Spesies utama tanduran lavender

Tanduran lavender

Ing kebon sing mapan ing wilayah sing udan minangka fenomena sing ora biasa, nemokake tanduran sing tahan lan asri sekaligus bisa dadi tugas sing rumit banget. Nanging, ing lavender Pilihan sing apik banget yaiku ing iklim kaya mangkene: ora mung tahan kekeringan, nanging uga infloresensi lilac pancen luar biasa. Lan yen ora cukup, bisa ngusir nyamuk sing ngganggu, mula akeh banget ing wulan-wulan panas.

Nanging, Ana pirang-pirang jinis tanduran lavender? Secara total, genus Lavandula ngemot 60 jinis liyane, asale saka wilayah Mediterania lan sawetara bagean ing Asia. Kita bakal menehi sing paling populer, sing paling gampang dipikolehi.

Jinis lavender

Lavandula angustifolia

Lavandula angustifolia

La Lavandula angustifolia iku endemik kanggo Prancis lan Italia. Tuwuh nganti 1,3 meter, kanthi godhong nganti 6cm, lanceolate, warna ijo lan saraf pusat sing ditandhani banget ing sisih ngisor. Kembang kasebut katon diklumpukake ing kembang empun (yaiku, kanthi gagang kembang dawa), lan ukurane nganti 9cm.

Minyak esensial diekstrak saka spesies iki, sing digunakake kanggo turu, kanggo ngobati lara lan kobong, kanggo ngatasi gejala kadhemen utawa sinusitis, lan uga kanggo ngilangi kutu. Nanging saliyane iku, kembang diklumpukake kanggo ngusir ngengat, kanggo nggawe plester bebarengan karo thyme lan rosemary kanggo ngatasi keseleo, lan uga Sampeyan bisa nggawe infus sing bakal nyuda demam lan mbantu nyegah insomnia.

Lavandula dentata

Lavandula dentata

La Lavandula dentata minangka tanduran kayu sing asale ing sisih kulon Mediterania, ing endi tuwuh ing lemah watu gamping tuwuh nganti 1,3m. Dawane godhong lurus ijo-abu-abu, kanthi ujung serrated dawane 5cm. Kembang katon disebar ing paku nganti dawa 5cm, lan warnane mauve.

Iki digunakake ing ndhuwur kabeh minangka tanduran hias, nanging uga kanggo gawe minyak wangi utawa malah ngredhakake lara weteng.

Lavandula latifolia

Lavandula latifolia

La Lavandula latifolia Minangka semak-semak asli Spanyol, uga ditemokake ing Inggris lan Prancis. Biasane, nalika mikir babagan lavender, kita bisa ngerteni aroma arum kembang sing ana, nanging parfum spesies iki luwih nyenengake. Godhonge lurus, dawane 10cm, lan kembange diklompokake ing kembang empuk sing kaya lonjakan.

Kejabi digunakake minangka ornamental, uga duwe sifat obat sing menarik banget. Nyatane, Minyak esensial bisa digunakake kanggo nglawan utawa ngusir bakteri, ngobati lara utawa lara.

Lavandula stoechas

Lavandula stoechas

La Lavandula stoechas Iki asale saka cekungan Mediterania lan Macaronesia. Kembang kasebut beda banget karo spesies lavender sing saiki wis dideleng: katon diklumpukake ing kembang empuk kanthi bentuk paku quadrangular, pungkasane ana 3 braket ungu utawa abang. Tanduran bisa ngukur nganti 1m ing dhuwur, lan godhonge ijo semu abu-abu, kanthi ujung kabeh.

Dihargai banget ing kebon uga kanggo obat alternatif. Kembangé, saliyane hiasan banget, ngasilake nektar akeh; nanging uga, duwe akeh sifat obat, contone:

  • Mbantu nyuda demam.
  • Ngatasi gejala selesma lan flu.
  • Mbantu ngobati lara.
  • Iki pencernaan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, tanduran sing menarik banget 🙂.

Lavandula multifida

Lavandula multifida

La Lavandula multifida Iki asli saka bawana Afrika. Gampang banget dingerteni amarga duwe godhong sing bedha banget, kaya sing sampeyan deleng ing gambar, lan uga rambut putih sing nutupi. Kembang kasebut dikelompokake ing infloresensi indigo sing apik banget.

