Sétan pickle (Ecballium elaterium)

Acar setan

El acar setan Iki minangka tanduran sing kepengin weruh, sing mesthi bakal kaget. Sanajan sepisanan bisa uga katon normal lan biasa, sing sejatine minangka salah sawijining sing pengin ana, ing kebon utawa ing pot.

Lan jenenge umum ora diwenehi tanpa sebab, nanging cara nyebar wiji. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye carane nggawe?

Asal lan ciri

Godhong Asam Setan

Protagonis kita iku tanduran taneman tanunan saka asli saka Wilayah Mediterania lan Macaronesia sing asmane ilmiah yaiku Elaterium Ecballium. Iki misuwur dikenal minangka acar setan, lan ngembangake batang creeping, kanthi godhong segitiga bentuk jantung, kanthi sisih ngisor sing atos nanging ora dawa.

Kembang kasebut semu kuning, rada nyala, kasusun saka limang kelopak lan diametere udakara 2,5cm. Woh iki ovoid apik banget, dawane 4 nganti 5 cm, sing didhukung karo peduncle dawa sing mbengkas mbengkak nganti tekanan internal mecah. Mengkono, woh mau tiba ing lemah lan wiji nyebar kanthi kuat nganti tekan jarak nganti telung meter.

Iki minangka tanduran beracun. Ing dosis gedhe bisa nyebabake pati.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang pickle setan

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: ing njobo, ing srengenge kebak utawa ing semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing tuwuh.
    • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, nanging luwih becik milih saluran banyu sing apik.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi a pupuk organik, cairan yen ana ing pot utawa bubuk yen ana ing lemah.
  • Pruning: godhong garing kudu dicopot.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan adhem nganti -4ºC.

Ing video iki (saka menit 2) sampeyan bakal bisa ndeleng cara wiji metu:

Apa sampeyan ngerti acar setan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.