Creeper proboscis biru (Thunbergia grandiflora)

loro kembang werni biru wungu

La Thunbergia grandiflora iku salah sawijining spesies botani saka tanduran sing nyedhot, ijo lan menek sing bagean saka Genus thunbergiaTanduran kembang ditemokake ing wilayah Asia Kidul sing sedheng kayata India, Nepal, Myanmar, Indochina, lan China.

Uga dikenal kanthi jeneng wit anggur biru, wit anggur jam, tumbergia biru, jeruk lan bignonia biru.

Fitur

kembang werni wungu biru wungu

Iki tanduran sing duwe godhong-godhongan sing cukup kandhel lan sing bisa tekan udakara limang nganti pitung meter, saliyane batang sing enom yaiku sudut, pubescent lan bentuke entheng. Godhongé ringkes lan wernané ijo sing kuat, saka tekstur kasar, kosok baline, kanthi bentuk oval utawa jantung lan kanthi ukuran 5 lan 10 kanthi 3 lan 8 sentimeter.

Nduwe basis asimetris sing dipotong, pucuk sing akumulasi, lan wates sing bergerigi minangka lobed. Biasane duwe udakara telu utawa pitu iga utama lan petiole pubescent ukurane antara 5 nganti 8 sentimeter.

Iki minangka tanduran sing duwe kembang sing cukup gedhe sing disusun kanthi cara sepi, ing acara tartamtu ditata klompok gantung sing dawane nganti diameter ing pedicel wulu sing dawane antara 2 lan 5 sentimeter, kanthi bract sing cilik, obovate-oblong, pubescent lan acuminate.

Calyx duwe bentuk cincin bergerigi lan corolla bisa dadi biru lavender, biru muda, biru violet lan ing kasus tartamtu putih lan gulu putih, kanthi bentuk trompet ukurane antara 4 lan 7 sentimeter ing diameter, sing duwe tabung bentuk kerucut ing pangkal sing banjur jembar lan njupuk bentuk lonceng. Woh iki disusun ing kapsul glabrous utawa pubescent sing ukurane udakara 9 utawa 13 milimeter.

Budaya

Suhu paling luweh kanggo nyebar tanduran iki udakara 21 nganti 24 ° C. Dheweke tahan tahan suhu sing luwih dhuwur sanajan ing jinis kasus kasebut, kudu ana ing lingkungan sing cukup berventilasi. Nalika musim salju kudu ing suhu ndhuwur 10 ° C, dadi 16 ° C suhu paling luweh supaya bisa urip.

Iki minangka tanduran sing butuh sinar matahari, nanging dianjurake supaya ora langsung. Yen wis gedhe ing njobo penting diselehake ing papan sing ora nampa sinar srengenge nalika tekan suhu sing luwih dhuwur.

Care

Irigasi

Ing wulan musim panas, penting banyu kanggo ngombe nganti lemah cukup lembab. Mangkat saka musim gugur lan sajrone mangsa adhem, penting nyuda penyiraman, kanthi cara supaya bumi mung lembab. Yen ana ing pot, aja nganti puding.

Lulus

Iki diwenehake saben rong minggu nalika wiwitan musim semi lan musim panas. Kompos kudu cair lan diencerke ing banyu, sithik nyuda dosis kanthi njupuk instruksi produk. Suwene suwene taun langganan kudu ditanggepi.

Pruning

Nalika tanduran isih enom kudu diresiki supaya cabang bisa disenengi lan tandurane luwih kompak. Kanggo tanduran diwasa, pruning kudu rampung ing musim semi kanggo nyuda cabang sing wis saya rame.

Wabah lan penyakit

telung kembang sing ana ing semi-shade biru

  • Yen suhu sithik banget, tanduran bisa ilang godhong.
  • Yen asring disiram, godhong bakal ilang warnane banjur tiba.
  • Yen tanduran kasebut langsung kena srengenge, mula bakal katon kobong.
  • Iki minangka tanduran sing gampang diserang aphid lan, yen ora bisa dikendhaleni, bisa nyebabake kerusakan serius.
  • Tungau laba-laba utawa tungau laba-laba bisa nyebabake godhong dadi kuning utawa coklat.

Dianggo saka Thunbergia grandiflora

Tanduran iki bisa digunakake kanggo nutupi tembok amarga ukurane gedhe lan kepenak kembang kasebut. Mupangat kanthi gampang lan tuwuh kanthi cepet, cenderung tuwuh kanthi gampang ing lemah sing rada asem.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.