Pilihan saka 9 grumbulan taman abadi

Tanduran kebon minangka tanduran sing luar biasa

Gambar - Flickr / Ruth Hartnup

Yen sampeyan pengin duwe kebon utawa sudhut sing mesthi kebak urip, luwih becik nyelehake semak-semak sing isih ana godhong suwene taun, muga-muga gampang digayuh. Ana macem-macem spesies sing cocog karo ciri iki, lan uga bisa dipangkas supaya bisa tetep wujud kaya sing dikarepake.

Dadi, kenapa ora nyoba? Apa sampeyan wis nemoni kebon utawa ora, mesthine sampeyan isih butuh sawetara papan kanggo ditandur semak ijo, kaya sing bakal ditampilake ing ngisor iki.

Boxwood umum

Ndeleng kothak umum

Gambar - Wikimedia / Urutseg

El boxwood umum, sing jenenge ilmiah Sempervirus Buxus, minangka semak perennial asli Eropa. Biasane ora ngluwihi 4 meter, sanajan istimewa lan yen diidini tuwuh bebas bisa nganti 12 meter. Godhonge cilik, nganti 3 sentimeter, ijo peteng ing sisih ndhuwur lan luwih entheng ing sisih ngisor.

Ndhukung pruning kanthi apik, lan apik banget kanggo sudhut srengenge lan semi-bayangan. Nolak frosts nganti -18ºC.

Ashen

Tampilan frucens Leucophyllum ing kembang

Gambar - Wikimedia / 0bukak $ 0urce

Awu, jenenge ilmiah Frutescum leucophyllum, minangka salah sawijining semak kebon sing asale saka Amerika, khususe iki saka Meksiko lan Amerika Serikat sisih kidul-kulon. Tekan dhuwur 2-3 meter, lan godhonge ijo lan wulu. Kembang kasebut wungu, lan diklompokake ing kembang kembang.

Iki minangka spesies sing apik kanggo sudhut sing katon srengenge, amarga uga tahan frost nganti -12ºC.

dodonea

Tampilan dodonea

Gambar - Wikimedia / Ewen Cameron

La dodona, sing jenenge ilmiah dodonaea viscosa, yaiku wit semak utawa cilik sing asale saka Afrika Kidul. Dhuwure nganti 5 meter, lan godhonge ijo kaya ing musim salju, yen wungu. Kembang kasebut bentuke kapsul, lan putih krime.

Kudu ana ing eksposisi sing cerah, lan aja nganti dipasang ing lemah sing kompak lan / utawa kurang lemes. Nolak nganti -4ºC.

Juniper umum

Tampilan juniper ing habitat

Gambar - Wikimedia / Isidre blanc

El juniper umum, sing jenenge ilmiah Komuni Juniperus, minangka semak perennial nonflowering asli saka wilayah pegunungan ing Amerika Utara, Eropa, lan Asia. Biasane tuwuh antara 1 nganti 2 meter, nanging istimewa bisa nganti 10 meter. Godhonge wujude jarum lan warnane ijo.

Dianjurake banget kanggo kebon sing seneng mongso adhem, amarga tahan adhem lan frost nganti -18ºC. Nanging, tuwuh uga tanpa masalah ing wilayah sing luwih anget, kayata Mediterania.

Swab abang

Tampilan Kembang Pembersih Tabung

Gosok abang, uga dikenal minangka tukang ngresiki pipa utawa wit sikat, lan jenenge ilmiah Jeruk Callistemon, minangka tanduran outdoor perennial asli Australia. Tuwuhe antara 2 nganti 10 meter, lan nduweni godhong 3 nganti 7 sentimeter kanthi warna ijo. Kembangé abang, ungu-abang utawa lilac, lan diklompokaké ing kembang sepatu kanthi bentuk sikat tabung, ing endi asalé saka salah sawijining jeneng.

Bisa dipotong, nanging tanpa disiksa. Luwih becik nyingkirake cabang sing drastis, sanajan sampeyan ora bisa ngethok sithik. Urip ing srengenge kebak, lan nolak nganti -7ºC.

Waru kembang palsu

Tampilan kembang waru palsu

Gambar - Flickr / 阿 橋 HQ

Waru palsu, sing jenenge ilmiah yaiku Allyogyne huegelii, minangka semak asli Australia sisih kulon. Tekan dhuwur maksimal 2 meter, lan godhonge cilik lan ijo. Kembang kasebut minangka violet utawa lilac.

Urip kanthi apik ing srengenge kebak lan ing semi-shade, lan tahan frost nganti -5ºC.

Kembang lilin

Tampilan kembang lilin

Gambar - Wikimedia / Vitaliy Velikodniy

La kembang lilin, sing jenenge ilmiah Chamelaucium uncinatum, minangka salah sawijining semak kembang sing tahan srengenge paling apik sing ditemokake ing Australia Kulon. Wutah nganti dhuwur antarane 0,5 lan 4 meter, lan duwe godhong akik 1 sentimeter. Kembangé cilik, udakara 2 sentimeter, jambon utawa ungu.

Iki minangka tanduran sing seneng srengenge sing ora butuh pangopènan, lan kaya ora cukup, tahan frost nganti -7ºC.

photinia glabra

Tampilan glabra Photinia lagi mekar

Gambar - Wikimedia / KENPEI

La photinia, sing jenenge ilmiah Photinia glabra, yaiku semak utawa wit cilik sing asale saka Tiongkok. Tuwuhe antara 3 nganti 5 meter, sanajan dhuwure bisa nganti 7 meter. Godhonge oblong obovate, dawane 5 nganti 9 sentimeter, lan ijo. Kembang kasebut diklompokake dadi klori, lan putih.

Plámtala ing pojok raja raja sing dilindhungi, ing wilayah sing suhu minimal saben padha utawa luwih saka -12ºC.

Leptosperm

Tampilan scoparium Leptospermum

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Golik

El leptosperma, sing jenenge ilmiah Loptospermum scoparium, minangka semak kembang sing tahan srengenge sing asale saka Oseania lan Indonesia. Tekan dhuwuré 2 meter, kanthi godhong ijo cilik, lanceolate. Kembangé uga cilik, udakara 1 sentimeter, lan jambon utawa putih.

Sampeyan kudu nyelehake ing papan sing srengenge katon padhang, utawa yen ora, ana ing area sing padhang. Nolak kadhemen lan beku nganti -5ºC.

Apa sampeyan mikir babagan pilihan semak cemara ijo? Sing endi sing paling disenengi lan sing paling ora?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.