Buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench)

soba

Dina iki kita bakal ngobrol babagan jinis soba sing diarani soba. Jeneng ilmiah yaiku Fagopyrum esculentum Moench. Uga dikenal kanthi jeneng umum liyane kayata gandum ireng, gandum Turki, Moor, Arab utawa Moor. Asale saka wilayah China Manchuria lan digunakake kanggo panganan. Ing artikel iki, kita bakal nemokake karakteristik soba lan kabeh sing ana gandhengane karo panggunaan lan budidaya.

Apa sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan iki? Waca terus temokake kabeh 🙂

Karakteristik utama

soba

Iki minangka tanduran herba sing cukup kuat saged tuwuh ngantos 70 sentimeter. Kita bisa nemokake sawetara spesimen sing ukurane mung 20 sentimeter, sanajan kayane tuwuh uga ana gandhengane karo dhuwure, amarga spesimen nganti siji meter ditemokake ing wilayah sing luwih dhuwur.

Akar kasebut metu saka sing luwih gedhe lan sing sekunder tanggung jawab nyebar supaya bisa nyekel kabeh nutrisi sing ana. Batang kasebut tegas lan rajutan kanthi warna ijo padha karo asparagus (link). Godhonge banjur ganti lan ganti gedhe. Sawetara duwe godhong godhong lan liyane minangka petis sing nemplek ing gagang kasebut. Kanggo sing ora ngerti, godhong profiled yaiku godhong sing lair saka batang lan diubengi nalika tuwuh.

Batang kasebut pungkasane dadi kembang ing kembang lan mbentuk klompok lan klompok kembang. Polinasi jinis kembang iki ditindakake dening tawon lan, kaya caigua padha monoecious. Salah sawijining ciri sing ana ing buckwheat yaiku narik serangga serangga sing akeh menyang wilayah nalika lagi ing tahap kembang. Tahap iki kedadeyan ing wulan Juli lan September ing belahan langit sisih lor, yaiku nalika suhu paling dhuwur.

Kembang buckwheat kanthi warna putih utawa jambon lan kasusun saka corolla lan calyx karo 5 kelopak lan 5 sepal liyane.

Gandum sing ora sereal

ciri soba

Sanajan umume diarani soba dudu jinis sereal, nanging minangka woh garing achene. Wis telung sudhut lan digunakake ing pawon kanggo nyiyapake sajian sing apik. Ngenali buckwheat iku gampang, amarga duwe bentuk segi telu sing khas.

Cangkang kasebut kasusun saka kutikula sing ora bisa dipangan (kaya umume cangkang kacang) lan umume kecoklatan dadi ireng. Arang banget yen buckwheat dipasarake ing cangkang. Kanggo didol kanthi rega sing luwih larang lan kanggo ngawasi kualitas produk, umume mbusak kutikula.

Gampang mbingungake wiji soba karo a wit beech. Bedane sing paling penting yaiku wit beech ukurane luwih gedhe. Amarga kamiripan sing gedhe banget, ing sawetara wilayah uga dikenal kanthi sebutan gandum.

Sadurunge, aku nyebutake manawa soba ora sereal. Iki utamane amarga sereal kalebu kulawarga suket, dene iki kalebu polygonaceae. Sanajan kabeh pratandha kayane nuduhake yen sereal, nanging babar pisan ora. Iki dianggep minangka pseudocereal amarga isi pati dhuwur. Ing panganan, digunakake meh padha karo glepung lan gandum.

Nilai nutrisi

pasta soba

Penting, ngerti panganan sing bakal dikonsumsi. Kanggo nindakake iki, kita bakal nganalisa kanthi langkah-langkah kabeh konten sing sampeyan duwe. Bahan baku makronutrien utama yaiku karbohidrat. Sebagian gedhe kalebu karbohidrat ing bentuk pati (konsentrasi cedhak karo 70%). Thanks kanggo isi pati sing dhuwur, bisa digunakake kanggo nggawe pasta kayata mi soba Jepang lan luwih kenthel kaya tepung utawa tepung jagung.

Gula sing diemot diarani phagomin. Iki minangka jinis molekul sing fungsine kanggo ngatur keluwen lan kepinginan mangan. Yen mangan soba, kita bakal ngrasakake luwih suwe lan bakal ngindhari godaan kayata permen utawa kue-kue industri.

Sawise kandungan karbohidrat sing dhuwur, komponen utama sing nomer loro yaiku protein nabati. Asam amino paling penting sing ana yaiku lisin lan metionin. Asam amino iki konsentrasi cilik ing legum, mula iku soba penting kanggo bisa ngganti. Cocog banget kanggo gabungke karo legum lan sereal liyane kanthi nambah nilai biologis protein.

Keuntungan gedhe kanggo bagean saka populasi sing kena pengaruh yaiku iku gratis lem. Iki minangka warta apik kanggo celiacs. Kanthi soba, sampeyan bisa nggawe roti lan resep liyane kanggo celiac kanthi cara alami lan cukup nutrisi.

Beda karo kacang-kacangan liyane, isi lemak sithik banget. Kanggo saben 100 gram produk, kita mung mangan 3,40 gram lemak. Kajaba iku, lemak sing diduweni ora jenuh, mula cukup sehat kanggo wong sing ngalami masalah pembuluh darah lan kolesterol. Beda karo kacang almond utawa kenari, nanging meh ora ana lemak.

Mikronutrien soba

roti soba

Mikronutrien esensial ing soba yaiku serat. Cocog kanggo kabeh wong sing kudu ngatur transit usus lan sing ngalami masalah nyeri weteng utawa penyumbatan ing jedhing. Kandhutan serat larut bisa dibandhingake karo sereal liyane. Yen kita nggodhog gandum iki, kita bakal entuk struktur gelatin sing luwih akeh.

Minangka babagan vitamin, kita duwe niacin, asam folat lan pantothenik sing akeh. uga duwe sawetara konsentrasi, sanajan luwih murah, sawetara vitamin sing ana ing senyawa karbohidrat dhuwur kayata thiamine lan riboflavin.

Pungkasane, kita duwe cukup isi mineral sugih karo seng, magnesium lan kalium. Kandhungan sodium kurang, dadi luwih becik kanggo diet sodium sing sithik uga duwe sifat diuretik.

Muga-muga sampeyan seneng karo kiriman babagan soba lan kabeh informasi sing wis sampeyan ngerteni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.