Tumbuh lan ngrawat kacang ijo

Kacang ijo

Meh kabeh seneng seneng piring sing apik kacang ijo kanggo njaga panganan sing apik. Kacang ijo kalebu kulawarga legum. Nalika duwe niat ngolah, kita kudu eling yen ana rong jinis. Kaping pisanan ana sing lembut kanthi grumbulan asor sing duwe batang sing tegak lan ora butuh perawatan. Banjur ana sing duwe tanduran sing dhuwur lan kudu luwih tliti.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake kepiye cara nandur kacang ijo lan sarat sing dibutuhake. Apa sampeyan pengin sinau babagan iki?

Syarat utama

Iklim lan landasan

Substratum

Nalika ngomong babagan tuwuh kacang ijo, kita kudu mriksa kabeh variabel sing mengaruhi tuwuh. Kapisan yaiku cuaca. Yen wilayah sing kita urip asring duwe suhu ing ngisor 10 derajat, mula bakal nyuda jumlah cahya sing bisa ditampa sedina muput. Kaya sing sampeyan ngarepake tanduran sing kudu fotosintesis, mula ora bisa tuwuh. Mula, kudune iklim dadi luwih anget utawa luwih sithik. Bisa uga ana frost saka wektu ke wektu, nanging kita bisa nglindhungi kanthi apik.

Yen ditanam ing wilayah sing akeh angin, kita kudu nglindhungi kanthi pager utawa prekara sing nyegah aliran terus-terusan. Iki minangka tanduran sing rapuh sing ora suwe nyengkuyung angin suwene suwe.

Babagan lemah utawa landasan, ora apik ing lemah sing adhem utawa lembab. Babagan pisanan sing sampeyan pikirake yaiku njaga tingkat asor sing dhuwur kanggo nyebarake spesies kasebut. Nanging, dheweke ora bisa urip ing lingkungan sing garing. Kita kudu golek keseimbangan supaya tanduran ora nandhang sangsara. Ana ing irigasi sing nggawe manawa tanduran duwe tingkat asor sing paling cocog.

Kacang ijo disenengi dening lemah sing alus lan alus sing digali. Luwih akeh humus sing sampeyan duwe, luwih akeh nutrisi sing bisa dilebokake ing oyot. Ora kudu ngambah bahan organik sing seger. Nalika milih plot sing bakal ditandur, kita bakal golek sing duwe lokasi sunare langsung. Sampeyan perlu supaya lemah dadi panas kanggo tanduran bisa tuwuh kanthi apik. Iki mung bisa ditindakake yen srengenge nyerang tanduran kanthi langsung pirang-pirang jam utawa luwih saben dina.

Nutrisi lan irigasi

Kacang ijo ditandur

Sanajan sampeyan mikir, kacang ijo ora butuh pupuk. Kaya sisa-sisa kacang-kacangan, dheweke bisa uga bisa ndandani nitrogen atmosfer bakteri nitrifikasi sing duwe oyot. Iki menehi kauntungan reproduksi sing gedhe lan nggawe budidaya luwih murah. Kanthi cara iki, kita ora kudu asring menehi pupuk.

Siji bab sing kudu dielingi. Lan iku ora butuh pupuk anggere lemah sing ditandur akeh ing bahan organik. Yen, ing sisih liya minangka lemah sing kurang, mula kudu nyebarake kompos organik ing lemah udakara sewulan sadurunge nyebar. Kanggo nindakake iki, kita kudu nggunakake kompos organik bosok banget (padha karo mulsa) lan dicampur karo bumi supaya asimilasi apik.

Babagan irigasi, perlu supaya lemah ora garing kabeh, nanging uga ora nganggo kelembapan berlebihan. Kita ora bakal ngombe kanthi akeh nalika musim kembang kaping pisanan, amarga bisa nyebabake kembang tiba.

Kepiye Kacang ijo

Budidaya kacang ijo

Kaya sisa kulawarga legum, kacang ijo ditandur kanthi winih langsung. Iki minangka tanduran sing ora ndhukung transplantasi kanthi apik lan ora bisa sukses.

Sows kudu rampung nalika suhu lemah luwih saka 8-10 derajat. Kanthi cara iki, kita bakal ngindhari mangsa adhem. Kanggo iki, wektu paling apik yaiku ing wiwitan Mei kanggo mesthekake yen adhem ora mengaruhi. Ing wilayah sing luwih anget kanthi suhu sing luwih dhuwur, kita bisa nyebar ing wulan Maret.

Saiki, kita nggawe pamisahan jinis panen gumantung karo jinis kacang sing ditandur:

  • Kacang biji murah: biasane disebar ing garis utawa alur udakara udakara 40-50cm, diselehake papat nganti limang wiji, dikubur udakara 2 utawa 3cm ing bolongan berturut-turut 30 nganti 40cm.
  • Kacang buncis utawa mateni dhuwur: Dheweke mbutuhake pamisahan ing antarane garis utawa alur 60 nganti 75cm kanggo nggampangake pangembangan lan njaga ventilasi sing cukup. Babagan jumlah wiji lan panemune, padha karo kacang semak sing endhek.

Kacang ijo kelas murah

Kita eling yen kacang ijo minangka tanduran sing, umume, rapuh banget. Mula, luwih becik diselehake bantalan, yen bisa organik, kanggo ngontrol suket lan njaga lemah tetep aerasi lan lembab.

Kacang buncis murah ora butuh wali (alang-alang utawa tongkat) nanging sing gedhe dhuwur. Sing terakhir tuwuh kanthi mbungkus elemen kaku sing cedhak. Kanggo mbenerake iki, dipasang pos-pos penjaga udakara 2 meter supaya munggah.

Struktur sing paling umum kanggo nyelehake tutor yaiku piramida. Digayuh kanthi gabung karo alang-alang saka rong garis, ngiringake lan naleni ing tengah.

Hama, penyakit lan panen

Hama kacang ijo lan penyakit

Kacang ijo duwe hama lan penyakit sing bisa diserang. Kapisan yaiku aphid ireng lan ijo. Kanggo ngredhakaké, sabun kalium ditrapake bebarengan karo lenga neem.

Wabah nomer loro yaiku angga abang sing katon nalika ora ana irigasi. Mbok sing paling penting yaiku jamur bubuk, amarga iku sing muncul nalika ana kelembapan sing gedhe. Bisa uga kedadeyan yen kita wis nyiram lan udan maneh, nglumpukake kelembapan lan banyu sing akeh. Kanggo nyopot cukup yen duwe aerasi sing apik.

Kanggo panen, kita kudu ngenteni udakara rong utawa telung wulan nganti panen. Yen pengin entuk kacang garing, kita kudu ngenteni sewulan maneh. Tanduran iki rapuh, mula kita bakal nyoba ora ngrusak cabang, polong lan kembang sing paling lembut nalika panen. Kanggo njaga produksi sing apik, luwih becik menehi irigasi kanthi akeh sawise panen.

Kanthi tips kasebut, sampeyan bisa nandur kacang ijo dhewe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ramon ngandika

    Aku pengin ngerti sebabe kacang ijo sing wis thukul banget kembang-kembang sing dikembangake lan ora polong.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ramon.

      Mungkin dheweke butuh luwih akeh cahya, utawa kompos. Disaranake banget kanggo pupuk saka kembang nganti kacang nganti diwasa, kanthi pupuk organik (kompos, guano, pupuk kandhang). Sekedhot utawa loro saben tanduran (gumantung saka ukurane), sewulan sepisan.

      Matur suwun!