Taman Alam Cadí-Moixeró

Taman Alam Cadí-Moixeró minangka papan katelu saka kabeh spesies tanduran ing Catalonia

Nalika tekane musim panas, kepinginan kanggo metu saka omah lan nindakake kegiyatan sing beda-beda dipicu. Antarane preinan sing bakal cedhak lan pungkasan kahanan alarm sing kita alami sajrone pandemi, akeh sing mung mikirake apa tujuane sabanjure. Opo pariwisata pedesaan wis modis banget Akhir-akhir iki, kita bakal ngenalake sampeyan menyang Taman Alam Cadí-Moixeró.

Minangka papan wisata sing cocog kanggo kabeh wong sing seneng alam. Taman alami ing Catalonia iki nawakake macem-macem kegiyatan lan rute penyayang botani bisa nemokake macem-macem tanduran. Kanthi vegetasi sing subur sing nduwe luwih saka 1.400 spesies lan subspesies tanduran, Taman Alam Cadí-Moixeró, tanpa ragu-ragu, dadi plancongan sing pancen pantes ditindakake.

Apa sing bisa ditemokake ing Parc Natural Cadí-Moixeró

Taman Alam Cadí-Moixeró minangka salah sawijining wilayah alami paling gedhe ing Catalonia

Ing wilayah pre-Pyrenees lan Pyrenees ketemu, loro pagunungan gedhe Moixeró lan Cadí dadi penghalang pegunungan. Loro-lorone gunung Catalan digandhengake karo Col de Tancalaporta. Ana ing kana kita bisa nemokake Taman Alam Cadí-Moixeró. Lereng taman alami iki wujud tebing sing curam. Minangka salah sawijining wilayah alami paling gedhe ing Catalonia. Ing kono kita bisa nemokake akeh itineraries sing ditampilake sing bisa ditempuh kanthi mlaku, nunggang jaran utawa numpak sepeda. Kajaba iku, ana akeh fasilitas santai, kayata papan perlindungan Rebost ing Bagá.

Aspek liyane sing bakal disorot ing Taman Alam Cadí Moixeró yaiku ana vegetasi sing subur banget kanthi tanduran endemik, kayata peterseli gunung. Uga fauna kasebut macem-macem lan sugih. Salah sawijining kewan sing paling umum ing taman alam iki yaiku pelatuk ireng, manuk sing uga dadi simbol taman kasebut.

Dene kutha-kutha ing wilayah iki, dheweke njaga arsitektur tradisional lan sawetara uga duwe inti inti abad pertengahan. Bangunan paling misuwur ing Taman Alam Cadí-Moixeró yaiku gréja Romanesque ing Talló lan Sant Llorenç. Jalur sejarah sing nyebrangi pegunungan, kayata liwat Gosolian utawa jalur Coll de Jou, apik banget lan dianjurake banget.

Flora

Saiki udakara 1.400 spesies tanduran lan subspesies sing beda ditemokake ing Taman Alam Cadí-Moixeró. Tokoh iki nggambarake kira-kira saprotelon saka kabeh flora sing ana ing komunitas otonom Catalonia. Ing swarga botani iki, tanduran sing paling umum yaiku tanduran distribusi sub-Mediterania lan Eurosiberia. Iki kalebu, kayata, beech, downy oak lan pinus abang. Udakara satus spesies tanduran endemik. Kajaba iku, ana rong puluh spesies tanduran sing ngancam banget lan telulas.

Artikel sing gegandhengan:
Ruderal

Ing njero Taman Alam Cadí-Moixeró, ekosistem sing dianggep paling penting yaiku alas konifer. Iki digawe dening alas pinus saka cemara ireng lan wit cemoro. Kajaba iku, duwe undergrowth saka boxwood utawa rhododendron, hellebore, alas alas, lsp. Ing wilayah ngisor taman alam iki umume kalebu wit ek, sing manggoni pérangan lereng sing wiyar, uga acirón, boxwood, hazelnut, hawthorn lan juniper, lan liya-liyane. Saliyane, ing sisih mgayomi, beech entuk tambah akeh lemah, mbaka sethithik ganti cemara lan cemara ireng. Bebarengan karo spesies wit kasebut, pinus Skotlandia uga nyebar. Iki wis nyebar amarga eksploitasi kayu.

