Tandur wit wohe

Tandur wit wohe

Wit-wohan minangka salah sawijining sing paling disenengi, ora mung kanggo wong-wong sing khusus produksi, nanging uga minangka hiasan utawa duwe kebon cilik karo panganan sampeyan (mula ora prelu tuku. Nanging, Apa sampeyan ngerti cara nandur wit woh-wohan?

Nalika nandur wit-witan, akeh keraguan, apa jinis wit bisa ditandur ing macem-macem jinis lahan? Apa sampeyan kudu dibagi miturut zona? Lan sepira adoh saka sing liyane kanggo nggawe dheweke produktif? Yen sampeyan duwe plot cilik, kebon, lsp. lan sampeyan mikir bakal nyelehake wit-witan, sing ora mung metokake woh, nanging uga menehi shade, mula iki dadi minat sampeyan.

Kepiye carane kudu ditandur wit?

Kepiye carane kudu ditandur wit?

Tanduran wit woh iku ora angel. Nyatane, gampang banget kaya nggawe bolongan, nyelehake wit lan nutupi oyod kanthi rereget. Nanging supaya sukses, iku mung ora cukup. Perlu dipikirake sawetara aspek penting sing bakal ngewangi woh-wohan supaya ora tetep mati.

Khusus, disaranake ing ngisor iki:

Tandur wit woh sing cocog

Ya, kita ngerti yen sampeyan menyang nursery, sampeyan bakal nemokake akeh wit-witan. Nanging ora kabeh adaptasi padha karo suhu, iklim, lsp. Kajaba iku, wilayah sing bakal sampeyan lebokake uga pengaruhe. Mula, sampeyan kudu nggatekake pilih woh sing cocog tenan karo jinis iklim sing bakal sampeyan lakoni.

Minangka adoh, lali karo wit buah sing eksotis; Dheweke luwih angel dirawat lan, yen sampeyan pamula, sampeyan bisa ngelu banget. Sing paling cocog yaiku jeruk (wit jeruk lan jeruk), wit apel lan woh pir, wit ceri ...

Mesthine, saben wong duwe periode sing pas kanggo ditandur, mula sampeyan uga kudu nganggep. Kanggo menehi ide, ing wulan Januari lan Februari yaiku wektu kanggo nandur ceri, apel, plum, pir ... Nanging ing jeruk, utawa wit persik, sampeyan kudu ngenteni wulan Maret utawa April.

Elinga ing endi arep nandur

Wit wohan dheweke butuh srengenge. Supaya bisa akeh. Pramila sampeyan kudu milih area sing cerah lan wit bisa tuwuh tanpa masalah. Elinga yen tuwuh, lan tegese sampeyan kudu ngetung gedhene mbesuke supaya ora mbebayani (amarga transplantasi, sanajan bisa uga, banget menehi stres kanggo wit buah).

Aja nyelehake cedhak karo struktur liyane (omah, kolam renang ...) amarga oyot bakal nyebar, uga cabang-cabange, lan yen cedhak instalasi kaya iki, bisa nyebabake dhasar lan kerusakan.

Saiki sampeyan duwe loro pinemu ing pikirane, saiki luwih cepet golek wit woh-wohan. Nanging, sampeyan kudu ngerti manawa ora mung bisa ditandur ing kebon; Sampeyan uga bisa mikir yen dilebokake ing pot. Pilihan iki digunakake nalika wit isih cilik, utawa yen sampeyan ora pengin tuwuh akeh. Lan saben cara duwe kabutuhane. Kita pitutur marang kowe.

Ing pot

Yen sampeyan arep nandur wit woh ing pot, disaranake, supaya ora asring transplan amarga panci cilik banget, pilih ukuran medium. Kanthi cara iki, sampeyan bakal mesthekake supaya minimal 2-3 taun lan woh bakal luwih gampang ditemoni (luwih-luwih yen stres asring ora mandheg woh sajrone setaun utawa luwih).

Langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake ing ngisor iki:

