Apa tekstur pasir kasebut?

Akadama

Akadama, landasan keropos sing keropos banget sing nggampangake saluran banyu sing cepet.

Ing planet sing kita urip, kita bisa nemokake macem-macem lemah, gumantung saka komposisi; kabeh, sing duwe aerasi sing paling apik yaiku sing wedhi, nanging ... Apa tekstur pasir kasebut? Tanduran apa sing urip apik ing kana?

Ngerti ciri-cirine mesthi bakal migunani banget kanggo ngerti kabeh perkara sing kudu ditindakake supaya bisa nggunakake paling maksimal.

Apa jinis pasir sing ana?

Sanajan nalika ngomong babagan pasir, asring ora bisa mbayangake awake dhewe ing pantai, nyatane akeh jinis liyane:

  • Alami: yaiku sisa-sisa watu sing mbubarake kekuwatan banyu. Tuladha: wedhi kali.
  • Kula: yaiku sing ditemokake ing njero bumi. Dheweke mbentuk lapisan sudhut biru, abu-abu lan jambon.
  • Pantai: yaiku sing ngemot uyah pirang-pirang, uga sisa organik.
  • Vulkanik: yaiku sing ana ing cedhak gunung geni. Sing luwih cedhak, warnane bakal luwih peteng. Tuladhane: akadama, pumice, kanuma, lsp.

Kajaba iku, gumantung saka komposisine, kita duwe kuarsa (sing ngemot kuarsa akeh), siliceous (silikat utawa feldspars) lan calcareous (watu gamping). Lan isih bisa diklasifikasikake kanthi cara liya: miturut ukurane. Kita duwe sing kandel 5mm, sing tengah 2mm lan sing tipis 0,5mm.

Apa ciri-cirine?

Ora preduli saka komposisine, umume ngomong kabeh duwe ciri sing padha. Lan kabeh mau dheweke akeh banget gizi amarga dheweke meh ora nahan; saliyane kelembapan kanthi cepet.

Nanging ati-ati, dheweke uga duwe bagean sing positif: bisa ngidini oyot bisa aerasi kanthi apik, lan uga bisa nyegah banyu.

Tanduran apa sing bisa migunani?

Maple bonsai

Kanggo akeh, nanging utamane kanggo sing, ing papan asale, wis tuwuh ing lemah pasir, kayata succulents (kaktus lan succulents). Nanging iki uga bakal mbantu kita nalika nandur semak utawa wit tartamtu ing wilayah sing iklim kasebut anget, kayata budidaya maples jepang ing Mediterania, utawa bonsai.

Muga-muga bisa narik kawigaten sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.