus lan kasar, uga bisa digunakake minangka sulih rokok. Kanggo nindakake iki, godhonge dikeringake, digiling lan digulung dadi cerutu.

Rentang Cistus albidus ngliputi kabeh wilayah Mediterania Kulon. Kita bisa nemokake saka Portugal menyang Maroko. Kerep akeh kidul Semenanjung Iberia, Lembah Ebro lan Kepulauan Balearic.

Dene warna tanduran iki ijo semu klawu. Godhonge dawa lan sempit lan ora duwe petis. Dheweke diresmekake ing zat lengket sing diarani labdanum. Yaiku jinis resin arum banget sing menehi tampilan mengkilat. Dheweke uga bisa gampang nempuh tangan lan sandhangan.

Woh saka Cistus albidus

Rincian kembang stepa putih

Steppe putih ngasilake woh nalika wulan Februari nganti Juni. Kembang bisa udakara udakara rong inci lan wernane jambon dadi ungu. Dheweke tunggal utawa bisa ditemokake mbentuk klompok telu utawa papat ujung ing cabang kasebut.

Yen kita analisa saka sudut pandang wiji, amarga wis suwe nandur, mula ora bisa panen sing cukup. Disaranake supaya karakteristik fenologis tanduran diteliti supaya bisa ngerti babagan periode kasebut. Kajaba iku, luwih becik sinau kanthi tliti babagan wilayah sing arep dikoleksi. Kanthi cara iki, kita bisa menehi kondhisi supaya panggenan optimal.

Sanajan saiki ora digunakake kaya biyen, labdanum digunakake kanggo nggawe sirup watuk. Bisa digawe minangka liniment sing diencerke antara alkohol 5 lan 10%.

Budidaya rockrose putih ing kebon

Budaya albidus cistus

Nganti bubar ing Cistus albidus durung thukul ing nursery. Tujuan utama tanduran iki yaiku kebon lan restorasi area kritis sawise kebakaran. Tanduran iki ngasilake sawetara watesan kanggo nggawe spesies liyane.

Karakteristik spesies iki ndadekake budidaya bisa ditindakake ing lingkungan alas. Dheweke duwe udakara 200 nganti 300 sentimeter kubik lan bakal dipikolehi ukurane antara 10 nganti 20 sentimeter. Yen pengin ditanam ing omah, kita kudu nyebar wiji. Disaranake nindakake sawetara perawatan sadurunge sadurunge.

Umume digunakake ing kebon Mediterania lan ngolah kebon nol. Nduweni nilai hias sing gedhe. Kaya sing wis diandharake sadurunge, ngidinke lemah watu gamping lan iklim panas lan garing kanthi apik Yaiku tetanduran termofilik sing mbutuhake cahya srengenge kanthi lengkap lan wilayah sing ora kalebu irigasi kanggo spesies sing ana gandhengane. Yen ora, bisa uga ana sawetara kompatibilitas ing budaya.

Nilai hias utama yaiku amarga kembang. Kanthi diameter kira-kira limang sentimeter lan warna jambon lan wungu, bisa katon dhewe-dhewe lan klompok telu utawa papat cabang. Iki nduweni ketahanan sing dhuwur banget umume ora masalah karo hama lan penyakit. Sampeyan mbutuhake pelanggan pangopènan umum lan cukup saka cukup. Kajaba iku, menehi kauntungan gedhe amarga ora mbutuhake jinis pemangkasan khusus.

Pangobatan meteng

Kembang stepa putih

Kaya sing wis diandharake sadurunge, Cistus albidus perlu sawetara perawatan hamil. Iki nggawe kemungkinan sukses luwih dhuwur. Woh iki bisa ditemokake ing kapsul sing bentuk ovoid kanthi tekstur wulu lan sutra. Ukurane antara 7 lan 13 milimeter lan dilebokake ing calyx, sing mbukak kanggo menehi limang cangkang kebak winih. Wiji ukurane siji milimeter. Dheweke duwe tutup alus ing rai nanging kanthi sudhut sing kandel lan bergerigi. Werna kecoklatan, rada kuning.

Koleksine ditindakake kanthi cara sing padha karo proses susu. Yen sampeyan pengin ngekstrak wiji, threshing, screening lan winnowing bakal ditindakake. Bisa dipikolehi panenan udakara 23,6%. Sampeyan kudu ngati-ati cahya saringan sing digunakake, amarga wiji ukurane cilik. Yen wis resik, wiji stepa putih disimpen ing papan sing adhem lan asri.

Antarane pangobatan sadurunge Cistus albidusDisaranake sing digawe ing 20 derajat, suwene 21 dina lan ngumbah banyu anget suwene 24 jam. Uga bisa rampung kanthi nyebar langsung kanthi maksimal 5 derajat. Amarga luwih seneng suhu dhuwur, yen ditindakake ing suhu kasebut, mula germinasi bisa nganti 30 dina.

Sawise nyebar wiji ing landasan, kita nutupi kanthi entheng. Bibit bakal tekan udakara 4 sentimeter, nalika tuwuh. Sanalika godhonge bener, bisa ditumbuk ing pot yen ora langsung nyebar.

Muga-muga sampeyan bisa seneng ngembang rockrose putih ing kebon utawa taman bayi kanthi tips iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nuria ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, aku rencana njupuk wiji saka sawah ing cedhak omah wong tuwaku lan ditandur ing kebonku, sing isih durung dakpanjang. Aku nemokake sawetara artikel sing mbahas babagan sifat antibakteri sing kuat.
    Apa sampeyan mikir manawa ngeculake kembang sawetara dina wis cukup? Pira suwene sampeyan mikir yen kembang bakal metu yen thukul?
    Salam lan matur nuwun maneh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nuria.

      Amarga kembang kasebut hermafrodit, sampeyan mung kudu ngenteni nalika polinasi kanggo ngasilake woh-wohan.

      Sawise wiji kasebut thukul, butuh udakara 2, bisa 3 taun kembang, nanging ora suwe.

      Greetings.