7 tetanduran njero kembang sing gampang dirawat

Ana tanduran sing urip apik ing njero omah

Nalika menyang nursery, sing normal, sing ora bisa diendhani, yaiku ngunjungi kabeh wilayah kasebut. Yen sampeyan seneng karo ijo, sampeyan bakal seneng kaya bocah lanang utawa wadon sing mlaku ing koridor, omah kaca sing beda-beda, lan malah njupuk foto (kenapa ora? 😉). Apa sing kedadeyan yaiku yen sampeyan menyang omah kaca ing njero ruangan tanduran kasebut bisa uga kedadeyan, utawa paling ora kedadeyan sing dakkarepake, yaiku yen dheweke duwe spesies, ya iku larang regane, nanging yen adhem banget, dheweke butuh ati-ati ora mesthi sederhana.

Kudu opo? Dadi, supaya sampeyan bisa nggawa wong-wong sing angel, sampeyan bakal ora seneng, ing ngisor iki aku wis siyap kanggo sampeyan dhaptar gampang ngramut tanaman kebon kembang.

Kaktus natal (Schlumbergera)

Schlumbergera minangka kaktus hiasan banget

Uga dikenal minangka Santa Teresita, iki minangka genus kaktus sing digantung saka alas alas Brasil. Ukurane bisa nganti dhuwur udakara 30cm, lan batange udakara 40-50cm. Dheweke ora duwe godhong, nanging sing diarani phylloclades nglumpuk karo siji liyane kanggo ngrampungake fungsi godhong. Kembangé bisa putih, oranye, jambon, abang utawa kuning.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe? Sanajan kaktus, perawatan sing dibutuhake rada beda karo sing bakal diwenehake kanggo spesies ara-ara samun. Schlumbergera tuwuh paling ing semi-shade, uga ing njero ruangan kanthi cahya, lan mbanyoni terus. Gumantung saka cuaca, sampeyan bisa uga butuh udakara 4 banyu saben minggu nalika musim panas, lan udakara 2 minggu ing mangsa adhem.

Artikel sing gegandhengan:
Pandhuan Perawatan Kaktus Natal

Calanchoe (Kalanchoe blofeldiana)

Tampilan kembang Kalanchoe kembang

Iki minangka salah sawijining spesies genus sing paling ayu sing ana. Tuwuh ing dhuwur 30 nganti 40cm kanthi jembaré 20cm. Godhonge duwe daging, ijo peteng mengkilap, ukurane 7 x 4cm. Kembangé diklompokaké ing kembang kembang, yaiku warna abang, oranye, kuning, putih utawa ungu.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe? Saka kabeh tanduran ing dhaptar iki, iki bisa dadi tanduran sing paling "angel" kanggo dirawat. Sampeyan kudu ing wilayah sing akeh cahya, adoh saka draf, lan bisa disiram kaping pindho saben minggu. Kajaba iku, butuh pasokan pupuk ing musim semi lan musim panas.

Artikel sing gegandhengan:
Kalanchoe blossfeldiana, tanduran sing musim gugur banget

Campanula

Campanula minangka tanduran taneman

Genus tetanduran Campanula asli saka wilayah sing sedheng ing belahan langit sisih lor, utamane Mediterania sisih wétan. Bisa taunan, biennial utawa perennial, gumantung saka spesies, tekan dhuwure udakara 20 nganti 40cm. Godhongé ijo lan sulih, lan kembangé diklompokaké kanthi warna biru lan dadi kain wungu.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe? Supaya sehat banget lan bisa ngrasakake kaendahane, penting yen sampeyan duwe ing kamar sing padhang, kaya teras ing njero ruangan, lan sampeyan ngombe saben sampeyan weruh yen bumi meh asat; yaiku, rata-rata udakara 3 kali seminggu nalika musim panas lan rata-rata 1-2 kali seminggu ing musim salju.

Artikel sing gegandhengan:
Campanula portenschlagiana

Clivia (Clivia miniata)

Clivia minangka tanduran bulbous

Iki minangka tanduran herba lan rhizomatous sing asale saka Afrika Kidul tekan dhuwure udakara 50cm. Godhonge diruncing, ambane udakara 3-4cm, warnane ijo tuwa. Kembang kasebut diklumpukake ing kembang sepatu, biasane warna abang, sanajan ana uga jeruk.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe? Iki minangka spesies sing urip ing papan teduh wit-witan lan semak-semak, mula pancen apik banget minangka kebon omah. Mbutuhake mbanyoni kanthi rutin, luwih akeh sing ngetutake ing musim panas nanging ngindhari banyu sing mbebayani, mula saranake sampeyan menehi banyu loro utawa telu seminggu sajrone wulan sing anget lan sisane kurang.