Tuwuh utamane cedhak segara, nanging bisa urip ing wilayah apa wae.

Lavandula lanata

Lavandula lanata

La Lavandula lanata Asale saka Spanyol, ing kana bisa ditemokake ing Serranía de Ronda lan Sierras de Andalucía. Dadi, tanduran iki diadaptasi kanggo urip ing iklim pegunungan. Nyatane, matur nuwun ditutupi nganggo wol sing alus lan cekak (mula jenenge) sing nglindhungi sampeyan ing mangsa adhem saka adhem.

Pucuk karo kembang bisa ngukur nganti 20cm dawa, pungkasan ing kembang sing lilac cahya.

Lavandula viridis

Lavandula viridis

Gambar - Maryflower.co.nz

La Lavandula viridis, utawa lavender ijo, asli saka Spanyol, khusus saka Sierra de Aracena utawa Sierra Norte ing Seville. Uga ditemokake ing Madeira utawa Azores. Godhong bisa ukuran nganti 10cm, lan lanceolate, kanthi kabeh pinggiran. Infloresensi kasebut ukurane nganti 50mm, lan lagi warna krim.

Bisa digunakake minangka tanduran hias, nanging uga minangka tanduran obat. Antarane sifat apik banget sing disorot:

  • Ngurangi nyeri sirah (sakit kepala ketegangan).
  • Dadi nglawan insomnia.
  • Iku nyenengake.
  • Iki antispasmodic.

Kelemahane yaiku tuwuh rada alon, ora luwih saka 20cm sajrone taun kapisan, nanging apik banget.

Kepiye perawatan tanduran lavender?

Lavandula ing kembang

Aku ora pengin mungkasi artikel kasebut tanpa nerangake luwih dhisik kepiye carane ngurus tanduran sing larang regane iki. Dadi, saliyane ngerti spesies utama, sampeyan uga bakal ngerti apa sing dibutuhake saengga katon apik banget nganti pirang-pirang taun.

Kaya sing dakkandhakake ing wiwitan, yaiku tanduran sing disiapake kanggo tahan kahanan garing, mbok menawa sing paling ora tahan yaiku Lavandula lanata, nanging turahane bisa sampurna ing kebon sing udan arang banget. Aku bisa ngandhani yen aku duwe 2 L. angustifolia, lan sanajan ing taun pisanan dheweke butuh siraman rutin, saiki dheweke ngurus awake dhewe. Ing wilayahku, kanggo menehi ide, udakara 350 liter banyu tiba setaun, ing antarane musim semi lan, paling penting, musim gugur.

Kunci kanggo duwe lavender sing sehat yaiku: banget sun (yen bisa sedina muput), lan liyane utawa kurang banyu biasa (2 kali seminggu) apa ing lemah utawa ing pot.

Dene lahan kasebut, babar pisan ora nuntut. Dheweke bisa tuwuh ing kabeh jinis wilayah, sanajan ing calcareous sing duwe kecenderungan kompak lan / utawa erode. Nanging, luwih becik nulungi wong-wong mau kanthi nyampur lemah sing wis dijupuk saka bolongan tanduran, kanthi 20% perlite utawa bahan liyane sing padha. Kanthi cara iki sampeyan bakal entuk sistem oyot supaya bisa adaptasi luwih cepet. Saliyane, yen digawe pot, luwih becik nggunakake substrat sing digawe saka gambut lan perlite.

Sampeyan ora prelu mbayar, nanging yen sampeyan pengin bisa nindakake wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi pupuk universal utawa, yen sampeyan pengin, tambahake sawetara pupuk organik kayata pupuk jaran utawa sungu ing lemah.

Apa sampeyan wani duwe tanduran lavender?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Konsol Güell Mur ngandika

    Halo, aku pengin ngerti ing endi bisa tuku tanduran lavandula lanata. Aku manggon cedhak Barcelona, ​​nanging uga bisa tuku online. Matur nuwun

    Panglipur

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Consol.
      Ing Vivers Carex kayane duwe. Situs web sampeyan yaiku http://www.carex.cat
      A Salam.

      1.    Panglipur ngandika

        Matur nuwun Monica

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Kanggo sampeyan, Consol 🙂