Informasi praktis

Taman Alam Cadí-Moixeró sugih banget ing flora lan fauna

Antarane fasilitas manawa taman iki nawakake yen ing ngisor iki:

  • Area piknik
  • parkiran
  • Area sing nduweni aksesibilitas kanggo macem-macem fungsionalitas
  • Pertapaan
  • Papan perlindungan
  • Rencana perjalanan sing ditandatangani
  • Taman Botani
  • Sudut pandang

Sanajan kasunyatan manawa Taman Alam Cadí-Moixeró dhewe mbukak kabeh taun, bagean saka kunjungan sing dipandu utawa kegiatan luang ngetutake jam-jam tartamtu. Jam salju diwiwiti tanggal 1 Oktober lan pungkasan tanggal 31 Mei:

  • Senen nganti Kamis: Saka 08:00 nganti 15:00
  • Jumuah: Saka 08:00 nganti 15:00 lan saka 16:00 nganti 18:30
  • Setu: Saka 09:00 nganti 13:00 lan saka 16:00 nganti 18:30
  • Minggu lan preinan: Saka 09:00 nganti 13:00

Nanging, wektu ngirit awan diwiwiti tanggal 1 Juni diwiwiti tanggal 30 September kanthi jadwal ing ngisor iki:

  • Senen nganti Jumuah: Wiwit jam 09.00:13 nganti 00:16 sore lan saka 00:19 nganti 00:XNUMX.
  • Setu: Saka jam 09.00:13 nganti 00:16 sore lan saka 00:18 sore nganti 30:XNUMX sore
  • Minggu lan preinan: Saka 09:00 nganti 13:00

Babagan municipalities sing bisa ditemokake ing taman alam iki, kaya ing ngisor iki:

  • Alàs i Cerc
  • Kanggo P
  • Bagá
  • Bellver de Cerdanya
  • Castellar de n'Hug
  • Cava
  • Das
  • Gisclareny
  • Gósol
  • Guardiola de Berguedà
  • Josa lan Tuixent
  • La Vansa i Fórnols
  • Montellà i Martinet
  • Riu de Cerdanya
  • Saldes
  • Urús
  • Vallcebre

Karakteristik Taman Alam Cadí-Moixeró

Taman Alam Cadí-Moixeró minangka swarga botani

Taman Alam Cadí-Moixeró diumumake ing taun 1983 dening Generalitat de Catalunya lan nduwe total 41.060 hektar kalebu telung wilayah sing beda: La Cerdanya, l'Alt Urgell lan Berguedà. Kajaba iku, taman alam iki digawe saka pagunungan Pegunungan Cadí lan Moixeró, pagunungan Pedraforca lan bagean pegunungan Tosa lan Puigllançada.

Nanging, amarga iklim, ana macem-macem flora lan fauna ing taman alam iki, mula duwé campuran antara iklim gunung lan iklim Mediterania bawana. Dene udan, udakara antara 1.500 milimeter saben taun ing wilayah pegunungan sisih wetan lan 700 milimeter ing wilayah ngisor sing sisih kulon. Dadi gunung, salju bisa kedadeyan udakara nem wulan, paling ora ing wilayah paling dhuwur. Wulan kasebut umume wiwit wulan November nganti Mei.

Babagan suhu rata-rata taunan, iki antara 11ºC ing wilayah paling ngisor sing kalebu Alto Urgel lan 0ºC ing wilayah sing paling dhuwur. Nalika mongso adhem adhem banget, bisa teka nganti -20ºC utawa kurang, musim panas pancen adhem.

Yen sampeyan mutusake plancongan utawa preinan maneh ing Taman Alam Cadí-Moixeró, aja lali menehi komentar karo pengalaman lan kesan sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.