Artikel sing gegandhengan:
Perawatan utama clivia

Spatifilo (Spathiphyllum)

Spathiphyllum wallisii ing kembang

Gambar - Flickr / Dinesh Valke

Dikenal uga kembang perdamaian utawa lilin ing angin, iki minangka genus tetanduran tanduran herba asli Meksiko, Amerika tropis, Malaysia lan Pasifik sisih kulon. spesies sing paling umum yaiku Wallathii Spathiphyllum, yaiku sing sampeyan tingali ing gambar ing ndhuwur. Yaiku tekan dhuwure udakara 40-50cm, kanthi godhong ijo peteng lanceolate, lan kembang sing diproduksi ing spadix (godhong modifikasi) diubengi spta dawane 10 nganti 15cm, putih utawa kuning.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe? Kasunyatane minangka salah sawijining sing paling gampang kanggo ngurus, yen ora paling. Anggere sampeyan duwe ing kamar sing padhang lan banyu kanthi cukup (3-4 kali seminggu ing musim panas lan 1-2 kali seminggu suwene taun) Aku yakin sampeyan bakal mesthi sampurna. Mesthine, luwih becik nggunakake banyu tanpa jeruk nipis kanggo irigasi, utawa udan.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye perawatan spatifilo?

Duri Kristus (Euphorbia milii)

Milii Euphorbia minangka semak kembang

Minangka semak belukar asli ing Madagaskar bisa tekan dhuwur 1,5 meter. Asalé langsing, kandelé kurang saka siji sentimeter, lan duwé spines cendhak. Godhonge uga cilik, udakara 3-4cm dawane, ijo utawa beda-beda (ijo lan kuning). Kembang kasebut kasusun saka bract 1 nganti 2cm dawane nyawiji rong pertiga dawane, lan abang utawa kuning.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe? Sanajan iku a Euphorbia, lan ana akeh tanduran genus iki sing pengin srengenge langsung "ya utawa ya", kanthi E. milii pangecualian bisa digawe. Nyatane, Ora bakal mokal yen ditemokake ing njero omah, utawa uga ing lawang utawa teras ing sinaran raja lintang ora langsung tekan. Nanging sing ora owah yaiku intoleransie ngombe berlebihan.

Sampeyan kudu banyu kanthi ngeculake landasan ing antarane banyu lan banyu liyane, lan aja nganti piring utawa nampan sing wis dipasang ing ngisor iki kebak.

Artikel sing gegandhengan:
Kaendahan spiny milii Euphorbia

Violet Afrika (Saintpaulia)

Tanduran Saintpaulia ionantha

Tanduran cilik sing terkenal iki asale saka Tanzania lan Kenya sisih kidul wétan (tropis Afrika) tuwuh nganti paling dhuwur 15 sentimeter lan jembaré nganti 30cm. Godhonge bunder utawa oval, wernane ijo peteng lan tekstur daginge, lan kembange diametere 2-3cm lan bisa putih, kain wungu, ungu utawa biru enom.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe? Ya, masalah utama tanduran iki yaiku iku PALING peka karo banyu banyu, dadi sanalika sampeyan tuku, aku nyaranake sampeyan ngganti pot, sijine campuran substrat sing tuwuh universal (didol Kene) nganggo perlite (didol Kene) ing bagean sing padha, banjur banyune tanpa udan godhong utawa kembang.

Saka ing kono, wenehi ing area sing padhang, tanpa draf, lan lembab maneh lemah 2-3 kali seminggu nalika musim panas lan 1-2 minggu suwene taun, gumantung saka suhu ing wilayah sampeyan (luwih panas, luwih asring sampeyan banyu). Elinga mbusak banyu sing akeh 30 menit sawise mbanyoni, lan kanggo pupuk nalika wulan anget nganggo pupuk kayata iki, sing bakal mbantu sampeyan tuwuh lan ngembang kanthi sehat.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye perawatan saka violet Afrika?

Lan saiki pitakon yuta dolar, sapa sing paling disenengi sampeyan? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.