Tanduran perennial sing akeh tuwuh kanthi cepet

Rosa bankiae minangka mawar alami

Gambar - Wikimedia / Midori

Apa sampeyan pengin nutupi tembok sing sampeyan ora seneng? Sampeyan bisa uga pengin nyegerake interior omah, utawa ngimpi duwe kebon utawa teras sing, ing endi wae sampeyan ndeleng, sampeyan mung bisa ndeleng tanduran sing sehat. Kanggo nggayuh tujuan sampeyan, sampeyan bakal mbutuhake tanduran pendakian perennial kanthi cepet, amarga iku sing mbutuhake kurang wektu kanggo nggayuh diwasa.

Kajaba iku, akeh sing bakal ditampilake kanthi kembang sing apik banget. Apa sampeyan ora seneng ketemu karo dheweke? Supaya sampeyan bakal ngerti kepiye cara sing paling disaranake lan perawatan dhasar.

Aquebia (Akebia quinata)

Quinata Akebia minangka pendaki kembang lilac

La lara utawa akebia minangka semak kanthi batang dawa sing bisa ditrapake kanggo nutupi tembok utawa kisi. Godhonge semi-ijo, tegese ing musim salju sawetara godhong bakal tiba, nanging ora kabeh. Dawane udakara 5 meter, lan minangka tanduran sing ngasilake kembang kanthi klompok warna lilac nalika musim semi.. Perlu dhukungan kanggo menek, nanging bisa uga ana ing srengenge lan ing semi-shade. Resist frost tanpa masalah.

Cobea (Coba skandal)

Kobea minangka pendaki sing ijo

Gambar - Wikimedia / Mokkie

La kobea, diarani cobo utawa ivy ungu, minangka tanduran pendakian abadi sing tuwuh kanthi cepet sing bisa nganti 7 meter. Kembang mekar ing musim semi lan musim panas, lan ngasilake kembang-kembang bentuk lonceng sing wiwit ijo banjur dadi lilac utawa putih. Bisa uga ing panggonan sing cerah utawa semi-teduh, nanging ora kena disimpen ing njaba yen ana es.

Beaumontia (Beaumontia grandiflora)

Beaumontia minangka pendaki kanthi kembang putih

Gambar - Flickr / Cyril Nelson

Beaumontia minangka pendaki abadi sing, sanajan duwe jeneng sing rada aneh, umume Uga dikenal minangka kalasangka putih, nuduhake kembang trompete, sing ngetokake aroma sing nyenengake banget. Tuwuhe antara 5 nganti 6 meter yen dhukungan, lan minangka tanduran sing mung bisa ing njobo nalika musim salju yen suhu ora mudhun luwih saka -2ºC.

Ivy (Hedera helix)

Ivy minangka pendaki perennial sing tuwuh kanthi cepet

La ivy Iki minangka klasik ing kebon. Wis umume, tuwuh cepet lan, Kajaba iku, gedhe amarga bisa ngukur nganti 20 meter. Dadi, tanduran sing bisa digunakake kanggo nutupi tembok, tembok, kisi ... Sampeyan malah bisa dadi tutup lantai. Siji-sijine, sampeyan kudu nglindhungi srengenge. Nanging bisa tahan frosts nganti -4ºC.

Melati italia (Jasmine asor)

Jasminum humile minangka pendaki ijo

Gambar - Wikimedia / jacilluch

Jasmine Italia minangka semak kanthi batang fickle sing arang katon ing kebon, nanging amarga ana kembang kuning, lan ambune wangi iki, kita ora bisa mandheg menehi saran marang sampeyan. Kajaba iku, umume tuwuh nganti 3 meter, mula kepenak banget ditandur ing pot, utawa ing kebon cilik. Sampeyan kudu kena sinar srengenge langsung, nanging bisa uga ing njaba saben taun yen ana fros sing ringkih, nganti -5ºC.

Mandevilla (Mandevilla laxa)

Mandevilla, dipladenia utawa mlathi Chili minangka semak tropis sing asale saka tropis kanthi pakulinan pendakian. Ukurane nganti endhek, udakara 3-4 meter, lan kembangé mekar ing musim semi lan dadi musim panas. Wujude trompèt, lan kelopaké putih, abang, utawa jambon.. Sampeyan butuh akeh cahya supaya ora sehat, nanging penting ora menehi nalika jam tengah dina supaya ora murup. Ora tahan adhem, mula yen musim panas liwati, aja ragu-ragu nggawa ing omah yen ana es ing wilayah sampeyan.

Bush bangkit (Rosa bankiae)

Mawar Banksia minangka pendaki sing mekar nalika musim semi

Gambar - Wikimedia / Cillas

Yen sampeyan butuh kembang mawar sing tuwuh kanthi cepet, tanpa ijo, tambah mawar Banksiae. Tanduran iki gagang dawa banget, dawane udakara 6 meter, lan ngasilake kembang putih utawa kuning, kanthi mahkota tunggal utawa kaping pindho, ing musim semi. Bisa tahan suhu nganti -7ºC. Sampeyan butuh sinar matahari langsung, lan sampeyan prune asring banget.

Solandra (Solandra maxima)

Solandra maxima minangka pendaki kembang kuning sing wujude trompet

Gambar - Flickr / gailhampshire

La solandra utawa trompete raksasa minangka pendaki sing kuat kanthi dhuwure 10 meter, sing ora mung godhong ijo, nanging uga ngasilake kembang gedhe. Nyatane, iki ukurane 20 sentimeter. Wujude trompete lan kuning. Mekar pirang-pirang taun, nanging nalika wengi dheweke wangi dadi luwih akeh. Sampeyan kudu dilebokake ing papan sing cerah utawa semi-teduh, lan ing wilayah sing dilindhungi amarga ora tahan suhu ing ngisor -3ºC.

Terompet emas (Allamanda cathartica)

Allamanda minangka tanduran pendakian perennial sing tuwuh kanthi cepet

Gambar - Wikimedia / PEAK99

Tanduran sing saiki ditawakake saiki menarik banget kanggo tuwuh ing wilayah sing ora ana woh-wohan. Dikenal kanthi jeneng mlathi Kuba, alamanda utawa trompet emas, lan minangka pendaki ijo sing dhuwuré nganti 5 meter. Kembang kasebut awujud trompet, lan wernane kuning apik. Sprout iki wiwit musim panas nganti tiba, sanajan bisa ditindakake sajrone taun. Tumbuh kanthi semi-shade, saengga bisa digunakake kanggo nutupi batang wit kayata. Uga adaptasi urip ing njero omah.

Quamoclit (Coccinea Quamoclit)

Quamoclit minangka tanduran pendakian kanthi kembang abang

Gambar - Flickr / Dinesh Valke

Iam quamoclit utawa abang, minangka tanduran pendakian perennial sing tuwuh cepet ing udakara 2 nganti 5 meter. Kembang kasebut semu abang, lan thukul saka batang ing musim semi. Amarga sensitif banget karo frost, yen ing wilayah sampeyan suhune mudhun kurang saka 0 derajat, luwih becik disimpen ing pot supaya sampeyan bisa nglindhungi nalika adhem teka. Sisa taun, simpen ing papan sing cerah; kanthi cara iki bisa tuwuh.

Tanduran pendakian saka perennial sing tuwuh cepet ing endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Liyane ngandika

    ana pendaki sing ayu, wisteria sing duwe kembang ungu sing wangi banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Bener banget. Nanging wisteria iku deciduous, ora evergreen 🙂

      Matur suwun!