Apa jamur sing mengaruhi tanduran?

Kerusakan jamur godhong

Tanduran duwe mungsuh akeh, nanging yen ana sing mbebayani banget jamur. Mikroorganisme kasebut urip ing lemah, sanajan uga katon ing substrat sing tuwuh nalika isih udan luwih dawa tinimbang sing kudune.

Sayange, yen katon katon penyakit iki wis akeh, mula asringe mung siji tratamiento efektif kanggo mbuwang. Kanthi dipikirake, kita bakal ngandhani apa jamur sing mengaruhi tanduran, gejalanya lan apa sing bisa sampeyan lakoni kanggo nyegah.

Jamur sing mengaruhi tanduran

Alternariosis

Kerusakan godhong alternaria alternaria

Altenary minangka jinis sing nyebabake penyakit iki, ditandhani karo tampilan bintik-bintik ireng utawa coklat sing wis ditemtokake kanthi cetha sing lagi tuwuh lan garing. Wis umum banget, utamane ing tanduran sing ora dibuahi.

Perawatan

Nyegah. Pupuk tanduran ing saindhenging mangsa panen kanthi pupuk tartamtu.

Antrasnosis

Antrasnosis ing kastanye jaran

Gambar - Planetagarden.com

Jamur saka genera Colletotrichum, Gloeosporium lan Coniothyrium, antara liya, nyebabake antrasnosa, salah sawijining penyakit sing paling mbebayani. Gejala yaiku katon bintik-bintik coklat ing godhong, defoliasi (ilang godhong) ing musim semi lan musim panas, titik ing woh-wohan y gumpalan ing balen.

Perawatan

Saka ngethok bagean sing kena pengaruh y olesake fungisida adhedhasar tembaga 3 kaping ing interval pitung dina. Ing kasus sing abot, luwih becik dibuwang tanduran kanggo nyegah jamur saka wong liya.

botrytis

Kerusakan godhong dening jamur Botrytis

Jamur Botrytis cinerea nyebabake penyakit botrytis. Iki minangka mikroorganisme sing nginfeksi tanduran liwat pruning, luka utawa retak. Gejalanya yaiku: acetakan abu-abu ing godhong, tunas lan / utawa kembanglan pStem udrition ing tanduran enom.

Perawatan

Perawatan kasebut bakal kalebu ngilangi bagean sing kena pengaruh, nyuda frekuensi mbanyoni lan nambani tanduran kanthi fungisida sistemik minangka Fosetyl-Al.

ROOT bosok

Nyuda ing pinus

Gambar - Pnwhandbooks.org

Disebabake jamur saka genus Phytophthora, Rizoctonia, lan Pythium. Dheweke asring banget ing wiji wiji, ing endi dheweke nginfeksi lan mateni tanduran enom sajrone pirang-pirang dina, nanging uga ing tanduran sing disiram akeh banget. Gejala sing bakal diamati yaiku: ireng ing pangkal batang sing nyebar munggah, godhong garing sing tiba, tangkep tuwuh.

Perawatan

Nyegah. Substrat sing duwe apik banget sistem got, kontrol risiko lan rawat kanthi fungisida. Ing musim semi lan musim gugur, sampeyan bisa nyemprotake belerang utawa tembaga ing permukaan landasan saben 15 dina, lan nalika musim panas, gunakake fungisida sistemik.

fusarium

Tanduran karo Fusarium

Jamur Fusarium minangka salah sawijining sebab paling gedhe ngrusak tanduran. Ana luwih saka ewu spesies sing bisa mbebayani. Dadi sampeyan kudu menehi perhatian marang gejala kasebut, yaiku: bosok saka oyot, layu lan nekrosis saka godhong, katon bintik-bintik ing godhong lan / utawa gagang, lan tangkep tuwuh.

Perawatan

Bakal kalebu ing potong bagean sing kena pengaruh lan rawat kanthi fungisida sistemik

Sklerotonia

Jamur sclerotinia ing gagang tanduran

Disebabake jamur Sclerotinia, minangka penyakit sing utamane mengaruhi batang tanduran. Pucuk putih lan banyune katon ora bisa ambu ora enak. Bisa dideleng kaya yen batang ditutupi katun, sing ora liya yaiku miselium putih saka jamur.

Perawatan

Nyegah. Ngontrol irigasi lan njaga tanduran kanthi subur bakal mbantu nyingkiri penyakit kasebut.

Kandel

Rusak jamur jamur ing godhong

Jamur jamur genus Sooty nyebabake penyakit sing diarani kandel, lan sabanjure disebabake aphids, mealybugs y mabur putih. Serangga iki ngasilake zat sing legi karo gula, yaiku jamur sing digunakake. Kerusakan utamane estetis: diamati minangka bubuk ireng garing ing godhong lan woh-wohan.

Perawatan

Amarga bisa uga mengaruhi tuwuh normal tanduran, mula disaranake ngilangi serangga kasebut kanthi insektisida spesifik utawa kanthi obat alami sing jelas artikel iki.