  1. Pilih pot ukuran sing cocog kanggo wit buah.
  2. Pilih lahan sing cocog kanggo wit buah kasebut. Lemah sing dibutuhake buah jeruk ora padha karo wit apel. Kajaba iku, sanajan sampeyan ora ngerti, iku bakal mengaruhi kualitas buah, rasane, lsp. dadi luwih becik investasi ing dhuwit luwih akeh kanggo asil sing luwih apik. Loro-lorone wit lan langit-langit bakal matur nuwun.
  3. Nalika ditandur, isi pot kira-kira setengah kebak karo lemah. Aja nggawe "alus" - cukup nganggo tangan sawetara kaping ndhuwur supaya "alus." Kanthi cara iki sampeyan priksa manawa banyu bakal nyaring kanthi apik lan oyot ora bosok.
  4. Sawise sampeyan duwe lemah ing pot, lebokake wit buah kasebut. Ing kene sampeyan duwe rong pilihan: yen wit woh duwe werni oyot kanthi lemah, sampeyan bisa mbukak lan sethithik lan nandur kaya saiki; nanging sampeyan uga bisa ngresiki kabeh lemah lawas sing ana nganti ora ana tilas, mula njupuk nutrisi saka lemah anyar liyane.
  5. Tutup wit kanthi lemah kanthi cara supaya tetep tetep, ora nari. Ya, sampeyan kudu nggunakake kekuwatan sethithik kanggo ndandani kanthi apik, mula aja kakehan rereget supaya sampurna.
  6. Banyu karo banyu, aku menehi saran supaya aja kakehan, amarga wit bisa stres lan nalika iku ora bakal akeh. Nanging luwih becik sampeyan kudu ngerti manawa butuh lahan luwih akeh (kanthi banyu, lemah iki bisa mudhun lan sampeyan kudu ngisi luwih akeh).
  7. Pungkasan, lebokake wit buah sing ditandur ing papan sing semi rendeng. Nganti 2-3 dina, kudu ana sadurunge dipasang langsung ing srengenge amarga kudu adaptasi.
Artikel sing gegandhengan:
Apa sampeyan bisa duwe wit woh ing pot?

Ing kebon

tandur wit wohe

Yen sampeyan lunga tandur wit woh ing kebon sampeyan, langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni meh padha karo pot kembang, nanging duwe keanehan tartamtu sing kudu dipikirake. Apa sampeyan pengin ngerti apa sejatine?

  1. Aktifake bolongan gedhe. Kanggo menehi ide, bolongan kasebut kudu luwih jembar kaping pindho tinimbang oyot sing ditambahi wit. Yen cilik (jinis sing sampeyan tuku ing supermarket utawa kanthi tawaran winates) sampeyan bakal bisa ndeleng manawa dheweke ora butuh akeh; nanging yen sampeyan tuku ing nursery, sampeyan butuh lebar.
  2. Umume, bolongan bakal sampurna yen 60cm x 60cm. Kanthi jerone 60-70cm luwih saka cukup.
  3. Tambah sawetara landasan menyang pangkalan. Akeh uga sing njupuk kesempatan kanggo menehi kompos lan nutrisi organik liyane, nanging ing kene bakal gumantung manawa lemah bakal akeh nutrisi sing dibutuhake wit utawa ora. Utawa, yen sampeyan pengin nambah produksi utawa bisa mlaku.
  4. Sijine wit buah. Saiki wayahe nyelehake wit buah. Priksa manawa tengah kasebut kanthi apik supaya kabeh oyot duwe papan sing padha (utawa meh) lan bisa diselehake kanthi apik. Saiki sampeyan kudu mbuwang rereget kanggo ngubur oyot. Kanggo nindakake iki, kompak lemah nganggo tangan lan sikil sampeyan supaya ora ana kanthong hawa (kabeh sing bakal ditindakake pungkasane ora duwe lemah lan / utawa hama sing nyerang sampeyan).
  5. Banyu. Langkah pungkasan yaiku ngombe, nanging kaya sing wis dakkandhani sadurunge, coba aja kakehan. Luwih becik ngombe luwih asring sawetara dina kanggo ndeleng kepiye lemah lan nambah luwih akeh yen perlu dibuwang nalika mbanyoni lan oyot bosok.

Siji tips yaiku, yen sampeyan duwe kewan, nglindhungi wit sampeyan sawetara minggu nganti biyasane wis ana (apamaneh yen kewan ingon sampeyan asring "nyerang"). Lan yen sampeyan ndeleng yen gojeg-gegeg, ora becik yen menehi tutor supaya tetep jejeg nganti tetep ing lemah.

Jarak apa sing kudu ana ing antarane wit-wohan?

Jarak apa sing kudu ana ing antarane wit-wohan?

Salah sawijining rasa ragu sing bakal sampeyan alami nalika nandur wit woh, luwih-luwih yen ana luwih saka siji, yaiku kudu tetep jarak ing antarane. Lan sejatine ya.

Para ahli nyaranake, yen sampeyan arep nandur wit woh ing kebon, sampeyan kudu ngurmati jarak antarane wit paling ora telung meter (ing sakiwa tengene). Iki njamin manawa oyot duwe cukup ruangan kanggo tuwuh tanpa ngalang-alangi wit utawa tanduran liyane.

Kapan nandur wit woh-wohan?

Apa sampeyan mikir wit woh bisa ditandur kapan wae? Leres, sejatine ora. Umume, kita kudu ngenteni wit-witan mlebu jinis "hibernasi", yaiku supaya getah alon ing wit, dadi "turu", ditandur lan bisa adaptasi kanthi apik karo Lokasi sing anyar.

La nandur wit woh ditindakake nalika musim gugur lan musim salju, sanajan ana sawetara sing meh musim semi nalika ditandur. Kanggo menehi ide:

  • Apel, pir, plum: Januari-Februari.
  • Wit jeruk, wit jeruk: Maret.
  • Persik, nektar ...: Maret
  • Cherry, pomegranate: Januari-Februari.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.