Jamur bubuk

Jamur bubuk ing tomat

Hate minangka penyakit sing disebabake dening macem-macem jinis jamur, kayata Uncinula, Erysiphe utawa Sphaerotheca, lan liya-liyane. Iki ngasilake gejala sing padha karo botrytis, nanging bedane utamane amarga jamur iki mung mengaruhi godhong, ing ngendi dheweke bakal katon bintik-bintik keputihan sing bakal melu. Nalika pirang-pirang dina, dheweke bakal garing lan tiba.

Perawatan

Kanggo ngontrol lan ngilangi, tanduran kudu diobati fungisida sistemik adhedhasar tembaga utawa belerang.

Roya

Godhong kena karat

Karat minangka penyakit sing disebabake utamane jamur saka genus Puccinia lan Melampsora. Gejala sing diasilake yaiku pustula oranye utawa nabrak ing sisih ngisor godhong lan batang sing dadi ireng. Ing balok, bintik-bintik kekuningan katon. Suwe-suwe, godhonge tiba.

Perawatan

Bisa diobati lan dicopot nganggo Fungisida adhedhasar Oxycarboxin, lan nyopot godhong sing kena pengaruh.

Kepiye cara nyegah jamur?

Nyiram kembang nganggo selang

Aja udan godhong lan kembang nalika disiram supaya ora lara.

Kaya sing wis dingerteni, ana sawetara sing bisa mengaruhi tanduran. Nanging bisa dicegah yen nindakake pirang-pirang perkara:

  • Aja liwat banyu: kita mung kudu ngombe nalika prelu, ora ana maneh, ora kurang. Yen ora mangu-mangu, penting banget kanggo mriksa asor lemah, lan kanggo iki, kita bisa masang teken kayu sing lancip (yen wis resik, bisa disiram), utawa nimbang pot yen wis disiram banjur dibaleni maneh sawetara dina (bedane bobot iki bisa dadi pandhuan).
    Kajaba iku, yen ana piring ing sangisore, kita bakal ngilangi banyu sing luwih gedhe 10 menit sawise disiram.
  • Gunakake landasan sing duwe saluran pembuangan sing apik: Utamane yen kita tuwuh succulents, kudu nandur ing pot kanthi lemah sing dicelupake kanthi becik, kayata gambut ireng sing dicampur karo bagean sing padha perlite, akadama, utawa pomx.
  • Aja udan bagean udhara kanggo tanduran: nalika ngombe, kudune ora udan godhong utawa kembang, amarga bisa lara.
  • Mbayar dheweke: Sajrone mangsa tuwuh, kudu dibuahi supaya bisa tetep kuwat. Ing nursery, kita bakal nemokake pupuk khusus kanggo saben jinis tanduran, nanging uga bisa digunakake Pupuk organik.
  • Tuku tanduran sing sehat: preduli kita seneng tanduran tartamtu, yen ora sehat, yaiku yen nandhang wabah utawa gejala penyakit kayata sing wis kasebut, kita ora prelu tuku. Yen nindakake, kita bakal menehi kesehatan kanggo wong sing wis ana ing omah.
  • Piranti pruning resik sadurunge lan sawise digunakake: pruning minangka prekara sing dibutuhake banget, nanging yen ora nggunakake alat sing resik, kita kena jamur kanggo nandur tanduran. Kanggo ngresiki, kita bisa nggunakake alkohol apotek utawa sabun.
  • Lebokake tempel ing tamba: Apamaneh yen kita wis ngetrapake tanduran kayu, luwih becik disegelake tatu nganggo tempel obat. Tempel iki ora mung bakal nyepetake penyembuhan, nanging uga nyegah mikroorganisme supaya ora kena infeksi.

Lan kanthi iki kita rampung. Muga-muga saiki sampeyan bisa ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo nyegah lan / utawa ngilangi jamur ing tanduran, sanajan sampeyan ora ragu-ragu, sampeyan wis ngerti endi sing bakal ditemokake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Star ngandika

    Halo, piye kabare? Kerep asring ana jinis jamur putih alus sing katon ing kebonku sing malih dadi peteng lan peteng kaya kayu ing dhasar tanduran. daginge kaya kayu lan ora mambu. Dina iki aku nemokake barang sing padha ing lemah ing sacedhake saint rita lan lagi munggah, nalika dakgawa metu, aku weruh yen godhonge katon gundhul. Yen sampeyan nyopot nganggo sekop, biayane amarga macet ing lemah kanthi kekuwatan. Apa macem-macem iku? Aku manggon ing San Juan kanthi iklim garing. Iki wis dadi taun kapindho nalika aku ndeleng dheweke lan aku ekstrak. carane mbusak mau?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Stella.
      Sampeyan bisa nyopot nganggo belerang utawa tembaga nalika musim semi lan musim gugur (gunakake fungisida semprotan nalika musim panas). Sprinkle ing lumahing landasan lan banyu.
      A Salam.